Reklama

Reklama

Život slavné herecké manželské dvojice Richarda Burtona a Elizabeth Taylorové byl plný vzájemné lásky i nenávisti a vzbudil spoustu rozruchu ve společnosti... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

joehot 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci Liz & Dick tak neobratně balancují na hraně mezi biografickým dramatem a jakýmsi kvazidokumentem, přičemž ani jedna z těchto složek nefunguje, jak má. Drama je roztříštěné na love story hereckých hvězd, a několik dílčích motivů (Burtonovy chmury z neproměněných Oscarových nominací; konflikty s novináři, církví; rozvrácení vlastních rodin), dokumentární část působí křečovitě a jen rozmělňuje tempo. K hereckým představitelům nemám mnoho výtek (vážně jste někdo čekal, že se Bowler vyrovná Burtonovi? :-) Ale snaží se, moc se snaží, až bohužel místy přehrává.) - naopak: podobnost Lindsay s božskou Elizabeth je místy až zarážející, stejně jako její moc dobrý výkon. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Přitom jsem se na tenhle film docela těšila a hlavně jsem ze srdce přála, aby se konečně povedl Lindsay Lohan ten její comeback. Bohužel nic moc. Sama Lindsay se mi do role Elizabeth Taylor nehodila a to se mi nakonec potvrdilo během sledování snímku, Lindsay mi tam prostě nesedla, nehodila se tam. Narozdíl od silné a sex-appealem nabité Elizabeth Taylor působila Lindsay spíše jako holčina, tu Liz jsem tam prostě hledala marně. Podoba taky nic moc, ikdyž se maskéři určitě snažily. Každopádně Lindsay nehrála tak špatně. Myslím, že hrát umí ale čekala jsem prostě víc. Lindsay ale patřila mezi to povedenější na tomto filmu. Horší to bylo s jejím hereckým kolegou Grantem Bowlerem a opravdu tragickou režií. Film uspával, nudil, nedokázal mě upoutat. Televizní zpracování bylo také dost znát. Hudba také za nic nestála. Atmosféra nulová. Myslím, že Elizabeth Taylor by si zasloužila, aby o ní byl natočen daleko lepší film natočený daleko lepším režisérem. Kvalitní životopisný film takhle nevypadá. ()

Reklama

katchi 

všechny recenze uživatele

Když skandalistka hraje skandalistku, tak se tak trochu předpokládá, že to buď bude skandál nebo ztvárnění hodno Oskara! V tomto případě to (bohužel) nebylo ani jedno. Abych byla upřímná, pamatuju si na své pubertální období, kdy jsem Lindsay Lohan naprosto zbožňovala. Byla mým vzorem. Proto jsem dost těžce nesla její proměnu v královnu feťáků a neustále jsem měla tendence ji dávat nové a nové šance. Na film Liz & Dick jsem se opět koukla hlavně kvůli ní. Podvědomě jsem totiž doufala, že konečně divákům vytře zrak a dokáže, že hrát opravdu umí. To se ji však tak úplně nepovedlo. V tomto případě ale na vině nebyla ani tak Lindsay, jako spíš tvůrci, kteří se snažili film pojmout poněkud netradičně, a proto do filmu zakomponovali prvky dokumentu, což v tomto případě nebylo příliš šťastné řešení, jelikož ve finále snímek působí poněkud roztříštěně a jako celek nefungoval. Navíc obsahoval tolik nepochopitelných scén, že mi kolikrát zůstával až rozum stát (viz. scéna "Nemůžeme být spolu" "fajn"..řekla Lindsay a šla se otrávit). Osobně si myslím, že život Elizabeth Taylor si zaslouží daleko lepší zpracování, jelikož tato verze, ve které hlavní hrdinové akorát chlastali, večírkovali a sexovali, působila dost povrchně a nenechala na povrch vyjít skutečné city, emoce a problémy, kterých určitě nebylo málo. Za rozpracování by určitě stála linie "Richard a jeho bratr", "Richardova smrt" či "Elizabethina filmová kariéra" ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Skandalistka Lindsay Lohan si střihla roli jedné z největších hvězd své doby - Elizabeth Taylor. Nikoliv náhodou byla do této role obsazena. S hvězdou ji pojí nejen nápadná fyzická podoba, ale také řada skandálů. Snad už po této ambiciozní roli definitivně vyvrátí tvrzení, jak je mizernou herečkou. A pokud ne, má na to celou hereckou kariéru, kdy může dokazovat svoje vlohy jako charakterní herečka. A když ani to nezabere, může se pochlubit alespoň tím, že ztvárnila slavnou Elizabeth Taylor. Klady: nápadná fyzická podobnost Lohan s Taylorovou, zdařilé mapování kariéry od Kleopatry, kdy se oba hlavní protagonisté do sebe bláznivě zamilovali na natáčení a vznikla z toho fatální láska, kostýmy, průřez kariérou obou herců vrcholící dokonalým přetavením snímku Kdo se bojí Virginie Woolfové, režie vystihující atmosféru jednotlivého období v kariérách obou herců, masky, respektive postupná fyzická proměna v sexy krásku a paní v "nejlepších" letech, výprava. Zápory: nedobře obsazený Grant Bowler zcela postrádal charisma Richarda Burtona, absence nahoty nebo sexuální scény, pouze televizní a poněkud statická režie. Mé hodnocení: 80% ()

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Film zobrazuje vzťah hereckých legiend Taylorovej a Burtona. Lohanka v úlohe "božskej Liz" je celkom obstojná čo sa ale nedá povedať o prehrávajúcom Bowlerovi v úlohe Richarda Burtona. Celkovo je to zle zostrihané, nakrútené a zahrané. Príbeh dvojice by si zaslúžil naozaj lepšie spracovanie minimálne ako film o M.M. http://www.csfd.cz/film/280259-muj-tyden-s-marilyn/ ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Týden po autonehodě našli Lindsey Lohan vyčerpanou v jejím pokoji a musela být hospitalizována. Na druhý den na place zkolabovali kvůli vyčerpání a dehydrataci další dva členové štábu. (R´Hell)
  • Čtyři dny po zahájení natáčení měla Lindsey Lohan atomobilovou nehodu. Jelikož to nebylo poprvé, měla by herečka velký problém, a proto se do toho vložili producenti, kteří celý incident zametli pod stůl. (R´Hell)
  • Po shlédnutí filmu napsala zpěvačka Lady Gaga na twitteru zprávu Lindsay Lohan s tím, že film i ona samotná je naprosto perfektní. (Patw)

Reklama

Reklama