Reklama

Reklama

Neobyčejné ženy

(seriál)
  • Velká Británie Extraordinary Women (více)

Obsahy(1)

Jednotlivé díly: 1.-Paní Čankajšková -Co víme o Číně? Fascinuje nás období velkých císařů, máme povědomí o maoismu a uvědomujeme si rostoucí význam této země ve světě. Jedna z nejzajímavějších epoch novodobé čínské historie však zůstává stranou zájmu. A právě s ní se nyní máme šanci podrobněji seznámit skrze osud ženy, která ji pomáhala vytvářet. Paní Čankajšková, rodným jménem Sung Mej-ling, byla nesmírně zajímavou osobností. Už jen proto, že v mládí uměla daleko lépe anglicky než čínsky. Pocházela z bohaté a vlivné rodiny a vystudovala ve Spojených státech, což bylo pro dívku na počátku dvacátého století dost neobvyklé. Když se v roce 1917 vrátila do Číny, byla její sestra manželkou nejvyššího předtavitele země Sunjatsena. Pro vzdělané děvče z vyšších kruhů bylo jen přirozené, že se začalo rozhlížet po vhodné partii. A tou se stal Sunjatsenův nástupce Čankajšek. Ambiciózní politik toužil po sjednocení rozpolcené země a zamýšlel stát se nejvyšším z nejvyšších. To se ale nakonec povedlo jeho politickému protivníkovi Maovi. Nicméně paní Čankajšková udělala za dobu svého působení v roli manželky vysokého politika pro Čínu až až. Od padesátých let žila s Čankajškem na Tchaj-wanu. Zemřela ve věku požehnaných sto pěti let.
2.-Coco Chanel -Gabrielle Bonheur Chanel – už jen z toho jména sálá luxus. A přitom jeho majitelka prožila své dětství v bídě. Pozdější věhlasná módní návrhářka totiž přišla na svět jako nemanželské dítě a záhy přišla o matku. Putovala tedy do sirotčince, odkud občas zajížděla za vlídnou tetou, která ji naučila šít. A protože děvče bylo zručné a zároveň podnikavé, začaly se dít věci … Přes vystupování v kabaretu (odkud také pochází přezdívka Coco – podle jedné písničky) se dostala k jistému bohatému důstojníkovi. Neváhala o něj bojovat s jeho stávající partnerkou a tak mohla brzy zaujmout postavení jeho oficiální vydržované milenky. Díky tomu, že se nemusela starat o živobytí, měla dost času rovíjet svůj výtvarný talent. Stala se módní návrhářkou … Jejím životem prošli poté ještě další bohatí muži, spousta slavných přátel a věhlasných klientů, ale dostavily se také pády. Slavná, ale osamělá a na morfiu závislá Coco zemřela ve věku nedožitých 88 let.
3.-Wallis Simpsonová -Narodila se roku 1896 do velmi významné a přebohaté baltimorské rodiny. Dostala sice jméno Bessie, ale později prohlásila, že je dobré leda tak pro nějaké domácí zvíře a změnila se ve Wallis. Dostalo se jí vynikajícího vzdělání a také vychování. Cíl toho všeho byl jasný – uspět ve společnosti a získat co nejlepší partii ku vdavkám. Co na tom, že Wallis uspěla až napotřetí? Která z vás, dámy, může říct, že se kvůli ní vzdal trůnu sám král? Dvakrát rozvedená Američanka posunula Brity v jejich už tak těžko skrývané averzi vůči Američanům ještě o kousek dál … Připočítáme-li k tomu fakt, že Edward, rodným jménem David, jinak krátce britský král Jiří šestý, před válkou tak trochu sympatizoval s nacisty, tušíme, že Wallis neměla život zas tak úplně jednoduchý …
4.-Hedy Lamarrová -Krásnou Hedy Lamarrovou zná celý svět z filmu Gutava Machatého Extáze, na svou dobu velmi odvážného a kontroverzního kvůli erotickému tématu a jeho zobrazení. Ve své kariéře pokračovala vídeňská rodačka i v dalekém Hollywoodu – a protože se do toho všeho jaksi „připletla“ druhá světová válka, chtěla se Hedy nějak smysluplně odvděčit zemi, která ji vzala pod svá mocná ochranná křídla. Dala se tedy do služeb armádě a začala pracovat v kantýně. To jí ovšem nestačilo – a věřte nebo ne, vymyslela způsob, jak navádět torpéda z ponorek na daný cíl tak, aby to protivník nemohl překazit. Objev, na němž se podílel také hudební skladatel George Antheil, byl v roce 1941 patentován. Hedy pokračovala ve filmové kariéře i v manželském maratonu, její odkvétající kráse se však poměrně brzy přestalo dařit a přišla hubená léta, která vyvrcholila dokonce krádeží v obchodě … Díky nástupu mobilních telefonů však Hedy nakonec umírala bohatá. Kdosi si totiž vzpomněl na onen válečný patent.
5.-Audrey Hepburnová -Křehká bytost s velkýma tmavýma očima a pohledem plaché laně – tak zná svět herečku Audrey Hepburnovou. Málokdo ví, že na jejím přílíš štíhlém vzhledu se podepsala podvýživa v dětství. Narodila se totiž v Nizozemsku a hrůzy druhé světové války ji postihly víc než dost. Viděla deportace, zabíjení nevinných lidí, viděla děti umírat hladem. V důsledku drastické podvýživy neměla dost sil na to, aby si splnila svůj dětský sen a stala se baletkou. Na jevišti však přece jen stanula – jako herečka. Na přelomu čtyřicátých a padesátých let minulého století pak začala hrát i ve filmech. Její hvězdnou kariéru však započal slavný režisér William Wyler svým dnes již legendárním snímkem Prázdniny v Římě. Následovaly tituly jako Šaráda, Snídaně u Tiffanyho, My Fair Lady, Jak ukrást Venuši a další. V osmdesátých letech se Audrey Hepburnová začala naplno věnovat charitativní činnosti. Cítila, že musí splatit svůj morální dluh organizaci UNICEF, která jí za války zachránila život, a rozhodla se stát „vyslankyní dobré vůle“. Na tomto poli udělala obrovský kus práce. Zemřela v lednu 1993 na rakovinu.
6.-Grace Kellyová -Krásná monacká kněžna, která tragicky odešla uprostřed tak krásného a plodného života… Tak máme v paměti americkou herečku Grace Kellyovou, která se tak dokonale zhostila role první dámy jednoho malého evropského knížectví, až jí celé leželo u nohou… Přitom to v mládí neměla nijak jednoduché. Narodila se sice do velmi bohaté rodiny, ale její otec Jack měl mezi dětmi jiné favority, než byla ona. Upřednostňoval sportovně nadané potomky, mezi které Grace nepatřila. Snad i proto se upozaděná dcera snažila bojovat o své místo na slunci. Nejenže se stala slavnou herečkou, ale nakonec i kněžnou. Když jí nevyšly vztahy s jejími hereckými kolegy (vesměs ženatými), vdala se za panovníka Monaka. Málokdo ovšem ví, že její věno činilo dva miliony dolarů. Za svou zlatou klec zaplatila Grace draze: dál už nesměla filmovat (monacký lid nechtěl, aby se jeho drahá kněžna líbala s někým jiným než s knížetem, kterému ale všichni blahosklonně odpouštěli jeho časté zálety) a byla stále všem na očích. Stejně ostře sledované byly a dodnes jsou i všechny tři její děti. Nejmladší z nich, Stephanie, pak byla dokonce u toho, když monacká kněžna umírala – seděly totiž v jednom autě.
7.-Martha Gellhornová -V dnešním světě přeplněném médii, která na nás chrlí informace nonstop a ze všech stran, už jméno Marthy Gellhornové těžko něco řekne. A přitom šlo o první neohroženou novinářku v moderním slova smyslu. Její kariéra trvala víc než půl století a jednou z jejích epizod provázelo krátké, leč bouřlivé manželství s legendárním Ernestem Hemingwayem. Gellhornová se narodila roku 1908 v americkém Saint Louis. Její dětství i pozdější vývoj hodně ovlivnila matka – sufražetka a feministka. Vštěpovala své dceři, že žena dokáže totéž co muž. A tak se Martha v jedenadvaceti letech vydala sama do Evropy. Stala se novinářkou a bojovnicí proti válce. Z tohoto pohledu pak také jezdila mapovat politické napětí v různých částech Evropy, např. ve Španělsku. Když však USA vstoupily do války a chystalo se vylodění v Normandii, nedostala Martha akreditaci a rozhodla se na jednu z lodí proniknout v přestrojení za zdravotní sestru, což se jí bez problémů podařilo. Její reportáže se soustředily většinou na životy a příběhy obyčejných lidí, čímž se velmi lišily od článků, které z války dodávali muži. Martha se také vypravila do Vietnamu či do Panamy. Zemřela ve věku devadesáti let.
8.-Josephine Bakerová -Když se řekne Josephine Bakerová, jistě nejednoho z televizních diváků napadne obraz Magdy Vášáryové, jak coby krásná dlouhovlasá hrdinka filmu Postřižiny žádá zaskočeného kadeřníka o účes „jako Josephine Bakerová“. Dlužno říci, že Bakerová byla neopakovatelná – a nejen proto, že pocházela hned z několika ras najednou. Vystupovala totiž způsobem, který byl na svou dobu skandální a přece fascinující. Bakerová se narodila v roce 1906 v Sain Louis a start do života moc snadný neměla. Ve čtrnácti letech už měla za sebou dvě nevydařená manželství. Objevila v sobě ovšem jak taneční, tak komediální talent, které ji přivedly na prkna Broadwaye. Odtud vedla cesta do Paříže, kde Josephinu čekala světová sláva. Zatímco Evropa ji milovala, Amerika se k ní vždy stavěla vlažně. Po druhé světové válce, během níž byla Josephine velmi aktivní a zapojila se do odboje, se zabývala lidskými právy a mezirasovými vztahy a také postupně adoptovala dvanáct dětí různých ras. Když na rozvětvenou rodinu přišla bída, Josephine začala opět vystupovat, aby děti uživila. Následovalo však několik mozkových příhod a slavná tanečnice ve věku 68 let zemřela. U jejího smrtelného lože i u hrobu dlela monacká kněžna Grace, její velká obdivovatelka a podporovatelka.
9.-Indira Gándhíová -Ačkoli se to zdá neuvěřitelné, od narození nejvýznamnější ženy v historii Indie uplyne letos pouhých pětadevadesát let. Přesto má člověk pocit, že od doby, kdy své zemi tato žena vládla, uplynuly věky. Indirá Gándhíová byla politička plná rozporů, milovaná i nenáviděná, a proměňovala se stejně jako celá Indie. Narodila se jako dcera významného politika Nehrúa. Příjmení Gándhíová získala sňatkem – s legendární postavou indických dějin však neměl její manžel nic společného. Do premiérského křesla usedla poprvé roku 1966, dva roky po smrti svého otce. Na nějakou dobu se jí ve funkci dařilo, ale pak přišly problémy kolem Pákistánu, které vyústily v mezinárodní konflikt a humanitární krizi. V červnu 1975 byla premiérka nucena vyhlásit v Indii výjimečný stav a o dva roky později už se jí nepodařilo uspět ve volbách. V roce 1979 se však situace obrátila a následující rok se Gándhíová do premiérského úřadu vrátila. V roce 1984 ji zastřelil její tělesný strážce.
10.-Amelia Earhartová -Už když se Amelie roku 1987 narodila, snesl by pro ni tatínek modré z nebe. Jako malé holčičce jí dokonce pořídil vzduchovku. Ne že by si dcerka z bohaté rodiny zvykla, že bude mít všechno, co si zamane: za první světové války například v Kanadě obětavě ošetřovala raněné vojáky, vracející se z francouzských zákopů. Ovšem ve čtyřiadvaceti letech už si koupila první letadlo. Létání se stalo její celoživotní vášní. Chtěla dokázat to, co muži. Ne, chtěla toho dokázat víc. Rozhodla se pokořit samotného Lindbergha. Nebyla sice mezi ženami sama, ale podařilo se jí okouzlit jistého pana Putnama, novináře a nakladatele, že právě ona mu pomůže k větší publicitě. A tak se stalo, že celý svět považoval Amelii za první ženu, která přeletěla Atlantik, třebaže šlo tak trochu po podvod. Amelii totiž bylo povoleno pilotovat pouze za ideálních povětrnostních podmínek… které během letu ale téměř nenastaly. Nicméně sláva podnikavé pilotky se šířila dál, Amelie létala a létala, až přišel rok 1937, zbrusu nové letadlo a nenasytná touha pokořit Tichý oceán. Její nezkušenost spolu s kombinací několika fatálních náhod ale způsobily, že ani ji, ani její krásné letadlo (v němž seděl ještě navigátor Noonan) už nikdy nikdo nespatřil.
11.-Agatha Christie -„Madam, ale já opravdu nemohu za to, že slečna Agatha čte. To ona sama!“ rozčilovala se prý Millerovic chůva, když jí matka pětiletého děvčátka plísnila za nepozornost. Maličká Agatha byla totiž přistižena při četbě románů, které do ruky dětem nepatřily… Už pouhá tato historka napovídá, že královna detektivek rozhodně nebyla obyčejná. Detektivky ostatně začala psát už v osmnácti letech. U toho ovšem stihla ještě rušný společenský život, seznámila se s panem Christiem, a už tu byla první světová válka. Tu Agatha strávila v nemocniční lékárně, kde vážila přísady do různých léků… Neocenitelná zkušenost pro autorku detektivek! A tak roku 1916 přišel na svět Hercule Poirot, belgický detektiv. První příběh se jmenoval Záhada na zámku Styles. O tři roky později spisovatelka povila své jediné dítě – dceru Rosalind. V roce 1926 přišla Agatha o matku i o manžela. Matka zemřela, manžel odešel za milenkou. Zhroucená Agatha na čas zmizela neznámo kam – a tato epizoda jejího života nikdy nebyla zcela vysvětlena. Naštěstí našla za Archieho skvělou náhradu – archeologa Maxe Mallowana, za nějž se provdala, s nímž cestovala po vykopávkách v Iráku, Pákistánu i Egyptě a díky němuž napsala skvělý cestopis Pověz mi, jak žijete.
12.-Ruth Westheimerová -Maličká činorodá dáma s pronikavýma očima. Televizní sexuální terapeutka. Takový lepší doktor Uzel. Stočtyřiceticentimetrová ostřelovačka izraelské armády. Dítě holocaustu. Nadšená obyvatelka kibucu. Příliš různorodé? Ještě jedna šokující informace: jediná protagonistka Neobyčejných žen, která dosud žije. Za svůj život toho stihla opravdu hodně – a přitom nechybělo málo, a zahynula by spolu se svými příbuznými a kamarády v plynové komoře. Dětství prožila ve znamení rostoucích antisemitských nálad a opatření. V lednu 1939 se rodině podařilo odeslat jí do Švýcarska, kde v jednom dětském domově určeném speciálně pro židovské děti prožila šest let. Po válce se chtěla stát učitelkou, ale nakonec se vydala do Izraele budovat nový stát. Žila a pracovala v kolektivní osadě kibuc, a když se v zemi začala rapidně zhoršovat situace mezi Palestinci a Izraelci, nastoupila do armády a bojovala. Až v roce 1949 si konečně splnila svůj sen a začala učit děti. Spolu s prvním manželem poté odešla do Francie, kde studovala psychologii na Sorbonně, a v padesátých letech, už s jiným partnerem, zamířila do Ameriky. V New Yorku dál studovala, rozvedla se a začala pracovat v oblasti plánovaného rodičovství. Odtud už byl jen krůček do rádia a posléze televize, kde tehdy začínaly diskusní pořady. Ruth Westheimerová se stala populární díky svým radám ohledně sexu a skutečně platná byla v kampani proti AIDS. Má vlastní webové stránky a je stále aktivní.
13.-Maria Montessori -Většina z nás zřejmě zná pojem „Montessori škola“. Většina rodičů školou povinných dětí ví, že jde o školu trochu jiného typu, než je v našich šířkách a délkách zvykem. Dnes máme výjimečnou příležitost proniknout až ke kořenům montessoriovského školství a dozvědět se, v čem je tak jiné a unikátní. A možná nás překvapí, že jeho zakladatelkou nebyla žádná světice, ale normální žena, která si na svou dobu neobyčejně tvrdohlavě šla za svým cílem. Maria Montessori se narodila roku 1870 v Itálii v rodině důstojníka. Chytré děvče nijak nelnulo k domácím pracím ani k vyšívání, zato se rádo učilo. Maria vynikala v matematice a přírodovědě a chtěla se vzdělávat dál. Jenže byl konec devatenáctého století a na medicíně nebyli na ženy připravení. Na přednášky ji musel doprovázet otec, pitvy měla kvůli nahotě zapovězené (musela si je odbývat pokoutně), profesoři i spolužáci se jí nepokytě posmívali. Marii se přes všechna protivenství podařilo medicínu absolvovat a hned poté se vrhla jak do práce, tak do ženského hnutí za rovnoprávnost. při své práci na psychiatrické klinice římské univerzitní nemocnice se začala specializovat na mentálně postižené děti, které byly do té doby považování za nevzdělatelné. Jí se ale podařilo prokázat opak. Vzdělávání dětí pak zasvětila celý svůj život. Pro blaho ostatních se ale vzdala svého vlastního potomka – jako svobodná matka ho dala na vychování na venkov a cestu k sobě našli až v jeho dospělosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Matty 

všechny recenze uživatele

Hodnocení se vztahuje k epizodám o Audrey Hepburn a Grace Kelly. Životy slavných dam nahlížené jako nerovné zápasy charakterově dokonalých žen s maskulinním světem nevěrných, přehlíživých, moci- a zisku-chtivých mužů. Idea ženy jako oběti není sérií jakkoli zpochybňována, nýbrž přiživována. Namísto hledání příčin se jenom ukazují následky a utrpení je tudíž bráno za nezvratný fakt, který lze leda přijmout. Bulvární koncentrace pozornosti na vztahy na úkor profesních úspěchů nadto u nepoučeného diváka vyvolává otázku, čím vlastně ony ženy byly neobyčejné? Také v tomto ohledu se pracuje s jistou daností věcí, jež netřeba rozvádět (prostě byly slavné), ačkoli právě o důvodech výjimečnosti by takto koncipovaná dokumentární série měla být. Česky vyšly obsáhlé biografie obou hereček. Sice rovněž vyprávějí jenom jednu verzi příběhu, ale přinejhorším nás nezahlcují nepodstatnými informacemi a zážitek z nich nedevalvuje neskutečně příšerný překlad komentáře (kostrbaté věty, opakující se slova a bizarní slovní spojení působí místy zvláštněji než překlady google translatoru). ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Viděn díl s Audrey Hepburn. Zajímavý dokument pro neználky, já osobně jsem se nedozvěděla příliš nového a dokonce mi tam pár věcí faktů chybělo. Například Audreyina celoživotní nechut k jídlu způsobená Hladovou zimou, nebo její prohlášení o tom, že ke své postavě v Breakfast at Tiffany's nechovala příliš sympatií. Zrovna tak jsem postrádala zmínku i o filmech jako je např. Sabrina, připadalo mi, že dokument se podrobně zaobíral jejím strastiplným dětstvím i stářím a jakoby téměř nic mezitím nebylo. O Audrey šlo říct určitě víc věcí;snad kdyby první polovina nepůsobila jako dokument o druhé světové válce..Ilustrační záběry byly navíc prostě příšerné. Jinak je to celkem zábavné, takový čistý průměr. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2/13 Dokumentární cyklus plný populárních jmen, který samozřejmě klouže jen po povrchu. Jeho zásluhou je nicméně udržování oněch jmen v povědomí, což někdy samozřejmě bohatě stačí. Konkrétně k Hedy Lamarr: Příběh této nevšední ženy tu připomíná jen série nevydařených manželství, důležitý je onen patent, který podala už během 2. světové války, ale úspěch jí přinesl až v moderní době mobilních telefonů. Na druhé straně je tu ale také velmi podstatná filmová a divadelní kariéra, o které se dozvídáme jen náznaky a více prostoru je věnováno i tomu trapnému incidentu ze 60. let, kdy stála před soudem kvůli krádeži. Takže lépe si nastavit priority, z barevných filmů stříhat barevné ukázky, nezapomínat na její produkční společnost a mohlo to být vynikající. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

mnohdy málo objektivní a přespříliš glorifikující, více informací by také prospělo, leč přesto hlavně díky tématům zajímavé ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tomuto dokumentu není co vytknout. Viděl jsem díl - Wallis Simpsonová. Popisuje události, které předcházely událostem o nichž je oscarová http://www.csfd.cz/film/269587-kralova-rec/. Je smutné, že za toto chlapské rozhodnutí abdikovat (a věřím, že dobré i pro lid Anglie a Commonwealthu) to dala královská rodina (a brácha Bertie především) Eduardovi a Wallis tak vyžrat... Vždyť Bertie díky tomu přestal koktat a za války se stal uznávaným a ctěným králem jehož lid miloval... Eduard byl chlap, šel za ženou jež miloval a byl s ní až do smrti. Pro Wallis obětoval vše, i královský titul. Klobouk dolů! * * * ()

hippyman

všechny recenze uživatele

zatím shlédnuta pouze epizoda s J.Baker... osobně nemám moc rád počešťování cizích ženských příjmení, zde to bije do uší ještě víc, když se jedná o jména, která jsou obzvláště zvučná... nicméně je zde evidentní propracovanost - jak ve vztahu k historickým a kulturním událostem, tak biografie samotné... zatím tedy nelze hodnotit, ale zdejší červená barva se zdá být oprávněná. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

O Čankajškovi se toho ví celkem dost, zejména pak o jeho vojenských přehmatech. Musím však přiznat, že jsem byl zaskočen velkým významem a vlivem jeho manželky, která se rozhodla žádat o finanční pomoc nejen Roosevelta, ale v osobním projevu také obě komory kongresu. Zaujala mě pro svou bojovnost a vytrvalost za sjednocení Číny. Asi si budu muset doplnit vzdělání... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nesmírně plytké, v důsledku hloupé a podbízivě bulvární.. Navzdory výbornému tématu velmi slabá dokumentární série.. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jediné co mi na tomto dokumentu vadí je to, že v každé epizodě je zbytečně dlouho rozebíraná 1. a 2. světová válka, které by se daly přelétnou několika větami. Místo toho je rozebírana válečná taktika na obou stranách a za chvíli máte pocit, že se dívate na válečný dokument a ne na portréty neobyčejných žen... Pak to, kvůli čemu jsou jednotlivé žen povážovány za neobyčejné, vyznívá neúplně anebo kvapem sděleno, protože 10-15 minut se vyčerpalo na válkách. Hlavně konec zatím vždycky vyzněl doslova useknutě. Ale i přesto dávám 4 *, protože ani nepamatuju, kdy jsem naposled v letních měsících pravidelně usedal k TV. Dodatek (31.8.2012): Z celého cyklu jsem se pochopitelně nejvíc tešil na díl o Agathě Christie a ten mě tak zklamal, že snižuju hodnocení. Jediná věc pro mě nebyla v tomto "dokumetu" nová a záběrů z jejích veřejných vystoupení bylo tak uboze málo, že to ani nestálo za řeč. A zrovna o Agathě a jejím díle a životě by se dalo natočit hodiny zajímavého materiálu. Tady si tvůrci vystačili opět s 2 světovými válkami a nesnesitelným rádoby Poirotem večně popíjejím kávu. Jeden z nejhorších dílů! Kdo jste trochu fanda Agathy Christie, ani na to nekoukejte! ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen Wallis Simpson (o té jsem mnoho nevěděla) a Coco Chanel, která je moje hrdinka a skutečně obdivovaná žena. Celkem obsáhle se snažili zachytit významné okamžiky jejího života, to oceňuji, ale ten konec byl takový velmi uspěchaný. Nezazněli zde některé okamžiky, které o ní vím a jsou dle mého velmi zajímavé. Jako například to, že Coco žila v hotelu Ritz asi 30 let.. Doufám, že stihnu i Audrey Hepburn a Grace Kelly. ()

Laxik

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl s Audrey Heupburn, a i když jsem rád, co všechno jsem se o ní dozvěděl i kolikrát jsem se mohl zahledět do těch dvou hlubokých studen, mám pocit, že jsem se toho za tu hodinku mohl dozvědět víc, a ještě by to byly věci zajímavější a rozhodně záživněji podané. Na další díly se asi koukat nebudu, takže hodnotím pouze tenhle díl, a to tak, že dvěma hvězdami. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument. Pri portréte Grace Kellyovej mohli byť viac rozpitvané jej konkrétne filmové role. Súkromný život solídna štruktúra, akurát mi viac chýbali nejaké jej rozhovory. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Seriál určitě kvalitních dokumentů na který jsem náhodou narazil při listování TV programem na televizní obrazovce, když tu na mě vykoukla krásná tvář Grace Kelly, které si jako herečky velmi vážím. Hitch nemohl mít šťastnější ruku, když ji obsadil do svých filmů...Velká škoda, že jako monacké kněžna už ve filmech hrát nemohla. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zatial som videl len tu cast, ktora sa venovala mojej milovanej Audrey Hepburn, ale tolko kvalitnych informacii pokope sa len tak lahko nevidi. Vyborny dokument. 90 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument, který tradiční formou mapuje život známých žen. Snaha přiblížit divákovi život známé osobnosti pomocí hraných scének je však zcela mimo. Tam, kde to šlo, měli raději dát původní materiál. Tohle mi fakt vadilo. Jinak fakta řečená v dokumentu jsou dostačující. Hudba: Audio Network PLC PS: za díl s Audrey Hepburn musím své hodnocení zvýšit o jednu hvězdu - to byl tak neskutečně silný dokument o neskutečně silné ženě, že mě to neuvěřitelně zasáhlo. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze "paní Čankajšková" ale neobyčejně mě to nadchlo. Je to až neuvěřitelné a taky moc smutné storry. ()

Reklama

Reklama