Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Se svolením rodičů je dospívající chlapec uprostřed noci odvlečen do tvrdého nápravného zařízení pro mladistvé bez kontaktu s vnějším světem. Velící plukovník ve výslužbě se pyšní tím, že dokáže zlomit vůli chovanců a napravit jejich delikventní chování. Mocenský souboj mezi problémovými dětmi a narušenými dospělými, kteří neznají jinou formu výchovy než strach a násilí. Drama o moci s naturalistickým herectvím a přitažlivou kamerou. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (27)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍTEJTE V RÁJI, CHLAPCI…" /// Jsou místa v v Čechách, existujou léčebny a pak je tábor moderního střihu (dle mého gusta!), kterýmu vládne bejvalej mariňák. K převýchově tady mají svoje metody a mládenci to buď berou, nebo trpěj. Tečou tady potůčky krve, mluví se drsně a je to takový drama z uzavřenýho prostředí, který později upustí vod dramatičnosti a chce bejt thrillerem. Nevysvětluje se slovama, ale obrazem, takže rozhodně nečekejte ukecanej film. A na drama se tady dost umíra. Tak dlouho si to poletuje mezi žánry, abych si nakonec řekl, že je to prostě festivalovej snímek, kterej má upozornit na zacházení s „chlapci“ v nápravnejch zařízeních. A jako co? Mám si je brát domů? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, kam s ním (s parchantem vole…). 2.) Chtěl bych svůj soukromej tábor za státní peníze. 3.) Thx za titule ,,praescriptio“ a „hajdano“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jenom dotaz na úvod, ví Ryan Gosling, že se po světě potuluje jeho identické dvojče?:) Filmy z prostředí nápravných ústavů pro mladistvé a věznic mám ráda a tento se mi opravdu líbil. Coldwater z počátku vystupuje jako nezávislý, dějově nijak komplikovaný snímek, s postupem děje se však situace začíná čím dál více vyhrocovat a celý příběh graduje silným závěrem. Obsazení všech herců je výborné. Režisér vsadil na neznámé tváře a vyšlo mu to. Rozhodně se jedná o snímek, který stojí za povšimnutí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že už jsem viděl snad všechny zápletky vězeňských / z výchových táborů filmů, děj tohoto konkrétního se ale zhruba od poloviny vyvíjí poměrně nečekaným směrem, okořeněným sympaticky mrazivým thrillerem. Podobný dramata mi v kině dost chyběj, letos už se do těch Karlovek zase fakt musim podívat. Aspoň na skok... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, ale po dramatickej stránke dosť odbitý snímok. Niežeby tu nebolo dosť konfliktných a silných situácií, to nie, len akosi sa zabudlo na samotné postavy. Jednotlivé postavičky a vzťahy medzi nimi sa mi po dramatickej stránke zdali priemerné až mdlé, ako keby scenárista potreboval vyplniť prázdne miesta medzi akčnejšími pasážami a nevedel si s tým dostatočne dobre poradiť. V takomto prípade žiaľ príbeh ako celok moc nefunguje, pričom sa stáva zaujímavým iba svojimi "mučiacimi" scénami. Lepší dojem mi kazili aj flashbacky, ktoré mi v tomto prípade nesadli, ba skôr pôsobili rušivo, strih v tomto smere tiež nebol bohviečo. Na túto tému som už videl plno lepších filmov. 65/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vždy ma fascinovali záverečné minirole castingu čoby policajtov, ktorí sa zjavia na konci filmu na tri sekundy a je vidieť, že hoši do toho dávajú fakt všetko na plné gule! :-D ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já mám filmy na tohle téma moc rád a tohle se mi taky hodně líbilo. Za surovost a to finále přidávám hvězdičku. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

No ... trošku sa im to tam vymklo spod kontroly. Film, ktorý sa viac zameriaval na násilie, ako na to, aby nám priblížil jednotlivé postavy, a to mi tam chýbalo. 3,5* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Do podobných zařízení ani vězení bych se samozřejmě nikdy dostat nechtěl, to jen tak na okraj…Myslím si, že mnohdy to může být i mnohem tvrdší, nicméně si myslím, že podobné nápravní zařízení nejsou tak úplně na škodu – pokud se tam dodržují pravidla a nezvrtne se to tak jak tady v krvavý masakr. Závěr filmu se mi líbil, nicméně on celkově tento příběh měl jistou jiskru už od samotného počátku. Ponurá atmosféra, násilí, grázlíci, magoři dozorci, sadistický velitel, šikana, mučeníčko, touha po svobodě i odplatě – jo docela to tady fungovalo. Lepší průměr. 60% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mám rád takové filmy a vždycky hledám to správné na filmu aby se mi líbil ale tady stačilo jednou tahle chlapská vojenská náprava nebudila tolik zájmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Syrový pohled do nápravného zařízení pro mladistvé, kde nezvladatelným delikventům velí vyšinutí dozorci a za pomoci vojenského drilu se snaží chovance vrátit na správnou cestu. Že je to v jejich podání kotntraproduktivní je celkem nabíledni. Film se příliš nezaobírá nějakým vykreslením postav, pokud nepočítám hlavního hrdinu, ačkoliv i u něj jde spíš o povrchní osobnostní náčrt, ale věnuje se především aspektům života v táboře a nebere si při tom servírky, což je znát především v závěru, který potěšil. Herecky zaujme plukovník, který vypadá trochu jako Henry Rollins a herec hlavní role, který vypadá úplně jak Ryan Gosling. A to nejen vizáží, ale i projevem. Ale fakt. Na začátku jsem to ještě radší zkontroloval, jestli to není fakt on. Každopádně chlapec by se měl zeptat mamky, jestli je jeho táta opravdu jeho táta. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé téma, které bylo zpracováno spíše jako dramatický film, nikoli tolik jako film akční. To znamená, že tempo filmu je celkem pomalé a promítá se do celkového vyznění. Může nudit. Tak to prostě je. Na druhou stranu je ale celkem pravděpodobné, že má příběh potenciál vás zaujmout. Jen ty herecké výkony nejsou vždy přesvědčivé. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Trošičku se mi to chvílemi zdálo nevěrohodně natočené, ale třeba se to zdálo jen mně. Každopádně mladiství delikventi na převýchově v horách pod vedením bývalého plukovníka a jeho poskoků, to nemusí vždy dopadnout dobře, ze strany jedné či druhé. A ještě jsem neviděla nikoho, kdo by byl z profilu tak moc podobný Goslingovi. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Nedokážu najisto říct čím to bylo , že na mě snímek působil místy uměle a nepřirozeně, možná to mohlo být hereckými výkony ne úplně stoprocentními, což u filmu, který staví na emocích a postavách jako takových není zrovna fajn. Nebo to mohlo být velkými časovými přeskoky v rámci děje, občas mi chybělo trochu víc podrobností a to i k postavám. Postavy člověk nemá vlastně vůbec šanci moc poznat, jediné co se o nich dozvídá, je to jak se chovají v příběhu. S výjimkou hlavní postavy i když tam ani falshbacky nestačily. Potenciál by snímek měl, podle mě by stačilo dát všemu trochu víc hloubky a najednou by to nepůsobilo tolik lacině a jednoduše. Škoda. Váhám s hodnocením mezi dvěma a třemi hvězdičkami. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po námetovej stránke paráda, preto som sa vcelku tešil, obzvlášť po sľubnom začiatku. No napokon som skôr sklamaný, pretože som dúfal, že v tom bude niečo viac ako celá spleť násilia, šikany a mučenia. Niektorí sa ani nevzpierali a aj tak dostávali poriadne zabrať, no a niektorí si dovoľovali až-až, no a na tých si akosi dozorcovia ani moc nedovoľovali, pritom by si zaslúžili minimálne jednu po hube (aj viac ako len jednu)! Čo ja viem, základ to malo výborný, ale celkovo to na mne nezanechalo nejaký extra výnimočný dojem. Btw. P.J. Boudousqué sa fakt riadne podobá na Goslinga, možno si niekedy zahrajú nejakých súrodencov. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

"Hlavnou postavou" - hlavnú ulohu v tomto filme nehrali herci, ale samotný nápravný ústav lakonicky nazývaný "ranč" a jeho ATMOSFÉRA. Mučenie, šikana, ponižovanie boli dennodenné charakteristiky v tomto prostredí. Príbeh rozprávaný (hraný) mladým chlapcom dopĺňaný častými nostalgicko smutnými až tragickými reminiscenciami na nedávnu minulosť . Záverečná krutosť striedaná s akousi bezradnou ľahostajnosťou miestnej polície a kontrolných orgánov dávajú nepeknú bodku tomuto zaujímavému filmovému snímku. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Nápad fajn, ale realizácia slabota. Grashaw nedokázal vo mne vypestovať sympatie k postavám, prezentovaná tyrania nebola dlho nič zvlášť tyranské a film vôbec nevyvolal pocit gradácie - o čo sa evidentne snažil. Ako debut akceptovateľné, ale rozhodne je čo zlepšovať. A P.J. Boudousqué ma doslova sral celý film. To, že sa podobá na Goslinga je zaujímavá drobnosť, ale že ho okato napodobňuje v hereckom prejave už je niečo iné. A nech mi nikto nehovorí, že to je náhoda. Tie zadumané pohľady, minimalizmus, potlačované emócie - skrátka neexistuje, aby iný herec mal takto podobný prejav a muselo to byť cielené. V profesii, ktorá si na úspech vyžaduje osobitosť, svojskosť a neopozeranosť je to čo Boudusqué predviedol kariérna samovražda a rovno sa deklasoval do béčkovej a nižšej ligy. Jedného Goslinga už máme kámo a druhého bez cukru rozhodne nepotrebujeme. Predveď niečo vlastné. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Trošku síce nalinajkované s prvoplánovými dialógmi ale i tak sa to dalo pozerať. Tie zvrhlosti čo sa dejú v mládežníckych nápravných centrách, no fuj. Surový snímok. A ten ústredný chlapec sa až nechutne podobá na Ryana Goslinga. 75% ()

Reklama

Reklama