Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť chaoticky nakrútené pre niekoho, kto nemá veľmi šajn o high-tech, nerdoch a podobne. Preto trochu divákovi trvá, než sa dostane do filmu, ale potom je to kvalitná zábava s diabolsky vyšinutým Noahom Whyleom a geniálnym Anthonym Michael Hallom (komediálna hviezdička 80ych rokov). Záver ma dostal, Bill Gates je veľmi sympaticky prefíkaný a skvelý obchodník. Ak by bol film prehľadnejší a zrozumiteľnejší, dal by som aj viac. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled, velmi dobré obsazení a rozhodně pozoruhodný zlom ve světě počítačů. Dva vizionáři byli obyčejní kluci se svými sny a každý si vytvořil svou vlastní malou firmičku, která mu ten sen naplňuje. Povinnost pro každého, kdo nechce "jen" pasivně využívat počítač a chce o něm a jeho historii něco vědět. PS: Gates věděl, kdy a s čím odejít:D ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodne, hodne, hodne solidni firmopisny film. Historii Microsoftu znam dost podrobne, Apple neznam skoro vubec, ale v zivote by me nenpadlo zfilmovat to.... Skoda ze film popisuje pouze ranne pocatky a vlastne konci uvedenim prvnich Windows na trh... I pak to bylo nemene zajimave, kdyz Microsoft pospune prebiral vladu nad vsim a kdyz se zase s postupem casu zacal lehce otrasat, kdyz v poslednich letech zase isli pozice Applu a treba Linuxu... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé, ale jsem z toho dost na rozpacích. Oba géniové tu jsou vykresleni dost negativně a nejspíš to nebude daleko od pravdy. Děsně mi tu chybí nějaké shrnutí nebo názor dalších stran. Opravdu bych raději viděl propracovaný dokument o vzniku Microsoftu, protože si připadám, jako bych nedostal všechny informace. Rozhodně díky za film a na některé momenty se někdy v budoucnu nejspíš ještě znovu podívám, ale současně se poohlédnu po něčem lepším na toto téma. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Cesta vzestupu dvou dnes význačných firem, ukázka obchodního génia Billa Gatese (a člověka, který jak ukázaly mnohé další akce Microsfotu opravdu neštítil ničeho) a důkaz, že geniální myšlenky ještě nejsou všechno. Zpracování nic moc, ale to téma je pro mě natolik zajímavé, že se mi film celkově moc líbil. Herci také ušli, nejvíce pozornosti na sebe strhává Noah Wyle v roli poněkud vystředního, arogantního a blábolícího vizionáře Steva Jobse (z tohodle ztvárnění asi moc radosti nemá jak on tak zarytí fanoušci jabka :) . Pro člověka aspoň s minimálním vztahem k počítačům poviná četba. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama