Reklama

Reklama

Chlapec pojídající ptačí zob

(festivalový název)
  • Řecko To agori troi to fagito tou pouliou (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný debut jednoho z největších talentů řeckého filmu sugestivním způsobem přibližuje tři dny v životě athénského mladíka, který je bez práce, bez přítelkyně a nemá co jíst. Jediným blízkým stvořením, s nímž se dělí doslova o všechno, je jeho kanárek. Osobitý Lygizos drží svého hrdinu důsledně mimo sociální souvislosti a ke kritické situaci v současném Řecku, kde nikdo neplánuje déle než na půl dne dopředu, se vyjadřuje alegorickým způsobem. Radikálně intimistický, bressonovsky laděný snímek je fascinující vizuální skládankou o urputné snaze zachovat si vnitřní svobodu a lidskou důstojnost za časů krize. Yannis Papadopoulos, kterému režisér psal titulní roli „na tělo“, podává neobyčejně sugestivní herecký výkon založený na naprostém splynutí s hrdým a citlivým osamělcem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (27)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Řekové sežerou sami sebe. Teda obrazně, na plátně jenom někoho nechají udělat se do ruky a pak to vymlasknout. Tyhle fyzický záležitosti na mě moc nefungují. Jednak mi vadí, když kamera půl filmu snímá něčí zátylek, druhak si z toho absolutního důrazu na mapování všech činností hlavního charakteru nikdy nic neodnesu. U němčiny v kostele jsem se za tvůrce trochu styděl a jediné, co jsem po projekci cítil, byl pocit hladu. ()

Dadel odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu psát, co ve filmu uvidíte, o tom se jistě dočtete jinde. Tento film má jednu z nejpůvabnějších festivalových anotací, jakou jsem kdy četl a její autor by měl jít do politiky, ASAP. Takže pro všechny posměváčky: jde o radikálně intimistický snímek o urputné snaze zachovat si vnitřní svobodu a lidskou důstojnost, a vy jste ho pouze nepochopili:) Ostatně za to, jak si hlavní herecký představitel zachoval lidskou důstojnost, byl po zásluze odměněn "zvláštním uznáním" poroty. Zároveň šlo i o "netrpělivě očekávaný debut" (!), bohužel není zmíněno, kdo jej netrpělivě očekával. Také Karel Och v rozhovoru tvrdil, že se o tento film festivaly praly, ale možná se praly o to, kdo jej uvádět nebude. ___ Ale rozhodně nelituji, že jsem film viděl. Narozdíl od mnoha jiných na něj ihned nezapomenu a i po několika dnech stále poskytuje náměty k hovoru. Také jde o ideální film na rande, pokud má slečna smysl pro humor. Bohužel jej už asi v kině nikdy neuvidíte. Na světové premiéře v Thermalu to bylo poprvé a naposledy, co na tento film přišlo 1200 lidí (což v kombinaci s děním na plátně byl vrcholně absurdní zážitek), a celosvětový počet diváků už asi o moc vyšší nebude. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To je toho, kdejaká buchta z Bangbros tohle dělá běžně a když si trochu zaklikáte, musíte najít video, aniž byste za něj zaplatili jako za vstupenku do kina. V Putinvarech asi velectěné publikum prdí do navoněných polštářků anebo trpí průjmem a rádo využije jakoukoliv příležitost, aby z projekce uteklo (tak mě napadá, jaký pivo se tam o MFFPV čepuje?). Nic hroznýho film neobsahuje, dokonce bych řekl, že byl skoro nejvíc artový z celé letošní nabídky Cinema Mundi, ovšem řeckým filmpapalášům bych se rád vloudil jako odborný konzultant pro výběr filmů posílaných do oscarového klání, protože ačkoliv detailně tamější produkci nesleduju, divil bych se moc, že by se za celý rok neurodilo něco koukatelnějšího. Celý film ve stylu COV (cock on view) a přes rameno hlavní postavy není zrovna snadné sledování. Yiannis Papadopoulos má můj velký respekt, že do tohohle šel. A drobná rada na závěr: než se pustíte někomu do kalhotek, zkontrolujte si vlasy. Mohli byste naštvat pár diváků v kinech. Cinema Mundi, 2014. ()

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - OFFICIAL SELECTION - COMPETITION - Soutěžní sekce (To agori troi to fagito tou pouliou / BOY EATING THE BIRD´S FOOD / Chlapec pojídající ptačí zob) - Myslel jsem, že už snad na tomto filmu nemůže být nic horšího než-li jeho název. Ale opak je pravdou. Název je jen slabý odvar toho co se bude na plátně dít... Absolutně na první pohled odporný (v uvozovkách) hrdina, ubohý, nulový děj, příšerně nechutné scény, po kterých začali diváci houfně opouštět sál. Nedivím se jim. Kdyby měla být stopáž delší, asi bych se k nim připojil, protože v těch chvílích hnusu mě už závěr filmu přestával absolutně zajímat, neviděl jsem v něm nic člověku dávajícího... - 5. 7. 2012 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 5% ()

HenryS. 

všechny recenze uživatele

tleskám. migrující 'Estética da Fome' se po menší odmlce vynořila opět v Evropě a nejen ve stylu žánru je něco jinak, než jsme zamýšleli. Zvlášť marxistické čtení chlapce mě baví hodně. Co se týče reakcí karlovarského publika, tak to není překvapující. Vymetám festivaly už chvíli, ale v Karlových Varech jsem se setkal s nejkonzervativnější sebrankou ignorantů. Jestli to nebude tím, že na KVIFF se chodí voháknutej po kolonádě, ale ne na filmy. jediný co člověk může je vyspávat (morální) kocovinu (že do varů jezdil) do jedenácti a pak jít na fajne půnoční sajrajty. ()

Folpa odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší film co jsem letos na festivalu ve Varech viděl. Nechutný, blbě natočený, o ničem. A hlavní představitel by se i v reálu měl začít léčit. Cenu stejně dostal za vlastní hand job. ()

RasputincZ odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film letošních Varů, co jsem měl možnost vidět. Přišlo mi podezřelé, že bych letos nenarazil na bezúčelnou, kreténskou rádoby šokující sračku bez špetky smysluplného příběhu. Otřesná kamera, scénář o velikosti ubrousku v Mcdonaldu, proti debutu režiséra Lygizose byl podobně laděný film Laurentie skvostem. Naprostý paskvil, který si svoji chvilku slávy užil na projekci ve Velkém sále, po ničem víc nemohli tvůrci snad ani doufat... [MFF KV 2012] ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Chotické stravování vede k chaotickému životu. Pokud je podníněno druhem bídy, u nás prakticky neznámé, pak se sice pohled trochu rozšíří, avšak ne tam, kam bychom se chtěli dívat, či co bychom chěli vidět. Film - i přes svůj lákavý název "O chlaci, který jedl ptačí zob" - se obecně nelíbí, pro mnohé je až odpudivý. Proč asi? Vidím to ve dvou rovinách: 1. Hrdina je nesypatický. Není to antihrdina, je prostě ničím. Nowhere man. Každá jeho akce je jaksi nepatřičná, jinaká a proto pobuřující. 2. Režisér je nesympatický. Zaměřuje se je na "chlapce", nedává šanci projevit se někomu jinému. A tak drží i diváka jako by v zajetí sebe samého. Film rozhodně není žádnou slátaninou, a jak je vidět z ohlasu diváků, vede bezpečně ke svému cíli, i když dívat se na něj přináší skutečně spíš utrpení než požitek - film pro skutečné filmové masochisty. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Apolitická alegorie o krizi v Řecku aneb co všechno člověk musí udělat aby si zachoval život a zároveň důstojnost ve chvíli kdy není co jíst. Bressonovské náznaky jsou cítit, ale prostě ne každému to tak věříte. A je fascinující kolik lidí rozladí nezakrytá masturbace, Freud by se bavil. ;) ()

2mig1 

všechny recenze uživatele

mě jenom překvapuje, že všichni, kteří denně sjíždí porno, označují film za nechutnej jenom proto, že kluk si to udělá do ruky a pak si jí olízne.... léčit by se měli právě oni, ne ten herec.... jinak se jedná o vcelku realistickej pohled na člověka, kterej se ocitl v krizi a snaží se nějakym způsobem přežít, aniž by musel svému okolí přiznat, že je v hajzlu.... ()

hejsahopsa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nejdriv jsem se ve Varech koukala na sracky (Ukamenovani svateho Stepana) a pak na sperma, jaky dalsi vymesek lidskeho tela je natolik kontroverzni aby se o nem natocil film?? Blbost... nelogicka.. a vrcholem je, ze ten mlady recky herec za tu roli dostal cenu!!!! Priste at sezere vlastni hovna a mozna dostane oskara! ()

driverx odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou na tom lide v Recku opravdu tak spatne, ze musi jist vlastni sperma? Mentalne retardovany hlavni hrdina tohoto skromneho reckeho snimku se nas o tom snazi vehementne presvedcit. Nemam nic proti detailne zachycene masturbaci, ejakulaci a naslednemu slizani vlastniho spermatu, ale to by to ve filmu nesmelo pusobit naprosto ucelove. Skoro mi prijde, ze stab tuhle scenu dotocil pozdeji, protoze se vsichni zhrozili, jakou blbost to natocili a nic jineho nez pokusit se necim sokovat jim asi nezbyvalo. Film pravem patri do kategorie odpad. ()

Matasx 

všechny recenze uživatele

Slíznutí ruky sklidilo ve velkém sále v Thermalu ve Varech bouřlivý potlesk především dámské poloviny publika. A to je tak vše. ()

jochanan odpad!

všechny recenze uživatele

Právě jsem si přečetla všechny komentáře pode (nade) mnou a upřímně se směju. Osobně nechápu, jak tomu někdo může dát víc než jednu až dvě hvězdy (za odvahu a občas za kameru). A nesouhlasím s jedním níže uvedeným komentářem, jak někoho rozladí někdo pojídající sperma. Ostatně, skoro každá ženská s tím má nějakou svoji zkušenost, že? :) Film je ale od začátku do konce o ničem, "hrdina" předvádí voloviny, které nemají obdobu (a pojídání vlastního spermatu je ve finále to nejmenší, překračování mrtvoly svého souseda mi přijde mnohem horší - tady se totiž staví proti všemu etickému atp. vůbec). Ale jedna věc se Chlapci pojídajícímu ptačí zob musí nechat: Na tenhle film rozhodně nikdy nezapomenu a budu o něm všem vyprávět. Bohužel jako o jedné z největších hovadin, co jsem kdy viděla (zlatej Troška!). Jak já se snažila usnout! A nešlo to a nešlo to... Jediné, co mě mrzí, bylo, že delegace nevydržela do diskuse po filmu. Chtěla jsem se jich vážně zeptat, co tím do*** chtěli říct. Já to totiž ani v nejmenším netuším :) ()

LudaB1905 

všechny recenze uživatele

MFF Karlovy Vary:) film o mladíkovi, kterého stejně jako miliony dalších drtí současná ekonomická krize v Řecku a nejen tam....film je točen, tak jak to je ve skutečnosti je, někomu to možná přijde nezáživné a nudné, nicméně co je v Řecku a ve světě drceném ekonomickou krizí a nezaměstnaností záživné a bavící? no tak vidíte...jo a film mnoho lidí jistě zaujal jednou opravdu málo vídanou scénou že?:D :D ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Očekávaný film na MFF vzbudil opravdu rozporuplné reakce. Bylo zajímavé sledovat, v jakém okamžiku se zvedne další vlna znechucených diváků k odchodu. Film, který rozhodně nenechá nikoho zcela chladným především šokujícími záběry však zůstává jen na povrchu. Nenechá nás nahlédnout do soukromí hrdiny ani do jeho myšlenek. Je to jen obraz nahého mladého muže bůhví z jakého důvodu na dně. Nechává divákovi otázku nezodpovězenu. A týká se nejen příběhu, ale většinou nakonec i smysluplnosti celého filmu. "PROČ?" ()

Související novinky

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Reklama

Reklama