Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městečku Petrovice řádí sériový vrah a zabíjí studenty tamní střední školy. Policie pátrá po pachateli, ale nemůže najít žádnou stopu. Vše nasvědčuje tomu, že maskovaný zabiják má spadeno na Karin Tomečkovou, jejíž rodiče byli před 8 měsíci brutálně zavražděni. Vraždy začínají přibývat, stejně jako podezřelých. Policie se snaží vraha dopadnout, ale aby už nebylo pozdě. Vrah může být kdekoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

Beer Ceps odpad!

všechny recenze uživatele

- 07.09.13 - Dámy a Pánové, možná si to neuvědomujete, ale tady přímo před námi leží skvost české kinematografie, který agresivně bortí všechny pomluvy o tom, že Češi už neumí natočit zábavnou komedii. Největší výgrc absolutních neherců, které (režisér) oslovil, aby natočili u něj doma pár scén do jeho nového projektu. A podařilo se! Očividně i na Ivetku bylo toho moc, když ji museli předabovat. Nejspíš chuděru našli opět doma na gauči ve své oblíbeném duševním rozpoložení mezi nebem a zemí. To by vysvětlovalo, proč házela ty PRÁZDNÉ flašky od chlastu. Vím, že mé hodnocené klame a za jinších okolností bych dal pět, (záleží na úhlu pohledu) nicméně si je tento film nezaslouží. Nemění to však nic na situaci, že kdybych se s partou kamarádu potácel společensky unavený ve dvě hodiny ráno po ulici a jeden z nich by pronesl: „Jdeme se k nám podívat na Poslední výkřik.“ Tak já bych smělým tónem vykřikl „Jo, jdem do toho!“ ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

V případě, že by to tvůrce pojal jako krátkometrážní záležitost ve stylu Scary movie, mělo by to asi větší úspěch, žel vše, co zde vidíš, je myšleno vážně, což je nepochybně ten největší horor. Scénář byl zřejmě napsán někdy před deseti lety, je v tom vše, prsaté holčiny běhající od dveří ke dveřím před jasnou smrtí, neustále se lekající a samozřejmě nelogicky o každém šramotu se na vlastní oči přesvědčující. Vrah se naprosto bez problémů dostává do všech zamčených prostor, vyskakuje na poslední chvíli a při střetu s hlavní hrdinkou svou předchozí sebejistou sílu zčistajasna ztrácí. Tragický casting a finální důvod k vraždění je poslední hřebík do jakékoli důstojnosti snímku, jednu za slušnou hudbu (až na ten propadák na závěr), která je to jediné, co diváka ujišťuje, že tvůrce chtěl opravdu natočit horor. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uběhli tři roky od chvíle kdy se bratři Kučerové poprvé zapsali do povědomí českého diváka slasherem Čepel smrti . Ten však zcela jistě nenaplnil jejich očekávání, protože diváci jej moc kladně nepřijali, ba spíše „rozcupovali“ na kousky. Ani já sám jsem z něj nebyl zrovna „odvařený“ nicméně jsem začínajícím tvůrcům dal šanci a hodnotil jejich prvotinu průměrným hodnocením. A to i přes řadu nedostatků, které jejich snímek měl. Takže jsem chvíli otálel, než jsem si pustil jejich nejnovější kousek. No a popravdě se toho moc nezměnilo. Bohužel i zde lze nalézt v chabém scénáři dost nelogičností a slabých míst. Nicméně mi to ani tentokrát nepřišlo jako odpadní záležitost, tak jak jej označují mnozí přede mnou. V první řadě bych pochválil hudební vložku pod taktovkou Karla Antonína, která patřila k tomu nejlepšímu, co mi Poslední výkřik nabídl. Hned v závěsu za ním byla účast mé oblíbenkyně Ireny Máchové. Která ostatní herce (snad vyjma Morávkové) o třídu převyšovala. Bohužel ani její snaha nedokázala vyždímat z poněkud chaotického scénáře víc. Na rozdíl od ostatních jsem si tu „pětiminutovku“ Bartošové a Šmajdy docela užil, protože jsem čekal mnohem větší průser. Oba v rámci svých velice omezených „možností“ předvedli svá maxima. Možná mne budou někteří považovat za blázna (magora, nebo já nevím…), vzhledem k mému hororovému postoji a kritice ostatních filmů, ale já budu opět hodnotit čistým průměrem. Většina lidí jen dokáže kritizovat jak je všechno na hovno, ale chtěl bych vidět je na režisérském křesle, jak by si s tím poradili lépe. Tohle je ovšem má poslední rada pro Kučerovic kluky, aby příště pořádně zamakali a hlavně vybrousili všechny nedostatky, kterých mají jejich filmy celou hromadu. Příště už totiž tak milosrdný nebudu.50% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Znepokojivá atmosféra ako z najlepších hororov, podkreslená veľmi nápaditým hudobným podmazom (a lá"Casio tutorial":). Neuveriteľná dynamika deja, ktorá vrcholí polhodinovým nervydrásajúcim školským peklom. Vrah v štýlovom zelenom pršiplášti si berie to najlepšie z Mike Mayersa (zásadne nezrýchli a je všade!), pričom skutočne naháňa hrôzu a des. Horor, kde všetko logicky do seba exaktne zapadá, vďaka scenáru, s ktorým si dal autor určite veľa práce a stál ho mnoho prebdených nocí. A to najlepšie na záver: herecké výkony par excellance! "Skoro-vrcholom" je postava policajného pomocníka (ten týpek má talent!), cez Pani Herečku Bartošovú až ku výstupu, ktorý vo mne navždy zanechal hlbokú a priam nezmazateľnú stopu - to, čo predvádza na tak malej ploche Miro Šmajda, sa len tak nevidí, bravo!!! (Ešte teraz mi pri spomienke na neho trhá kútikmi úst)... Viac takýchto filmov!!! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

:-D, :-D, :-D, :-D, :-D, … tak teď už ale vážně konec srandy. Tohle totiž skutečně moc k smíchu není. Ale jinak. Začnu tím, že ODPAD, který by si za svůj počin bratři Kučerovi nekompromisně zasloužili, nedám, a to z jednoduchého důvodu. Každý hororový kousek, zrozený v našich luzích a hájích, si totiž zaslouží alespoň minimální pozornost, byť že kvalita těchto pokusů je fakt krutá. A jelikož se jedná veskrze o autorský počin, vezmu komentář především z této strany. Tomáš a Honza Kučerovi. Tomáš režisér, Honza herec, společně pak scénáristé a střihači. Nejlépe z toho jasně vychází Tomášova režie. Poměrně slušně umí pracovat s herci, tedy pardon, v tomto případě tedy většinou spíš s neherci, o to ale pak větší to um, párkrát dokázal navodit i atmosféru a dokonce i několik momentů fungujícího napětí, zkrátka bylo znát, že věděl, co dělat. A myslím si, že dostat do ruky nějaký větší obnos a ne tak zcela imbecilní scénář, nemuselo by to pak dopadnout vůbec tak zle. Tím pozvolna přejdu ke zmiňovanému „úžasnému“ scénáři, ze kterého je znát, že chlapci sice mají asi opravdu rádi Cravenův Vřískot, ale co se týče kvality jejich scénáristické práce, tak to je skutečná mrdka z krtka. Něco tak hloupého, primitivního a zcela neefektního, to vážně snad nemohli kluci myslet ani vážně. Takže od psaní scénářů by měli dát ruce hodně rychle pryč. Ovšem snad ještě horší než scénář je obsazení. To je vážně nehorázný nářez a je to asi trochu dost morbidní, ale pokud bych měl z nějakého důvodu celý tenhle film doporučit, nebo se snad v budoucnu k němu ještě někdy vrátit, tak by to bylo právě jen kvůli představitelům veškerých postav, neboť taková parodie na herectví se prostě jen tak nevidí, to byl normálně čistokrevný underground a chvílemi jsem vážně nechápal. A mezi to amatérské obludárium patří právě v první linii Honza Kučera, velice to nesympatický, odpudivý a netalentovaný hoch. A sice pak ještě třeba chápu jako čistě komerční tah, že kluci přemluvili hvězdu bulvárů, Ivetku Bartošovou, či mezi nezletilými pubescenty oblíbeného Miro Šmajdu, ale třeba jen co tu za svých 15 vteřin slávy stačil natropit Štěpán Turek, kýbl na blití musí být u ruky a tyto castingové tahy absolutně nechápu. Poslední výstřik, tedy pardon, výkřik, já vím, laciný fórek, ale nemohl jsem odolat, je zkrátka hodně amatérský počin, kdy 90 minut tvoří pobíhání netalentovaných neherců po různých interiérech, kdy je nahání neskutečně špatně zpracovaný vrah – břídil, a tak ikdyž se sem tam sice i zablískalo, že by to i jako nějak tak šlo, jako celek je to prostě hotový průser, a Poslední výkřik je tak naprosto jasným důkazem, že jen nadšení a snaha vážně nestačí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Film, na který se Karin (Irena Máchová) ve druhé scéně dívá, je další Kučerův horor Čepel smrti (2009). (jakear)
  • Miro Šmajda se v celém filmu neobjevuje po boku žádných jiných herců než Petra Machaly - pouze v jediné scéně (jediná scéna Petra Machaly) a muže v zelené pláštěnce. (CROWee)
  • Ve scéně, kdy vrah bodá studentku do zad, teče jí krev z přední části těla. (M.B)

Reklama

Reklama