Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Televize je médium, které tak snadno láme charaktery. Philippe Noiret a Nicole Garciaová jako novináři ve francouzském thrilleru.
Fotoreportér Brunoli natočí tajně na video setkání francouzského ministerského předsedy s Alimem Džavauiem, vůdcem Fronty osvobození, bojující v jakési africké zemi proti vojenskému režimu. - Ve své kanceláři se připravuje na pravidelné večerní zpravodajství velmi schopná a oblíbená televizní moderátorka Catherine Carréová. Vrcholem dnešních aktualit je reportáž z místa zločinu. Catherine ještě netuší, jaký význam bude mít pro její kariéru i osobní život právě tato událost, která se zatím jeví jen jako běžná rutina. Sedmá velmoc francouzského režiséra Serge Leroye (Jako štvaná zvěř, Legitimní násilí), který se inspiroval zkušenostmi a osudem populární televizní komentátorky, nás zavede do atraktivního prostředí televizního zpravodajství. Doménou tohoto prostředí jsou nejen silné osobnosti, ale zároveń různé tlaky, snahy o manipulaci a zkrocení nezávislosti novinářů. I nezanedbatelné otázky svědomí a cti patří na jednu z misek vah této profese. Magnetem filmu je bezesporu herecké obsazení - Philippe Noiret a Nicole Garciaová. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Scénář z období kriticismu francouzského filmu vybočuje snad jen tím, že aktéři nemusí řešit velká morální dilemata, protože přesně vědí, za jakých podmínek jsou šťastní. Noiret dělá, co může, nebo spíše, co mu rutinér Leroy dovolí. Je vlastně dobře, že Leroy skončil u televizních filmů, neboť tam se jeho režijní nekompetentnost dala lépe přehlédnout. Zde bohužel ne. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Serge le Roy /jeho debut Mataf som uz videl, ale len taky skoro az podpriemer/ natocil celkom slusny film z prostredia novinarciny. Filmu kraluje najma Philipe Noiret, zvysni herci mi nehovoria nic. Zaujimava je najma tema toho, ako novinar moze prist takmer o vsetko, ked sa postavi mocnym politikom istej krajiny - napriklad Francuzska. 65 % ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o filmu více než jsem dostal, snaha dostat atmosféru pod tlak nevyšla, dynamika ani hudební graduace také nepřišly, a tak z velmi slibného námětu mnoho nezbylo. Myslím, že je to opravdu škoda. Ani ve mě nezůstala pachuť z politických thrillerů, se kterým se můžete potkat například ve filmu Ve státním zájmu. Velmi dobře svou roli zahrál Philippe Noiret ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Investigativní žurnalista musí vyzpovídat třeba šestihlavého mravence, když je to potřebné k tomu, aby se prodaly noviny nebo aby koláčová sledovanost zpráv předstihla konkurenci. Tentokrát však není třeba si senzaci vymýšlet, neboť videodůkaz je příliš prokazatelný a tak můžeme v poklidu sledovat, kterak dlouhé pařáty demokratických politických špiček vypočítávají novinářce účet za svobodu slova. Jsem velmi spokojen s tím, že zástupci biologického druhu "politik úplatný" disponují hroší kůží i za hranicemi naší korupcí takřka nedotčené země. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (ÚPF) = ELMAR KLOSS ml. --- Keď som tento film sledoval začiatkom 90-tych rokov na F1, zomieral som nudou a nechápal som moc 7 veľmoci (diváci v kinách takisto nie). Včera pri repríze na ČT 1, nakoľko to odvysielali so špičkovým kinodabingom ÚPF Praha (JOSEF VĚTROVEC, DANIELA KOLÁŘOVÁ), som len "zíral", ako je dej podobný našej slovenskej každodennej pseudokapitalistickej realite. Korupcia, intrigy, boj o moc, politické machinácie ... (23.6.2009) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama