Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Některé melodie k filmu vznikly tak, že skladatel Andrew Lockington rozbil staré piáno kladivy a štípačkami a následně na něm nahrál několik skladeb. Dle jeho slov: "Hrál jsem noty, ale ty zněly zcela jinak, než jsme předpokládali a vůbec to neznělo jako piáno. Některé ty zvuky figurují v určitých scénách. Je to zajímavý rytmický prvek." (Lucasion)
  • Ve filmu bylo použito více než 1300 vizuálních efektů ve scénách s masivním přívalem pohybujících se trosek, vlnících se silnic, praskajícími mosty, erupcemi ohně a zdemolovanými budovami. (Lucasion)
  • San Andreas je název tektonického zlomu, který vede přes většinu území Kalifornie. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Austrálii, dále v amerických městech San Francisko, Los Angeles a Bakersfield, a také na Arizonsko-nevadských hranicích. Natáčelo se od 22. dubna do 27. července 2014. (Terva)
  • V rovnaký deň (29.5.2015), ako oficiálne vyšla snímka San Andreas, bolo zaznamenané zemetrasenie o sile 3,8 stupňa pri meste Indio v Kalifornii. Stalo sa tak o 22:23 miestneho času. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom filmu bol názov California Down. (MikaelSVK)
  • Aj keď názov môže zavádzať, film nemá nič spoločné s hrou od Rockstar Games "GTA: San Andreas". (kacer4)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama