Reklama

Reklama

Není nad Jimmyho

  • Česko Největší hra Jimmyho Grimbla (více)

Obsahy(1)

Patnáctiletý Jimmy Grimble z Manchesteru to nemá jednoduché. Ve škole jej šikanují agresivní spolužáci, doma si nemá co říct s novým přítelem své matky. Ani ve fotbale se mu příliš nedaří, a když je s dívkou Sárou, která se mu líbí, strašně se stydí. Radost mu přináší jen fandění fotbalovému klubu Manchester City. Bohužel však bydlí ve čtvrti, která preferuje Manchester United. Jedinou Jimmyho oporou je školní trenér Eric, bývalý úspěšný fotbalista, který také potřebuje povzbudit sebevědomí. Jimmy má talent pro hru, avšak před publikem je bezradný a nejistý. Když jednoho dne získá staré kopačky, které jsou údajně kouzelné, nevěří, že by to mohlo nějak změnit jeho život k lepšímu. Důležitý zápas o školní pohár je pak pro něj první příležitostí zjistit, zda kouzelné kopačky nosí štěstí. Film vypráví o vítězství mladého outsidera nad svým strachem s porozuměním pro potíže teenagerů. Vážné téma školní šikany zajímavě kontrastuje s pohádkovými prvky příběhu, které se prolínají se všední realitou. Lewis McKenzie, jemuž lze věřit každé slovo, prokázal ve své první roli jako Jimmy Grimble syrový a přirozený talent. Také ostatní postavy jsou v podání zvučných jmen britské provenience velmi uvěřitelné. Zajímavá vizuální stránka přispívá spolu s moderním hudebním doprovodem k magické atmosféře, v níž se neuvěřitelné může stát skutečností. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Krásný atmosférický film o hrdinovi, jemuž jeho motorické neurony ztěžují život a které se snaží potlačit (nevědomky) „kouzelnými“ kopačkami. Angličané opět natočili skvělý film z fotbalového prostředí, kde samotný fotbal ustupuje do pozadí a v centru pozornosti se více řeší rodinné vztahy, šikana (spíše „komického“ ražení) nebo nízké sebevědomí. Lewis McKenzie se své titulní role zhostil na výbornou, navíc mu skvěle sekunduje (jak jinak) výborný Robert Carlyle. A nebyl by to anglický film, aby jej nedoprovázel nadupaný soundtrack (The Stone Roses, The Chemical Brothers, Fatboy Slim aj.). Přestože jsem fanoušek toho –opravdového- týmu z Manchesteru (tedy United), film o fanouškovi City jsem si užil naprosto dokonale. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Možno to bolo nalinkované ako typický športový film..ale proste Briti majú talent a vedia z toho urobiť vynikajúco pozerateľnú komédiu...mix typicky čierneho britského humoru a ich národnej hrdosti - futbalu...vznikol celkom dobrý športovo/komediálny film na ktorý sa dá hocikedy pozrieť..a čerešničkou na torte sú absurdné futbalové scény :) ()

Reklama

TSZ 

všechny recenze uživatele

Mám docela rád ty britské nahořklé komedie o fotbale, ze kterých přímo sálá láska k fotbalu všech podob. Není nad Jimmyho je jedna z nich a věnuje se školnímu otloukánkovi, který kope do balónu jako bůh (bohužel však jen tehdy, když se nikdo nedívá).Postupně se otrká a dospěje k očekávanému závěru, to vše za asistence typických atributů tohoto typu filmu. Tedy i zde vidíme spoustu bizardních postav a postaviček, které by jednak v reálu prakticky ani nemohly existovat (a které posouvají tento snímek tak trochu do artového prostředí), natož spolu žít a vycházet.Celé mi to silně připomínalo např. podobný snímek Purely Belter nebo i Blafuj jako Beckham (ale s šikanou a depresivností). Komu se uvedené filmy líbí, má určitě moje doporučení i pro Jimmyho, v opačném případě se tomu asi radši vyhněte. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

... aneb jak hravě zpracovat téma o fotbalové hře. Příjemný film nejen o motorických neuronech, kouzelných kopačkách, podceňování, partnerském hledání, ale hlavně o odvaze. Zajímavá kamera (první gól, nástup na finále), místy klipovité zabarvení s fajn hudebním podkresem. Za smršť závěrečných scén (nahrávka, polibky) pohádkové hodnocení:-D ()

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Príjemný snímok, ktorý nie je náročný na čas, no priznám na psychiku hej. Neidentifikovateľné skupinky chlapcov pobehujú po neidentifikovateľnom povrchu naháňajúc sa za guľatou loptou. Pomedzi nich sa pletie akýsi borec s píšťalkou hrajúc sa na rozhodcu, v skutočnosti by dostal 5 natvrdo a bol by rád, že nedostal 6. Na pozadí zápasového šialenstva (rozumej zápasovej nudy) sa odohrávajú srdcervúce životné príbehy, akoby ich písal sám život. Ináč vo filme je reč o futbale, ale ja som videl len Bechterevovu chorobu, ktorá každému z chlpacov už riadne dohukala nohy, čiže bola v pokročilom štádiu. Zákutia v ktorých sa pohybujú by dokázali hrdo konkurovať stokám na periférii Sao Paula a tréner si toho tiež skúsil. Pri reminiscenciach sa hupom dostaneme omylom do filmu Saw II, keďže tréner sa pýši svojími fotografiami z čias keď ešte kopal do meruny za "citizens". Čiernobiele artefakty ho zachytávajú v dosť prekérnej situácii a síce nastylovaný ako Jigsaw dáva šlapáka priamo za krky pod ním ležiacemu, alebo šmýkačku hádžucému protivníkovi, ktorý si po zákroku určite musel dať vybrať mandle. A ak nie určite mu urval hlavu kolenom, ale to už je na futbalovej histórii, alebo análoch tamojšej nemocnice. Film odporúčam ako homeopatikum, pretože keď budete sklamaný z výkonu vášho obľúbeného futbalového mužstva, môžete siahnúť práve po tomto bonbóniku a buďte si istí, že uvidíte horší výkon ako ten, ktorým vás sklamal váš tím. Je to taký nenáročný vyrovnávak nálady. Tak veľa zdaru sokolíci. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V době uvedení filmu byl Manchester City druholigovým týmem. (Indy21)

Reklama

Reklama