Gloria

USA, 1980, 123 min

John Cassavetes

Bill Conti

• Houdini

Oscar 1 nominace: Herečka HR - Gena Rowlands. . . Zlatý Lev(1.4.2004)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,059,673Tržby Celosvetovo $-(27.5.2009)

První film, který jsem od Cassavetese viděl, mě moc nezaujal. Nikterak výjimečné krimi o útěku starší ženy a malého kluka před mafií. Chvílemi pobaví.(8.7.2004)

• Stegr

Zlaté maliny 1980 - 1x - Nejhorší herec VR (John Adames)...(2.11.2008)

Pro Cassavetese hodne atypicky snimek (tedy alespon z toho, co jsem videl), skoro by se dalo označit ho za rodinny. Nicmene i tato parketa mu jde velmi dobře!(25.9.2004)

To je jízda New Yorkem jako na tobogánu. Co tam předvádí Gena Rowlands, to je fakt dobrý. Konec lehce mysteriózní, asi to neni takovej uplnej happy-end, jak to na první pohled vypadá. Jen mi přijde necitlivý, že tak malej klučina dostal cenu za nejhorší hereckej výkon. To se přece dětem nedělá! Kromě toho, hrál sice jako prkno, ale byl dost roztomilej.(26.11.2010)

• danecek24

38. Zlatý Glóbus za rok 1980 - nominace (1) - Nejlepší herečka (drama) - Gena Rowlands(25.12.2008)

Scénář: John Cassavetes Kamera: Fred Schuler(5.1.2012)

Prijemna kriminalka, az na toho maleho kluka, ktery hraje hodne, ale opravdu hodne spatne.(18.10.2008)

• baruss

Raspberry Award (Maliny) : 1981 : VÍŤAZ (1) : Najhorší herec VR - John Adames.(11.2.2008)

Slávny snímok, o takmer 20 rokov neskôr natočený znovu so Sharon Stone v hlavnej úlohe. Zaujímavý námet, prenesený na plátno skvelou réžiou a hlavne špičkovými hereckými výkonmi. Jeden z najlepších snímkov o vzťahu nesúrodej dvojice vo svojom žánri.(5.2.2011)

• bobin

77 procent hodnocení ? Silně nadsazeno ! Tento údajný thriller je vlastně selankou naivně popisující útěk hrdinky s dítětem před mafií . Je to úsměvná fraška nanejvýše do odpoledních pořadů pro mládež . Film se tváří tvrďácky , ale je to rozbředlý blábol .(5.12.2010)