Reklama

Reklama

Na jezeře

(seriál)
TV spot 2
Thriller / Mysteriózní / Krimi / Drama
Austrálie / Velká Británie / Nový Zéland / USA, (2013–2017), 11 h 6 min (Minutáž: 45–60 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

V malém novozélandském městě Laketop se mladá dívka Tui Mitchamová pokusí utopit v jezeře. Po její záchraně školní ošetřovatelka zjistí, že dívka je těhotná. Robin Griffinovou, policejní inspektorku ze Sydney, povolají na místní policejní stanici, aby ji vyslechla... (Filmbox)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (123)

Chmur 

všechny recenze uživatele

No tak dějově to žádná velká sláva není. Ani režisérka nepředvedla nic světoborného. Film má však dvě velké devízy a to hlavní hrdinku, která je prostě...no zajímavá a pak prostředí Nového Zélandu. Záběry na hory, jezero a lesy byly tak překrásné až magické, že jsem měl chuť se tam okamžitě rozjet a nechat se tou krásou prostoupit. Škoda, že si tu chuť můžu zatím leda tak nechat zajít:-) ()

TaxiDriver 

všechny recenze uživatele

Znásilnění, pedofilie, skupinové znásilnění, umírání na rakovinu, oidipusovský komplex, zneužívání dětí, incest, těhotenství, drogy. Bože, jedno téma by si vystačilo na celou sérii, že by to klidně skolilo celé městečko, ale ne, místo toho je to nejvíc pře-heavy tématizovaný, že je to spíš čistě jen freakshow, která je úplně mimo realitu. Jane Campion je hodně zafrustrovaná, nejvíc mě baví, že postavu Holly Hunter stylizovala očividně podle sebe, to že je ta postava v závěru vlastně nejvíc zbytečená mě docela překvapuje, stejně jako fakt, že jediný zajímavý postavy, jsou jen ti mužští (Matt, Johno, Al) Díky, ale od Jane Campion fakt už nikdy nic nechci vidět. A jako detektivka to taky moc nefunguje. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál měl rozhodně mnohem na víc, to říkám zcela otevřeně. První díl celkem slušně pobaví a hlavně navnadí, ale ty zbývající jsou hodně nevyrovnané. Tohle všechno aspoň nějak zachraňuje hlavní hrdinka, v podání, pro mě celkem neznámé Elisabeth Moss a také zajímavé rozuzlení, ale až úplně na konci, které jsem zase až tak nějak neočekával. Kdyby se tenhle seriál zkrátil třeba jen na čtyři díly, vůbec nic převratného by se nestalo. Čtyři mínus. ()

kajda.l

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech rozporuplné pocity. Potenciál to má, ale vytáčejí mě buranské a tupé postavy, jak vystřižené z amerického jihu a detektivka bez špetky charismatu. Třetí díl rozhodne zda dokoukám, nebo zabalím (a identitu pachatele, na kterého mám horký tip si vyhledám jinak). Zabaleno, možná dokoukám v budoucnu, nebo v příštím životě. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Příroda, Ráj, odlehlost, samota, zločin, vina, cit, minulost... Top of the Lake si pohrává s mnoha motivy a bylo by příliš unáhlené zaškatulkovat tuto minisérii pouze jako detektivní krimi drama. Herečka Elisabeth 'Peggy' Moss si odskočila z Mad Men na Nový Zéland, kde se jako detektivní vyšetřovatelka Robin Griffin zapojuje do odhalování zločinu a přitom postupně odkrývá i střípky ze své vlastní minulosti. Hlavní předností seriálu je hutná atmosféra, kterou podporuje sklíčenost života na malém městě uprostřed divoké přírody. Tématicky to vzdáleně připomíná Twin Peaks, když odmyslíte nadpřirozeno, vtip a speciálního agenta Dalea Coopera. Slabší stránkou seriálu, kterou nezakryje ani atmosféra a slušné herecké výkony, je jakýsi chaos, který panuje napříč episodami; pohnutky a chování postav často nejsou nijak podloženy nebo nemají na další děj žádný vliv, některé postavy nedávají z hlediska děje příliš smysl. Závěr trochu rozpačitý. Přesto stojí za to dát Jane Campion šanci... třeba objevíte něco, co mi uniklo... ()

Galerie (190)

Zajímavosti (2)

  • Městečko Laketop na Novém Zélandu nenajdete. Název je smyšlený. (Endiiska)

Související novinky

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (více)

Reklama

Reklama