Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Národ grázlů

  • USA Mission: Impossible - Rogue Nation (více)
Trailer 1
USA / Hongkong / Čína, 2015, 132 min

Státním úředníkům se poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mezitím se začíná o slovo hlásit mýtická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek. Ačkoliv Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální teroristy zastavit. Pomáhá mu i krásná britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Fergusson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 007)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol na tieto Bondovky, a popravde, jediná seriózna ktorú som vzhľadom k reálnosti priebehu deja, či samotnej akcie dokázal rešpektovať, bol trojdielný príbeh o Bournovi, ktorý mne osobne treťou časťou pripravil totálny orgazmus. Od Tomina, alias sektára zo spolku blízkych priateľov Scientologickej cirkvi, som nič seriózne neočakával. Človek s mojim vnímaním filmovej tvorby musí kadečo "prežuť", aby dokázal takúto originál americkú bagetu skonzumovať, no jedným dychom už len dodám, keď si odmyslím tých 99% nezmyslov, "M.I." je nakoniec veľmi slušnou zábavou, pri ktorej divák absolútne, ale absolútne nemusí používať mozog. Asi preto má tento snímok 80% (bez urážky). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak nevím. Prostě takový uspokojivý blockbuster se zbytečně nízkým ratingem. Organizaci IMF jde po krku CIA, které vadí nestandardní, často ilegální, postupy. IMF padá, marně hledaný Ethan Hunt zůstává v terénu, aby se pokusil odhalit údajnou teroristickou organizaci Syndikát. Staří kámoši ho však ve štychu nenechají. Do toho zasahuje smrtelně nebezpečná Švédka v roli energické britské agentky, která to má rozdělané na několika místech. Na milostné dovádění se překvapivě nedostane, přednost dostává přátelství. Osobně se obávám, že tentokrát tvůrci až tak skvostný materiál v rukou neměli. Jenže Tom Cruise má (naštěstí) čuch. Na tvůrce, kterými se obklopuje, na herce, kterým coby producent svěřuje role. Potěší kontaktní bitky, potěší exotické lokace, potěší honička na motorkách. Dočkáme se klasických atributů z předchozích dílů (bizarní převleky i na vteřinu propočítaná akce), ale třeba taková trojka byla podstatně víc konzistentní. Páté pokračování není tak intenzivní, není tak vtipné (sorry, ale Simon Pegg mě spíš rozčiloval), nemá takový tah na bránu, jaký bych si přál. A vlastně platí to, co jsem napsal už o čtyřce. Solidní akční thriller, který však nenabízí TO navíc, kvůli kterému chce divák snímek na potkání doporučovat, nebo si pak pouštět některé scény pořád dokola. Ti, kteří Cruiseovi i přes jeho scientologické úlety dál drží pěsti, jsou naopak potěšení tím, jak dokonale klape jeho spolupráce s Christopherem McQuarriem. Oscarový autor thrilleru Obvyklí podezřelí coby scénárista stál za Valkýrou a sci-fi Na hraně zítřka, navrch coby režisér koučoval velmi příjemného Jacka Reachera. Plní tak ambice herce objevovat se v inteligentních žánrových kouscích. Cruise se tak i nadále nemýlí!! ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Byly tam výživné scény, (voda, motorky, opera) o tom žádná, ale stejně jsem tak nějak čekal víc a z předchozích dílů jsem odcházel ukojenější. Hodně zvratů už bylo k vidění jinde, takže mi spíše utkvěly takové ty momentky, jako Simon Pegg pařící Halo, nebo Cruise po komatu neohrabaně přeskakující auto. Upozaděný Jeremy Renner byl stejnak fajn, ale nejzajímavější je Rebecca Ferguson. Tvář z dob minulých, kdy kinematografii vládl šarm a naprosto jiný typ hereček. Fakt bych si jí dokázal představit v černobílých filmech z 30 - 50. let. Možná je to tím, že je opravdu podobná Katherine Hepburn. Btw (spoiler) likvidace hlavního záporáka obřím akvárkem byla fakt komická. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mission: Impossibe po piatykrát.A opäť inak. Rogue nation je namiesto veľkolepéno blockbusteru skôr prekvapivo retro komorný špionážny thriller. Počas filmu ma párkrát napadlo, že takto nejako by natočil v súčasnosti Conneryovskú bondovku Hitchcock (opera !!!). Scenár je veľmi dobre postavený a napísaný ale bohužiaľ McQuarrie- režisér občas nestíha za McQuarrim - scenáristom. Vzťah Hunta so záporákom totiž nefunguje úplne ako má, chýba mu tá správna osudovosť akú mali medzi sebou Craig s Bardemom v Skyfall alebo Batman s Jokerom v Temnom rytierovi.Takže netypické finále nefunguje práve najlepšie. Na druhú stranu čo ten film stráca v celku doháňa v jednotlivých scénach. Lietadlové intro, predajňa platní, naháňačka na motorkách, podvodná pasáž, všetky scény s Rebeccou Ferguson ( prekvapivo najzaujímavejšia postava filmu u mňa zatieňujúca dokonca aj samotného Cruisa) a hlavne scéna v opere sú špičkové, výborne zrežírované a fantasticky nasnímané (kamera je fakt skvelá). Chýbajú tomu akurát nejaké atrakcie a občas film až príliš spomalý.9/10 ()

Arx 

všechny recenze uživatele

S prohlášením, že jde o nejlepší díl celé série bych byl opatrnější. Za mě stále vede první díl, který měl svoje kouzlo a přišel mi trošku "jiný" v lepším slova smyslu, než ostatní běžné akční filmy. Každopádně jde o velice nadprůměrný počin, který i přes na můj vkus dlouhou stopáž nenudí a má divákovi stále co nabídnout. Cruise opět ve skvělé formě, doplněný dalšími hvězdnými hereckými výkony v podání Simona Pegga nebo krásné Rebeccy Ferguson, kterou si postupem času prostě musíte zamilovat. Honička na motorkách je opravdu TOP!!! Doporučuji určitě zajít do kina. 85% ()

Galerie (517)

Zajímavosti (38)

  • Tom Cruise (Ethan Hunt) nakrúcal nebezpečnú scénu, ako visí z lietadla Airbus A 400, pričom sa nenechal zastupovať kaskadérom. Scéna si vyžadovala starostlivú prípravu, aby sa zamedzilo príletom vtákov a odnášali sa predmety, ktoré by ho mohli zasiahnuť. Scéna sa opakovala celkovo osemkrát a hneď pri prvom pokuse mu prudký vietor zdvihol nohy smerom od lietadla. Tiež bolo potrebné vziať do úvah, že yietor fúkal rýchlosťou 297 km/h. Aby mohol Cruise mať otvorené oči, dali mu do nich špeciálne kontaktné šošovky, ktoré zakrývali celú očnú guľu. Pri takej rýchlosti by mu aj najmenšia čiastočka prachu mohla vážne poškodiť oko. (classic)
  • Pri skúškach scény pod vodou dokázal Tom Cruise (Ethan Hunt) zadržať dych na šesť minút. (krasomama)
  • Tom Cruise (Ethan Hunt)  a Ving Rhames (Luther Stickell) jsou jediní herci, kteří se objevili ve všech pěti filmech série. (JORDY)

Související novinky

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

06.09.2018

Herečka Rebecca Ferguson (Dívka ve vlaku, Největší showman) se v posledních letech těší velké oblibě. Diváky zaujala poprvé v páté Mission: Impossible – Rogue Nation, a od té doby se jí role jenom… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama