Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kórejská Američanka Hyun- Jae má osemnásť rokov, keď ju unesú, a pod vplyvom drog spolu s ostatnými dievčatami mladšími od nej ju prinútia k prostitúcii. Šéfom celej organizácie je policajný prednosta, takže ich aktivity sa im darí skrývať. Po roku väznenia sa stáva samotnou členkou tejto zločineckej bandy priekupníkov s ''bielym mäsom''. Je to jej spôsob, ako prežiť, alebo sa stala obeťou ''štokholmského syndrómu''? (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Typická (ehm) Američanka Hyun-Jae (Jamie Chung) se poprvé dovolí napříč zákazu rodičů vyrazit s kamarádkou do baru. Zde po ní pokukuje sympatický mládenec, a ona se pod vlivem alkoholu nechá svézt (nebo svést?). Každopádně probuzení není vůbec příjemné, v kufru jedoucího auta a pak v budově plné dívek jako je ona, pod hrozbou trestů či drog nucených k prostituci. Eden (takovou dostane přezdívku) stoupá po místním žebříčku oblíbenosti u svých trýznitelů, až si vydobude možnosti o kterých se jí ani nesnilo. Nechá se zlákat a nebo využije možností k osvobození sebe nebo ostatních ? ... Mno, když nad tím tak přemýšlím, tak Jamie Chung vypadá (skoro celý film) jako by neuměla do pěti počítat (což možná taky bylo účelem, pro niž si jí únosci vyhlédli). Jinak film si vybral téma, které je samo o sobě dost citlivé, a film, i kdyby stál za kulový (jako že nestojí), by se nedal tak těžko odstřelit jako jiná lehkovážná témata. Rozhodně ale film stojí za úvahu, kolik takových "buněk" po světě existuje. Abych si přece jen něco málo zkritizoval, tak jsem nepochopil "pozici" jednoho z vůdců bandy - náctiletý klučina, jen o trochu málo starší než unesené dívky, stále na fetu, a i tak v pohodě kaučuje tunu mladejch holek? Vždyť by ho holky umlátili čepicemi. Ale je mi jasné, že od obrazovky se situace hodnotí ouplně jinak... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrý film. Vyhovovalo mi, že tam skoro vůbec není zobrazováno násilí, na rozdíl třeba od tematicky příbuzného filmu Trade. Holky tu v záběru prostě nikdo nemlátí a žádné pervertoviny tu také nejsou vidět. Natočeno je to ale dobře a chod organizace je tu zobrazen, takže každému dojde, že tyhle otrokyně prostě musí držet hubu a krok. Navíc je to ještě obohaceno o takovou zvláštní "romanci," kdy se hlavní hrdinka snaží vytěžit co nejvíc z role oblíbenkyně mladého dohlížitele. Jamie Chung zahrála výborně a je velmi půvabná. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Neradno sa na prvom rande dávať dokopy s hasičom, najmä nie ak má odznak z hračkárstva... Spočiatku hnusne nechutný film o novodobom otrokárstve prosperujúcom priamo v USA, pričom okolo žijúci ľudia a „klienti“ to majú úplne v prdeli. Neskôr sa hranica medzi otrokom a otrokárom stenčuje až ju nevnímame a nakoniec nevieme, či pomsta vôbec príde alebo ani nepríde... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Môžme sa baviť o tom do akej miery je to naozaj podľa skutočnej udalosti, no príbeh dokáže zaujať. Samozrejme, mnoho vecí som si predstavoval ináč, temnejšie, niektoré scény si doslova pýtali o napätie, ale všetko ostalo pri rutinnom priemere. Samotný útek nebol dosť dramatický, v každom filme by aspoň ten záver mal byť vrcholom. Nevieme presne čo sa stalo s ostatnými dievčatami, kde skončila Ukrajinka Svetlana, ktorej venovali niekoľko minút. Je ľahké domyslieť si to, ale chýbalo to tam. Dobrá téma, priemerné spracovanie. 60%. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se bavila a ani chvilku nenudila! Tomuhle říkám podnikatelský záměr. Neztrácet čas "přemlouváním báby", nýbrž se zaměřit na naivní náctileté dcery přistěhovalců oxidující prvně v báru, zavléct je do velkoskladu prostitutek dvěstě kiláků za nejbližsí pumpou v totální prdeli, tam je trošku profackovat, rozdat jim na ubikace koťátka, aby se ušetřilo za fet a mohli ste je v tom emocionálním marasmu ještě lépe ovládat a jde se prodávat prcání. Sem tam sice někdo zlobí, pokusí se o útěk, nebo se jako tuhle mladá korejka snaží i v tom totálním průseru myslet hlavou a tudíž se dostat šéfům na kobylku, ale v zásadě je plusová bilance zaručena. Jako nápad neotřelé, od začátku do konce chytlavé. U mě véééliká spokojenost a dle mého názoru zatím podhodnocené! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Alternatívnym názvom snímky bol aj názov Abduction of Eden. (MikaelSVK)
  • V scéne, kde si hlavnú hrdinku juhokórejského pôvodu Eden vyžiada spomedzi viacerých dievčat istý zákazník, má Eden číslo 7. V juhokórejskej kultúre je číslo 7 považované za šťastné číslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama