Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Orthank 

všechny recenze uživatele

Neprehľadne uponáhľaný pohľad do sveta dvoch najväčších IT-ákov na svete. Viem, že sa jedná o televízne produkciu, no práve preto si tvorcovia mohli dovoliť pustiť stopáž na uzde. Poldruha hodiny je hriešne málo na tak rozsiahlu tému v podstate o dvoch odlišných ľudoch, ktorých spojilo akurát nadšenie v počítačoch. Akosi násilne natočená polobiografická sonda, bez faktov, ktoré by diváka zaujímali najviac. Jediné, čo mierne nahráva nezodpovednému prístupu je spravodlivé vykreslenie oboch rivalov, na ktorých si musí spraviť názor každý sám. Inak len remeselná TV záležitosť, ktorej chýba úcta podať históriu dvoch gigantov úplne a zmysluplne. Tak trochu strata času. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že keď sa narodia ľudia s kolieskom navyše do správnej doby dokážu zmeniť svet. Film o tom ako to vlastne všetko začalo. Ako sa klamalo, podvádzalo, zapieralo a obchodovalo, aby si pár ľudí splnilo sny a napchalo vrecká. Film je tiež dôkaz, že aj keď máte k dispozícii "len" TV vybavenie, ale silný námet a scenár, dokážete aj z priemerných hercov vykúzliť veľmi kvalitný snímok. Neviem do akej miery sa film držal skutočných udalostí, či časovej osi, ale mňa presvedčil, že to tak kľudne mohlo byť. Ako raz povedal T.A. Edison Genialita je 1% talentu a 99% potu, a o tom je vlastne tento film. ()

Reklama

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Ještě, že jsem k filmu měla doprovodný komentář a trpělivého člověka na zodpovídání mých všetečných laických otázek, jinak bych si to asi ani z poloviny neužila tak, jak jsem si to užila. I když technika nehraje úplně hlavní roli ve filmu. Nakonec je také spíš o mezilidských vztazích. Rozhodně zábavný počin. Jsem ráda, že mi byl tento film nabídnut k vidění. ()

Molir 

všechny recenze uživatele

ROTFL ... pokud ma clovek trochu prehled o tematu tohoto filmu, tak se z dramatu (ehm) chte nechte stava az sarkasticka komedie, a obzvlaste postava Billa Gatese hazi jednu hlasku za druhou :-))) a mozna je to i diky genialnimu ceskemu dabingu (ani nejak nemam potrebu tenhle film videt v originale ;-) ), kde Bohdan Tuma dela ze Steva Ballmera naprosto dokonaleho komika :-) (ostatne kdo videl nejake ty klipky Ballmera "v akci", tak ho uz nemuze snad nikdy brat vazne :-)) ) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ponaučení - když chceš něčeho dosáhnout, musíš být zmrd a krást nápady ostatním. Na druhou stranu si Gates s Jobsem nemají navzájem co vyčítat. Ovšem Xerox a Hewlett Packard jsou na tom jinak. Každopádně zajímavých momentů tam byla spousta, z nichž si člověk vezme to, že by rozhodně neměl v životě pohrdnout žádnou nabídnutou šancí. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)
  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)

Reklama

Reklama