Reklama

Reklama

Jak mohou dosvědčit fanoušci Nelítostného souboje, Serpica či Moře lásky, role drsných, odhodlaných detektivů nejsou Al Pacinovi cizí. Ve filmu Na lovu se ovšem noří do ještě bouřlivějších vod, neboť se jako newyorský policista infiltruje do temné sadomasochistické subkultury, aby odhalil sériového vraha homosexuálů. Stále kontroverzní a stále strhující detektivka, vtahující diváky do svého nebezpečného a přesto fascinujícího světa, je dílem Williama Friedkina (Vymítač ďábla, Francouzská spojka), který se vedle režie podepsal i pod scenáristickou adaptaci románu Geralda Walkera. Naprostým vrcholem filmu ovšem zůstává herecký výkon Al Pacina v roli muže, jehož vlastní identitu a vztahy vyšetřování případu poznamená navždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch kriminálek, které se dnes už bohužel netočí (Fincherův Zodiac se aspoň trochu blíží). A tahle je ještě specifičtější. Odvážné scény z gay klubů, atmosféru dotváří depresivně rockové hudební pozadí - jak písničkové (pořád jsem přemýšlel, odkud znám song It´s so easy až jsem nakonec zjistil, že ho použil QT v Death Proof), tak "orchestrální" - jde spíš o atonální zvuky a ruchy, než melodie. Definitivně jsem si potvrdil, že skladatel Jack Nitzsche ( i on byl přizván k Death Proof, že by náhoda?) je mistr navozování zneklidňující atmosféry (Schraderův Hardcore např.) pomocí de skládá hudbu Jack Nitzsche, tam je o hutnou atmosféru postaráno. Film s nepopsatelným feelingem, na své si rozhodně přijdou příznivci kultu těla (hodně tělesná záležitost, navíc díky bohu s nevyholenými hrudníky, oldschool jak má být) a policajtských uniforem. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Přiznám, že jedna hvězdička je za fantastický výkon Al Pacina, děj tak závratný nebyl. Roli zahrál se rtěnkou na rtech a očními linkami tak věrně, až mi chvílemi běhal po zádech mráz. Také oceňuji reálnost prostředí gay prostituce a celého toho temného světa. Film určitě není pro mládež nebo pro lidi s předsudky. Pro ostatní - příjemné překvapení. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Extra mega homofobní film. Tak blbý, že bych se vůbec nedivila, kdyby se jím Tarantino a Rodriguez nechali inspirovat při tvorbě dalšího Grindhousu. Prostě Pacino ležící nahý na posteli se svázanýma rukama, Pacino se stíny kolem očí tančící s nějakým mužem na disco hudbu let osmdesátých, Pacino v extra "drsném" koženém oblečení... Občas mě tenhle film dostával lehce do kolen. Nevím, jestli je to tématem nebo zpracováním, někdy jsem si říkala, že z toho mohla být slušná neo-noirová kriminálka (fakt že jo), jenže o dvě minuty dýl už zase někdo do záběru narval sto homosexuálů v ženských šatech a atmosféra byla pryč. Ale jo, dívat se na to dalo s klidem. A protože nevím, jestli mám Cruising raději udělit odpad nebo plný počet hvězdiček, nechávám to na neutrálních průměrných třech. Ačkoliv ten film rozhodně neutrální, ani průměrný není. / Poznámka: Autorka tohoto komentáře nemá nic proti homosexuálům, vadí jí jen styl, jakým jsou homosexuálové zobrazováni v tomto filmu. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Gay film... Vrah Gayů, neústále zabíjí a zabíjí další oběti. Policie pošle do gay baru volavku v podobě poctivého policisty AL PACINA, který bude muset vyřešit případ. Ale celého ho to chudáka změní postupně (jít do takového svinstva za cenu zlatého odznaku a hodnosti detektiva ? - :) Al Pacino je jako vždy výbornej, ale tento příběh mi moc nesedl :( ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do zákulisí, kam nikdo vlastně ani nahlížet nechtěl. Rozebírat kontroverzi, (ne)přesnost, (ne)zaujatost asi 40 let od natočení nemá smysl. Faktem zůstává, že Friedkin s odvrácenou stranou New Yorku umí pracovat skvěle, atmosféra je tuhá, Al Pacino nemá chybu. Těžko stravitelné neo-noirové sousto, které nenápadným, ale velmi úderným závěrem vyrazí dech. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Demonstranti obléhali kina v takřka 300 městech po celých USA. I kvůli těmto protestům General Film Corporation prohlásila, že hodnocení R, které film dostal od Americké asociace filmů, je benevolentní a měl mít X, a tak zrušila plánované promítaní ve 30 svých kinech. (Zetwenka)
  • Film je založený na skutečných událostech. V letech 1977–1978 došlo v New Yorku k řade vražd mezi gay komunitou, která se scházela v S/M klubech. Z vražd byl usvědčen jistý Paul Bateson, který údajně přistoupil na dohodu s policií a přiznal se k více vraždám, než sám spáchal, kvůli snížení trestu. Policie tak měla případ vyřešený. Třešničkou na dortu však je, že Paula Batesona osobně znal i sám režisér, William Friedkin, z natáčení Vymítače ďábla (1973), kde si Bateson střihl malou roli asistentka na radiologii, protože tutéž pozici v nemocnici v té době zastával. Když si o vraždách Friedkin přečetl v novinách, rozpoznal Batesonovo jméno a poté jej i navštívil ve věžení. Bateson pak posloužil jako konzultant filmu. (Eldrick)
  • Kontroverzní příběh vyvolal silnou vlnu nevole z řad homosexuálů. Mnozí z nich proti uvedení filmu pořádali rozsáhlé demonstrace, ale veřejnost jejich protesty ignorovala. (akisha)

Reklama

Reklama