Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Národ grázlů

  • USA Mission: Impossible - Rogue Nation (více)
Trailer 2
USA / Hongkong / Čína, 2015, 132 min

Státním úředníkům se poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mezitím se začíná o slovo hlásit mýtická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek. Ačkoliv Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální teroristy zastavit. Pomáhá mu i krásná britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Fergusson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 009)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Živelná pecka míchající starý styl s modernou, v níž každá rána hodně bolí a vydá pořádné masité plesknutí. Záběry na Rebeccu Ferguson jsou ódou na nohy a Tom možná už stárne, ale s věkem v akčních scénách rozhodně přitvrzuje (protože "to líp vypadá"), navíc si ze sebe umí udělat srandu. McQuarrieho scénář je hodně klasická špionážní naháněčka ve stylu britské školy, která ale často jde proti stanoveným postupům série. Akce je prvotřídní, střih je radost sledovat (opera) a z hopsačky v Maroku drkotají zuby. Těším se až se mrknu znovu. Tento komentář, pokud jste ho dokázali dočíst se sám zničí za 5...4...3...2 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tramontate stelle! McQuarrie vinceró! Nejen u špionážních akčních thrillerů, ale vůbec u filmu všeobecně nejde stylem vyprávění čas vrátit ani zastavit, jen částečně zpomalit a Rogue Nation tak činí vskutku znamenitě. Oceňuji nevysokého scientologa, že se nebál podělit o prostor s královnou stehenního stisku Rebeccou Ferguson i režiséra, co spolu s Peterem Yatesem pochopil, že u auto-moto naháněček hraje významnou roli kromě střihu i burácení motorů (GP Maroko úchvatná) či že zase naopak přijde okamžik, kdy se nejmocnější ukáže prosté ticho. Přítomnost Londýna přinesla bondovský esprit i zároveň jistou rezervovanost v hodnocení, dokud ke mně nedorazí Mendesův přízrak.. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúci diel konečne nastavil úroveň série dosť vysoko a Rogue nation našťastie pokračuje v nastavenom trende a aj piaty diel si približne udržuje úroveň vrcholu série. Aj zápletka mi príde rovnakého typu, celý tím zostane na všetko sám a opäť čelí organizácii, ktorá má mimoriadny vplyv a dokáže ovplyvňovať svetové dianie, takže opäť nič, čo by ma výraznejšie zaujímalo, ale v tomto prípade sa môže film oprieť o skutočne skvelý scenár, ktorý ponúka jednu vydarenú sekvenciu za druhou. Už úvodná sekvencia s lietadlom patrí medzi to najlepšie, čo séria ponúkla a väčšinu času sa striedajú atraktívne prostredia a nápadité scény, no podobne ako aj Ghost protocol aj tu filmu neskoršie dojde dych a tá posledná tretina ma už moc nebavila, tu som si už naopak nenašiel vôbec nič, čo by ma skutočne bavilo a tak som to už dopozeral len zo zotrvačnosti, čo ma vzhľadom na mimoriadne kvalitnú väčšinu filmu dosť mrzí. Obsadenie je tentoraz najlepšie z celej série, Tom Cruise je tu vynikajúci a opäť predvedie viaceré dychberúce schopnosti, z pôvodného tímu sa vrátia Simon Pegg, Jeremy Renner a Ving Rhames, mimoriadnym plusom je nesmierne charizmatická Rebecca Ferguson, ktorej agentka ma veľmi bavila, prekvapivo poteší aj Alec Baldwin ako večne nahnevaný šéf CIA a bavil ma aj záporák Sean Harris, ktorý pôsobí až tak démonicky. Akcia si približne udržuje kvalitu predchádzajúceho dielu, takže opäť ponúkne viacero skvelých scén rôznych typov, Nájdu sa tu výborné súboje, hlavne ten v opere je nápaditý a vtipný, perfektná cestná naháňačka, jedna z najlepších, s akými som sa vôbec stretol, pár výborných kaskadérskych kúskov, hlavne ten úvodný, kedy je Cruise zavesený na dopravnom lietadle, len škoda, že ten fyzicky najnáročnejší Cruisov výkon, šesť a pol minúty bez vzduchu behom vodnej scény tu až tak nezapôsobí. Celá táto sekvencia ma moc nebavila a zaujme skutočne len tým Cruisovým výkonom, za ktorý má môj veľký rešpekt. Christopher McQuarrie sa ukázal ako skvelý žánrový režisér, síce každý diel je v tomto ohľade kvalitný, ale tentoraz mi sadla réžia asi najviac. Takže skutočne škoda tej poslednej tretiny, ktorá za zvyškom filmu poriadne zaostáva, ale aj tak rovnako ako Ghost protocol sa jedná o vrchol série a dúfam, že minimálne táto úroveň sérii vydrží. 88% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Třikrát sláva! Nebyl jsem si úplně jistej dopředu, že to napíšu, ale je na místě mluvit o spokojenosti. Ortodoxní fanoušek Cruisova pojetí Mission Impossible už ze mě nebude, ale po šíleným a naprosto wtf čtvrtým dílu vnímám pětku jako návrat k tradici. McQuarrie potvrdil, že je schopným scénáristou a solidním režisérem a dal dohromady kvalitní a funkční příběh, který je, ale i zároveň přímočarý a neutápí se ve zbytečných překombinovanostech. Akce je pořád přehnaná, ale tak nějak přiměřeně. Už si tu nikdo nehraje na Bonda ani Na Bourna. Vrátil se zpátky ten charakteristický styl této série. Potěší oldschol pojetí akčních scén i jejich přehlednost. Navíc po excelentním Seymourovi Hoffmanovi v trojce má série konečně zase pořádnýho záporáka ze kterýho jde respekt a hlavně je zpátky atmosféra Mision Impossible. Už ty parádní úvodní titulky ve stylu původního seriálu mě navnadili. Týmová chemie funguje precizně. Každý ví kde je jeho místo, zkrátka zmizel ten organizovaný chaos z předchozího dílu a za to jsem jenom rád. Samozřejmě najde se tu pár mínusů. Jak už jsem zmínil záporák je kvalitní, ale určitě by si zasloužil větší prostor. Navíc i když jsem se nenudil tak pořád platí, že na dvou a více hodinové spektákly nemám tak úplně nervy a zkrácení o 20 minut by neškodilo. No a Cruise i když je i po padesátce ve špičkové formě, tak na mě občas působil dojmem, že to má trochu na háku i když zase oceňuji, že spoustu kaskadérských scén si natočil sám a nebojí se toho. Navíc bitky nikdy nebyli úplně jeho devízou i když třeba ta v divadle je fakt docela povedená. Takže resumé? Trojka zůstává nejpodařenějším dílem, ale tenhle bych zařadil hned za ní. Jo a McQuarrie by měl rozhodně pokračovat. Po nesmyslně přepálené čtyřce vrátil sérii ztracený glanc a pokud zůstane u kormidla i u šestého dílu (který na základě konce pětky nepochybuji, že bude) tak by se konečně mohl podařit i nějaký sudý díl. Pětka u mě převrací poměr vydařených dílů vůči nevydařeným tři ku dvěma a potvrzuje mi, že zatím liché díly (1,3,5) se povedli oproti těm sudým (2,4) Tak uvidíme. Tenhle Národ Grázlů si dám líbit.75% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Cruise je prostě fenomén. Hezoun z osmedsátek, který si ale vybírá hlavně kvalitní projekty, takže neskončil jak ostatní, kdepak je dnes třeba Eddie Murphy. U tohohle filmu občas zaskřípe logika či míra nadsázky, ale je to kvalitní snímek o agentovi, nasazený do kin v čas čekání na nového Bonda, takže ukojil aspoň trošku náš hlad. Christophera McQuarrieho by se měl Tom fakt držet!! 90%. ()

Galerie (517)

Zajímavosti (38)

  • Nabídku režírovat film dostal i tvůrce předchozího dílu Brad Bird. Ten ale prohlásil, že bude pro sérii nejlepší, když se režie chopí někdo nový. (S.W.A.T)

Související novinky

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

06.09.2018

Herečka Rebecca Ferguson (Dívka ve vlaku, Největší showman) se v posledních letech těší velké oblibě. Diváky zaujala poprvé v páté Mission: Impossible – Rogue Nation, a od té doby se jí role jenom… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama