Reklama

Reklama

Jak přežít mor

(festivalový název)
  • USA How to Survive a Plague
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

„Celý svět se dívá!“, skandují demonstranti před zabarikádovaným Národním zdravotním institutem, jehož byrokratická neochota k dialogu a jakékoliv akci stojí každý den další životy. Jsme v osmdesátých letech, v okolí se rychle jako chřipka šíří nemoc, která kácí především mladé muže a v děsivě krátké době je mění v chřadnoucí umírající trosky. Nikdo nemá žádné informace, mlčí média i vládní představitelé a začíná se šeptat o „moru homosexuálů“, na který není lék ani varování, jak se chránit. Dokument Davida France využívá exkluzivní, nikdy neviděný materiál natáčený přímo na místě a v době, kdy se dvě aktivistické skupiny – ACT UP a TAG spojily a začaly bojovat o život. Samy hledaly možnosti léčení alespoň příznaků, vytvářely obrovskou komunitní podporu a guerillovými nenásilnými protesty ve spojení s radikálním uměním prolamovaly obecné mlčení, které bez nadsázky zabíjelo. Akční a nekompromisní film o revoluci a jejích hrdinech. (Mezipatra)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (3)

Disk 

všechny recenze uživatele

Název tohoto fantastického dokumentu nechtěně koresponduje s koronavirovou současností... Autentické záběry vám zprostředkují neuvěřitelně silnou atmosféru Ameriky 80. a 90. let, které jsou naštěstí definitivně pryč. I když...? Hodně tu rezonuje skvělý střih a vynikající soundtrack. A snad jednou budou viry typu HIV nebo covid-19 hlubokou minulostí. ()

Reklama

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama