Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Národ grázlů

  • USA Mission: Impossible - Rogue Nation (více)
Trailer 2
USA / Hongkong / Čína, 2015, 132 min

Státním úředníkům se poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mezitím se začíná o slovo hlásit mýtická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek. Ačkoliv Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální teroristy zastavit. Pomáhá mu i krásná britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Fergusson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 007)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise prostě potřebuje dokázat, že i v padesáti uběhne víc, doskočí dál a o pojmu "kaskadér" si myslí, že označuje zavlažovací systém, tak moc mu je vzdálený. A ano - určitě je obdivuhodné jeho nasazení. Jenže jinak je tenhle film alespoň pro mě ukrutná nuda. Předně proto, že v něm nedokážu cítit napětí, když se hrdina vybourá na motorce v plné rychlosti, aniž by měl škrábanec, pod vodou vydrží deset minut a z metru ho netrefí patnáct samopalů. Já chápu, že akční žánr je co do realističnosti ohebný a v Mission: Impossible to určitě platí dvojnásob, ale když tu šíleně nepřehlednou akční scénu, absurdní zvraty a posuny v ději založené na náhodách korunuje nedefinovaná nesmrtelnost a všehoschopnost hrdinů, tak už vážně nevím, na co se tu mám soustředit a co tu má u mě vyvolávat zájem o průběh. M:I je beze vší pochybnosti film uspokojující pro cílové publikum - nejde ho odsoudit jako špatně odvedenou práci. Cítím z něj maximální "poctivost" amerického blockbusteru v plné síle a mnoho diváků to po právu ocení. Pokud ale dopředu neodpovídá vašim preferencím, těžko si vás nakloní. Nebo aspoň nevím čím. Takže hodnotím nízko, ale beru to jako mojí věc - jiným hodnocením asi i rozumím a kdyby to mělo o půl hodiny míň, asi bych byl o dost smířlivější. 3 a skoro půl ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak to zdaleka nebylo tak blbé, jak jsem čekala, a dokonce jsme se i od srdce zasmáli. Nicméně s překombinováváním kdo je tedy zlý a kdo za to všechno může to trochu přepískli, vzhledem k tomu, že na konci to je přesně tak, jak to na začátku vypadalo. A ještě si neodpustím poznámku o překrásně vypracovaných zádech Rebeccy Ferguson. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak nevím. Prostě takový uspokojivý blockbuster se zbytečně nízkým ratingem. Organizaci IMF jde po krku CIA, které vadí nestandardní, často ilegální, postupy. IMF padá, marně hledaný Ethan Hunt zůstává v terénu, aby se pokusil odhalit údajnou teroristickou organizaci Syndikát. Staří kámoši ho však ve štychu nenechají. Do toho zasahuje smrtelně nebezpečná Švédka v roli energické britské agentky, která to má rozdělané na několika místech. Na milostné dovádění se překvapivě nedostane, přednost dostává přátelství. Osobně se obávám, že tentokrát tvůrci až tak skvostný materiál v rukou neměli. Jenže Tom Cruise má (naštěstí) čuch. Na tvůrce, kterými se obklopuje, na herce, kterým coby producent svěřuje role. Potěší kontaktní bitky, potěší exotické lokace, potěší honička na motorkách. Dočkáme se klasických atributů z předchozích dílů (bizarní převleky i na vteřinu propočítaná akce), ale třeba taková trojka byla podstatně víc konzistentní. Páté pokračování není tak intenzivní, není tak vtipné (sorry, ale Simon Pegg mě spíš rozčiloval), nemá takový tah na bránu, jaký bych si přál. A vlastně platí to, co jsem napsal už o čtyřce. Solidní akční thriller, který však nenabízí TO navíc, kvůli kterému chce divák snímek na potkání doporučovat, nebo si pak pouštět některé scény pořád dokola. Ti, kteří Cruiseovi i přes jeho scientologické úlety dál drží pěsti, jsou naopak potěšení tím, jak dokonale klape jeho spolupráce s Christopherem McQuarriem. Oscarový autor thrilleru Obvyklí podezřelí coby scénárista stál za Valkýrou a sci-fi Na hraně zítřka, navrch coby režisér koučoval velmi příjemného Jacka Reachera. Plní tak ambice herce objevovat se v inteligentních žánrových kouscích. Cruise se tak i nadále nemýlí!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tramontate stelle! McQuarrie vinceró! Nejen u špionážních akčních thrillerů, ale vůbec u filmu všeobecně nejde stylem vyprávění čas vrátit ani zastavit, jen částečně zpomalit a Rogue Nation tak činí vskutku znamenitě. Oceňuji nevysokého scientologa, že se nebál podělit o prostor s královnou stehenního stisku Rebeccou Ferguson i režiséra, co spolu s Peterem Yatesem pochopil, že u auto-moto naháněček hraje významnou roli kromě střihu i burácení motorů (GP Maroko úchvatná) či že zase naopak přijde okamžik, kdy se nejmocnější ukáže prosté ticho. Přítomnost Londýna přinesla bondovský esprit i zároveň jistou rezervovanost v hodnocení, dokud ke mně nedorazí Mendesův přízrak.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty chceš řídit? Před chvílí jsi byl mrtvej!" Každý občas zemře. Většina lidí méně častěji než agent Hunt, ale když ho to baví. Mě to tedy také poměrně bavilo, ale zabezpečená schránka v Maroku mohla být chráněna geniálněji, záporák měl být rozhodnější a těch náhod ve prospěch dobra taky nemuselo být tolik. Na druhou stranu leccos zachraňuje humor, povedená akce, motohonička a taková ta jistota, že si Hunt ještě nenavlékl svůj poslední falešný obličej. ()

Galerie (517)

Zajímavosti (38)

  • Podtitul Rogue Nation způsobil menší neshody mezi studii Disney a Paramount. Disney totiž oznámil film s názvem: Rogue One: Star Wars Story (2016) ve stejné době, jako Paramount toto pokračování špionážní série. Obě společnosti nakonec došly k řešení: název filmu si Disney mohl ponechat, ale žádné jeho propagační materiály se nesměly objevit před premiérou Mission Impossible. (Linkyc)
  • Ethanovi je v každej časti série prednesená legendárna veta o prijatí misie vždy prostredníctvom iného záznamového zariadenia. V tomto dieli je to vinylová platňa, pričom agentov predstaviteľ Tom Cruise je vášnivým zberateľom týchto platní. (DiBuonaparte)
  • Svetová premiéra snímky sa uskutočnila vo Viedenskej štátnej opere, kde sa natáčala jedna zo sekvencií filmu. Samotný režisér Christopher McQuarrie to opísal ako veľmi surrealistický a pohlcujúci moment. (Rorschach_SK)

Související novinky

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

06.09.2018

Herečka Rebecca Ferguson (Dívka ve vlaku, Největší showman) se v posledních letech těší velké oblibě. Diváky zaujala poprvé v páté Mission: Impossible – Rogue Nation, a od té doby se jí role jenom… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama