Reklama

Reklama

Když záletný trumpetista jen o vlásek přežije pokus o vraždu, vrtá mu hlavou, jakému zvířeti asi vlezl do zelí. A tak přemluví kolegu z kapely, aby mu to pomohl vypátrat. (Netflix)

Recenze (5)

rivah 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazené lehce komediální drama o tom, jak se Vincentův přítel vydá -podle svého hustého seznamu milenek- hledat mysteriózní sestru, která ho kdysi milovala. Ale ukáže se, že jádro je v něčem jiném... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ta základní část což je většna filmu mě až tak nebavila a jen jsem se kochal herci z mé milované francouzské generace, ale pak přišla pointa a to už byla jiná kávička. Obdivuji francouze, že dokázali lásku ukázat v tolika různých podobách, ale velmi často velmi silně, emotivně, ale mimořádně citlivě. Krásně mě ta pointa vešla do hlavy. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pierre Granier-Deferre jako režisér mě tady v první polovině hodně překvapil na svůj film nezvykle komediálním stylem. Pátrání dvou přítelů po neúspěšné vražedkyni, resp. po její sestře nabírá spočátku silné černohumorné grády, přesto film dokáže působit uvěřitelným, nenuceným dojmem a postupně plynule přejde k působivému dramatu s uzemňujícím vyvrcholením. Vincentův přítel hodně stojí na dvou hercích v titulních rolích, Noiretovi a Rochefortovi, kteří s profesionalitou sebe vlastní dokázali vytvořit postavy, které jsou divácky zábavné, mají v sobě po dlouhý čas neskrývaný vtip, ale zároveň i uvěřitelnost, hloubku a jsou ztvárněny příjemně civilním způsobem. Celkově takový malý velký film, který vypadal spočátku trochu tuctově, ale nakonec na mě dost zapůsobil. Jen se přiznám, že ta závěrečná myšlenka Vincentova přítele (filmu i postavy zároveň) o tom, že bez přátel je možná někdy život lepší, se mi úpřimně vůbec nelíbila a připadala mi ze strany Granier-Deffera až zbytečně pesimistická. Ale 4 hvězdičky uděluji přesto, jako celek se mi tento film navzdory zdejšímu nízkému hodnocení dost líbil a určitě mě nezklamal, stejně jako můj oblíbený Philippe Noiret v něm. Překvapilo mě i kolik hereček známých hlavně z filmů nové vlny 60. let se zde v epizodních rolích objevilo. [70%] ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama