Reklama

Reklama

Mekong Hotel

  • Thajsko Mekong Hotel (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mekong Hotel nás zavádí do hotelu poblíž řeky Mekong na severovýchodě Thajska, v místě kde řeka tvoří hranici mezi Thajskem a Laosem. Režisér zkouší se svým štábem v pokojích a dalších prostorách hotelu film nazvaný Zahrada extáze, který napsal již před mnoha lety. Snímek střídá realitu s fikcí a pokouší se vyjádřit vazby mezi dcerou a matkou - upírkou, vztah mladých milenců a řekou. Mekong Hotel se natáčel v době, kdy Thajsko zasáhly velké povodně, a tak se mimo jiné volně dotýká otázek destrukce, politiky i snění o budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[AFF 2014] Zvláštne meditatívny, na vlnách ľahkého brnkania na gitaru poeticky nesúci sa film striedajúci záznam reality s fikciou, prenášajúcou prostredníctvom nehereckého náhodného osadenstva hotela na brehu Mekongu na plátno fragment thajsko-laoskej mytológie. Čo pre diváka znamená hlavne jedno - príklon k transcendentálnemu uchopeniu a vnímaniu sveta (upíri, démoni, putujúce duše meniace telá - mimovoľne som si spomenul na astrálnu projekciu, s ktorou ma po prvý raz zoznámil James Wan). Zároveň sa prostredníctvom rozprávania postáv okrajovo venuje aj problémom minulým (vojna) i súčasným (povodne) a potrpí si na dlhé scény pre silné (a rôznorodé) interpretačné vyznenie. Snový odpočinkový videoart, ktorý každému nezachutí, ale ani neublíži. Len je škoda, že je to len fragment, nič viac. 75% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Reminisencia.. Spomienkovosť... Vyprázdnený naratív... prázdnosť emočného bytia.. Weerasethakul je meditačný, ale zároveň dokumentaristický. Má tu niekoľko podivností ( jedenie vnútorností?) ale aj niekoľko citlivých momentov. Rozprávanie o duchov a sledovanie rieky Mekong. V zásade ale nič prevratné. Pripomína to jeho prvotinu. Ale zároveň ak máte radi podobný druh filmov, tak je radosť sa nechať obrázkami vtiahnuť do nezmyselných konverzácií a statických obrazov. Pre mňa určite zaujímavé, hoci som sa vlastne nič nedozvedel. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

To je tak strašně "těžký" snímek až mnohdy popírá sám sebe. Vnímavější divák bude mít spousty materiálu k přemýšlení. Já si počkám na dvd a možná přehodnotím na pět. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Le Mékong. Nejnudnější film pro diváka hledajícího krásy našeho kontinentu v dokumentárních filmech. Tyhle filmy mají za účel divákovi povrch země, který považuje za krásný, přiblížit. Tento mu je nedosažitelně vzdaluje. Kdo také může říct, že se vykoupat do Mékongu. Ani já ne, i když koupání v řekách miluji, a mám z toho spoustu zážitků. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že film zcela záměrně počítá s tím, že během jeho projekce na nějakou chvíli usnete či odběhnete myšlenkami někam zcela mimo Mekong hotel. Je pak na vás, zda to přijemete jako prohloubení diváckého zážitku či jako nedostatek. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tímhle mě Apichatpong Weerasethakul docela zklamal. A to jsem byl na Mekong Hotel dost zvědavý. Bohužel, nezdařilo se. Na tom filmu je hlavně sympatická ta délka, která má jenom hodinu, čímž se stává film jakž takž snesitelný i pro ty, jenž Apichatpongův styl nezaujme, bohužel to ale stejně asi moc nezabere. Mekong Hotel nemá děj, věnuje se jen pár zlehka propleteným vztahům, hlavně matky (která je upírka) a její dcery a pak vztahu dcery a Tonga, který je na hotelu ubytován. Do toho zde účinkuje ještě sám režisér, který zde natáčí nějaký film. Jo, a ještě zde celou dobu nějaký člověk brnká na kytaru. Jinak to ale opravdu je o ničem, ale co je nejhorší, tak to je to, že zde vůbec nefunguje ta zvláštní, až mystická atmosféra, kterou Apichatpong ve svých filmech má a díky nim funguje. Tohle je prostě hodinové nic, co nemá moc čím zaujmout. Snad jen nápadem, ale ani ten není bůhvíjak rozvedený. Ale Jenjira Pongpas zase hraje dobře, to musím uznat. 2* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si zapomněl prolustrovat filmografii tvůrce, protože kdybych to udělal, zjistil bych, že na filmu STRÝČEK BÚNMÍ jsem svého času v kině usnul a tedy bych si návštěvu kina určitě rozmyslel. Co k tomu říct? Tohle snad ani nebyl záměr, to musela být čirá bezradnost. 20% ()

ageller 

všechny recenze uživatele

"Tajemný příběh thajského hotelu na břehu řeky Mekong" Pro fanoušky Apichatponga Weerasethakula, milovníky thajské kinematografie, videoartu, asijských mýtů, drnkání na kytaru a filmů na hranici mezi dokumentem a fikcí je tohle povinnost. Mekong Hotel je film na hranici mezi bdělostí a usínáním, nejen obsahem ale i formou. Já jsem si u něj pár minut zdřímla a nebylo to na škodu. Navíc je to další příklad současného hnutí kinematografie směrem k středometrážním snímkům. Mekong Hotel uvádí do kin Cinema Glok 9. května 2013. Info zde: www.ostravakameraoko.cz ()

raskovnik 

všechny recenze uživatele

Ešte nikdy som nevidel aby odišla polovica ľudí z kina. Príde mi to ako keby niekto natočil tri krátke filmy a nejak to v delíriu prestrihal. Pokiaľ nie ste fanúšikom experimentálnych filmov typu "tento záber sa mi páči, tak tam bude päť minút" tak sa tomuto počinu radšej vyhnite. Jedna hviezdička, za to že som sa pobavil na reakciách ľudí v kine. ()

Reklama

Reklama