Reklama

Reklama

Berserk: Ógon džidai hen II – Doldrey kórjaku

  • Japonsko ベルセルク 黄金時代篇Ⅱ ドルドレイ攻略 (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Trilógia Berserk: Golden Age pokračuje druhým dielom s názvom The Battle for Doldrey. Hlavný protagonista Guts, ktorý je stále v službách Klanu Jastraba, pociťuje dôsledky rozhovoru svojho veliteľa Griffitha s princeznou Charlotte: cíti sa nedocenený a podvedený. Po triumfe nad nepriateľskou armádou je Griffith požiadaný, aby dobyl poslednú nepriateľskú pevnosť, zvanú Doldrey, v ktorej sídlia legendárni nosoroží jazdci na čele s nepremožiteľným bojovníkom, generálom Bosconem. (HDeer)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (47)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[4,5*]     "Are you sure you should drink in your condition?" "Ah shut up. The alcohol will disinfect me from the inside."     Pokiaľ pri prvej časti tejto temnej animovanej trilógie som ešte váhal nad tým, či je to pre mňa to pravé, táto druhá časť si ma už dokázala úplne podmaniť. Na rozdiel od tej prvej je ohromne epická, takže okrem opätovne veľkolepých bitiek (ktoré už na mňa nepôsobia tak samoúčelne) už kladie podstatne väčší dôraz na rozvíjanie rôznych dejových línií a tiež na hlbšie vykreslenie jednotlivých postáv. V centre rozprávania sú opäť Guts a Casca, medzi ktorými to naďalej parádne iskrí a tak, ako sa o nich divák postupne dozvedá stále viac a viac (Cascin životný príbeh), začínajú mu obaja silne prirastať k srdcu. Sledujeme nielen bežný život bojovníkov (pričom niektoré tie súboje sú podané veľmi atmosféricky), ale tiež život na kráľovskom dvore (výborná scéna bálu, rozkošná Casca v šatoch tu je na nepoznanie) a k nemu patriace "vnútorné boje" (čiže intrigy a zrady). Baví ma tá celková dynamika, postavy i vzťahy prechádzajú vývojom, menia sa, príbeh má viacero zaujímavých zvratov, z ktorých najmä tie v závere boli pre mňa veľmi prekvapivé.     "I would rather fight for my life than live it." ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Väčšia časová porcia ako pri prvom diely je cestou k úspechu a Berserk: Golden Age Arc II je lepším a ucelenejším pokračovaním. Príbeh samozrejme pokračuje tam kde skončil prvý diel. Čo môžeme očakávať? Hlavným dôvodom bojov je cesta Griffitha za mocou a na toto využíva svojich lojálnych žoldnierov. Guts a Casca sú ochotný položiť život, ale Guts niečo začína chápať a to sa práve dozvieme v dvojke. Približuje sa to ku kvalite anime veľmi blízko a pre niekoho kto videl anime je to príjemný film. Veľa súbojov a meniace sa vzťahy medzi hlavnými hrdinami sú hlavnými ťahúňmi. Čaká nás dobíjanie hradov a aj psychologická vojna, ktorá je veľmi zaujímavá. Niečo samozrejme chýbalo a kto nečítal mangu či nepozeral anime no nemusí nejaké súvislosti pochopiť (preto mne to nevadilo). Stále odporúčam pozrieť si radšej pôvodné anime z roku 1997 (a potom tieto filmy) : http://www.csfd.cz/film/139653-kenpu-denki-berserk/. Ďalší film a pokračovanie je tu : http://www.csfd.cz/film/324116-berserk-ogon-jidai-hen-iii-korin/ ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Platí víceméně totéž, co pro první část třídílné série. Tentokrát dostává značný prostor bitva o Doldrey a je kvalitně zpracovaná, i když jsem se také, jako jiní uživatelé, pozastavil nad vynecháním některých detailů (např. absence Zodda). Větší prostor a důraz by si zasloužil Gutsův boj proti přesile nepřátel, v seriálu tenhle čin více vynikl. Nahé scény jsou zpracovány až s překvapivou otevřeností, především ta odehrávající se v ložnici princezny. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Opravdový zlatý věk s velkolepým vzestupem i nevyhnutelnou chybou, která předchází pád. Bitva o Doldrey přináší v rámci trilogie pokrývající děj seriálu jednoznačně nejsilnější kapitolu, kde mi u dramatických dialogů, zlomů charakterů hnaných těsně před okraj emocionálních možností nebo jen u vizuálně dokonalých obrazů (setkání ve sněhu) běhá mráz po zádech takřka neustále. Když z fantasy dýchá osudovost a každé rozhodnutí má fatální následky, nezbývá než se tetelit blahem. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Dobré, velmi dobré, ovšem stále ne na pět hvězd. Jisté zlepšení tu oproti prvnímu dílu trilogie je, o tom žádná – jak ve zvolnění tempa, tak i v animaci, ale pořád nemůžu říct, že si jisté scény zasloužily tolik prostoru, aby zapůsobily přirozeně, nenuceně a že se mi "filmová" animace líbila více než sice převážně statická, přesto však nějakým způsobem pohlcující animace v původním seriálu. Bitva o Doldrey byla povedená a dostalo se jí dostatečného prostoru, ale stejně jako Naslundovi mi chyběla ve filmu scéna, v níž si Guts na pahorku o jedné hvězdné noci povídá o snech, a také prostor pro lepší rozvinutí změny postoje Casky ke Gutsovi. Kvůli těmto dvěma výtkám bych klidně bitvu o trochu zkrátil, pokud měla být zachována uvedená stopáž. Pokud bych měl však uvést jednu konkrétní scénu, která se mi z celého filmu líbila nejvíce, byla by to scéna v královské ložnici. Nebyla natočena nikterak oplzle, nechutně a Griffitha nezobrazovala jako nějakého prasáka, ale pochopení pro jeho čin se přímo nabízelo. Co se hudby týče – oproti prvnímu filmu mi přišla o fous lepší, ale stále bych se ji ani náhodou nedovolil srovnávat s původní hudbou od Susumu Hirasawy. Ano, druhý díl se mi celkově líbil více než první, proto věřím, že tendence vzestupné kvality filmů v sérii bude zachována i v posledním filmu, že v něm bude vyšší stopáž naplno využita k co nejpůsobivějšímu zakončení Golden Age a že kvůli němu budu mít rovněž jako u seriálu několik dní noční můry. Ukázky vypadají více než slibně, tak doufám, že mě tvůrci nehodlají zklamat a na perfektní původní seriál i mangu nehodlají kálet. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama