Reklama

Reklama

Mac (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) jsou hrdými rodiči malé holčičky a tak nějak smíření s tím, že pro ně už skončily divoké večírky a že jediné špeky, které mají, jsou ty na břiše. Žijí v útulném domečku v tiché ulici a pomalu se připravují na krizi středního věku. Když si sousední dům pronajmou vysokoškoláci v čele s vyrýsovaným hezounem Teddym (Zac Efron), zavětří sice nebezpečí, ale zprvu se rozhodnou pro přátelský přístup, k němuž bude patřit i slib dodržování nočního klidu a závazek nevolat hned poldy, kdyby se to náhodou někdy s pařením trochu zvrtlo. Jenže už druhá pořádná noční jízda všechny ušlechtilé závazky rozmetá a mezi oběma domy se rozzuří otevřená válka, ve které jsou všechny zbraně povolené. Na první pohled by se mohlo zdát, že unavení rodiče nemají proti rozjetým studentům sebemenší šanci, jenže i Mac a Kelly byli „kdysi" pařmeni a z té doby si pamatují na spoustu dost nepěkných triků. (CinemArt)

(více)

Recenze (556)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost nekompromisní komedie. Seth Rogen a Rose Byrne jsou tady naspeedovaný jak po pěti tripech a celé to má takový dost svižný průběh. Musím se přiznat, že zrovna na ně jsem si chvíli zvykal. To na Zac Efrona a jeho spolek Beta jsem si kupodivu zvyknul hned. V té hromadě zběsilosti a kolikrát dost brutálních vtipů jsem si ale uvědomil, že v tomhle filmu není vysloveně dobrá a špatná strana, což mi udělalo velkou radost. I když je tu Zac Efron solidní zmetek, pořád ho berete jako kluka, kterej žije svůj sen. A ten závěr to ještě k realističnosti o to víc zvedne. Celou dobu jsem tak koukal na komedii, o které jsem si pořádně nevěděl, co myslet, abych se v závěru utvrdil v tom, že jsem si ji suprově užil. Věřím ale, že Vás to na konci buď trkne a s filmem budete nadšeni a nebo budete kroutit hlavou nad tím, jak pitomě se tam všichni chovají. Zase ale nesmíte být takoví morousové...vždyť jde jen o komedii a tahle vtip v sobě rozhodně má. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $150,157,400Tržby Celosvetovo $270,590,572Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,279,455 //počet predaných kusov 549,856Tržby za predaj DVD v USA $16,225,170 //počet predaných kusov 1,040,586║ len ďalšia americká trapošina a ja že keď to malo úspech tak to bude príjemná oddychovka, ani náhodou, prízemný humor a hromada vývarovosti /20%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

A je to prostě prdel. Kopačky už Stoller nepřekoná nikdy, protože tak skvěle vysoustružené scénáře nerostou na stromech, ale Sousedi jsou rozhodně fajn komedie. Nejvíc mě bavila scéna z párty kde Rose Byrne identifikovala, kdo mrdá s kym a kdo chce koho mrdat a kam tudíž vrazit klín. A pak samozřejmě "dojící" scéna. Ta byla fakt příjemně over the top. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽEME BÝT JEDINÍ LIDI V SOUSEDSTVÍ, KTERÝM TO VADÍ. MUSÍME DOSTAT VŠECHNY NA NAŠI STRANU. ZAPOČÍT REVOLUCI...“ /// Narvat si držku tančícíma houbičkami, postavit péro na povel, alkáč, drogy, samej penis (v hubě – jako že vo tom mluvěj…) a vagína. A penis. A vagína. A šukání (Seth si dělá asi prdel z toho, že může šukat. Hahaha, hihihihi…). A mrdka. Stupidní netradiční sousedská válka, při který bych potřeboval, aby mi někdo říkal, kdy se mám smát. (Začít. Přestat bych snad dokázal…) Rogen se chová jako čurák, ale hlavně bych mu doporučil - ,,ty vole, nesnaž se hrát! NIC!“ Teenegerská komedie. ? (jo, to je otazník, jako že se teď ptám.) Soráč, pro mě jen další Hollywoodská apokalypsa, která si samozřejmě svoji osobu v publiku najde. Fuj! Nečum na mě!... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) S taťkou přemejšlíme, jestli by nám penis dokázal zaplatit výřivku. (Že je tchán bohatej? Aha…). 2.) Sním o sexu s S.Rogenem. Jeho tělo je tak vzrušující... (a pak by jsme mohli podojit maminu!). 3.) Thx za titule ,,malia“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,311 // Otvárací Víkend v USA: $49,033,915 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavná, koukatelná, avšak né záchvat vyvolávající komedie. Rogen opět dobrý, ale příjde mi to jako zatím jeho nejslabší role v porovnání s Travičkou zelenou, Zbouchnutou, Apokalypsou v Hollywoodu a jiné. Dá se doporučit, ale je to spíše oddechovka, při které se budete více usmívat než smát. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Akí budeme rodičia?“ – „Aj dobrí, aj zlí.“ Tento film je prekvapivo najlepší v relatívne vážnych momentoch, kedy sledujeme život páru, ktorý má bližšie predsa len už skôr k štyridsiatke, než k tridsiatke a rád oželie návštevu kina a radšej zostane večer ležať doma na gauči, pozerať telku a jesť pizzu (ktorú mu samozrejme doviezli, nie aby si pre ňu osobne jazdil ako blbec). Tieto scény fungujú. Komediálne scény (až na skvelé airbagy) ani nie. Čo je v komédii ozaj zvláštne. Strašne nadol to sťahujú nesympatické postavy susedov, hrané hercami, ktorí mi neboli vôbec po chuti. Oceňujem, že sú Susedia na odstrel komédia sprostá, drsná a neberúca si servítky, ale paradoxne mi vulgárne scény nakoniec pripadali najnudnejšie. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ujeté až hrůza, ale za ty dílčí nápady tu a tam musím uznat, že jsem se docela bavil. Sympatická kravina, která by potřebovala .. ani nevím, co by potřebovala. Možná to ani jinak udělat nešlo, takže zkrátka za 3* a čau. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tvrdá sousedská válka kde mě hodně překvapil Zac Efron. Je to v podstatě typická bláznivá americká komedie, která ale nepůsobí v celku až tak "light", nýbrž trochu zvláštním a až maniakálním dojmem. Pořád mi dělá problém přebrat si ten dojem v hlavě a říct jednoznačně ano/ne. Tak jako tak je to rozhodně další Rogenův zásah přímo do černého - strategicky vzato velmi dobrá myšlenka, precizně natočená. Výsledek: přes $250m celosvětově. A 73% z rottenů mi v tomhle případě padne víc než hodnocení zde. Jestli se kdy dostanu ke druhý projekci, tuším že bych možná zvýšil na 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud se do mého okolí nastěhují hlučně pařící vysokoškoláci, tak budu týden soustředěně trpět, ale pak se to stane. Comicsovsky se rozčílím, což znamená, že vyrostu a zezelenám, několika vystřelenými pavoučími vlákny se přenesu k sousedům, kde jim obřím kladivem zatluču kryptonit do hlav tak hluboko, že nerozeznají Delta Psí Beta od Gama Fí Zeta a to bude jejich konec. Mac s Kelly zvolili pro svůj boj mnohem tradičnější zbraně a nutno uznat, že to, kromě bitky současného a bývalého nadsamce, nestálo za nic. Ale trapných exhibic tam bylo tolik, že hodně vlídné oko by v tom mohlo spatřit i tu proklamovanou komedii, ale já na ni čekal marně. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No moc jsem se nesmál. Ale ani jsem neměl ten strašně trapný pocit jako při sledování Jedna za všechny. Takže nic proti ničemu. Teď může nastat fáze zapomínání... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Největší hvězdou této průměrné komedie je roztomilé mimino, což značí, že jednou pobaví, ale vracet se k ní nebudete. Víc než banální děj mně tak v paměti zůstane pocta Breaking Bad. Opravdu mě těší, že sotva rok po konci seriálu se ve filmech začíná odkazovat na krále Heisenberga. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Od Setha Rogena a rejži KOPAČEK a DOSTAŇ HO TAM bych čekal něco výrazně vtipnějšího. Plusové body za Rose Byrne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vtipná a zároveň originální je maximálně patálie s airbagem, jinak zjistíte, Daveu Francovi jde lépe hraní De Nira, než hraní, Zac Efron vypadá jak ko… Kotek a při pohledu na nahého Rogena v misionářské poloze dostanete chuť na klobásy a čerstvé jitrnice.. Otázkou je, co jsem vlastně čekal. Přesto o mléka prosté prsa Rose Byrne uvědomělejší než předloňská párty Project X. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbost a jednoznačně nejhorší Stoller. "Poděkovat" za to může hlavně chabé zápletce, která je spíš námětem na jeden díl sitcomu než nosnou látkou na celovečerák, což dokazuje to, že se jedna situace v podstatě třikrát zopakuje (aniž by to dávalo moc smysl - finální party, kdy stačilo prostě zavolat děkance, nevěrohodnost toho, že by se sousedi takovou bandou hlučných zmrdů nechali ubratříčkovat) a aby se neřeklo, sem tam se do mixu vrznou i osobní linie, které jsou TOTÁLNĚ disfunkční, i na komedii povrchní (povinný manželský rozkol na... pět minut) a mimo (Rogenův kámoš a jeho pipka). Možná za to ale může mizerný střih, který vytváří dojem, že se extrémně moc materiálu vyhazovalo, a tak vztahy (hlavně profesní versus kalící stránka Franca a Efrona) v podstatě stojí hrozně dlouho na místě a pak se zničeho nic posunou úplně jinam. No a moc nepomáhá ani příliš okatý důraz na improvizaci, který možná zvládají Rogen s Francem a Efronem, ale na chudáka Rosie je při marné snaze dohnat raketového buřtíka podobně smutný jako sledovat ratlíka, jak dobíhá Ferrari. Geniální momenty (trampolína, dojení) to ale bez diskuze táhnou. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andrew J. Cohen, Brendan O'Brien | Hudba: Michael Andrews | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Point Grey Pictures, Good Universe | Rozpočet: 18 miliónov $ | Tržby: 266,586,800 $ || Nekonzistentná, krčovitá trapárňa. Film, ktorý je žánrovo sólovo označnený ako komédia, by mala mať viac, než jednu pasáž, kde sa fakt zasmejem. Nemala. Ps: Je veľmi pravdepodobné, že keby som bol nevidel včera jednu výbornú komédiu (nemeckú!), tak by to išlo asi o 1-2 hviezdy vyššie. Aj napriek strašnému hereckému výkonu Setha Rogena. Čo už, porovnávaniu sa človek nevyhne... 25% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Trailer zas nasľuboval nemožné, z filmu sa však stala nekontrolovateľná spŕška absurdného humoru, ktorá bola cielene zameraná pre americké publikum - rozumej vypatlaných teenagerov, ktorí museli nad touto zabijackou nudou krochkať blahom. Inak si neviem vysvetliť ten úspech s amerických kinách, pretože scenár bol chromý, dialógy plytké a nezáživné. Ja som síce ubral obrátky mozgu na minimum, no aj tak to nestačilo na viac ako jednu scénu, ktorá stála za to aby som vyvinul energiu na mimický pohyb znamenajúci úsmev. Naozaj si neviem predstaviť dlhšiu stopáž, chvalabohu aspoň v tomto tvorcovia nesklamali. 35%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Oproti ukázkám najedou zpočátku SOUSEDI na nezvykle kamarádský styl seznamování a až jeden nevinný podraz začne ono mstivé rodeo, kde se jde až na tělo a airbagy hází tlusťocha vzduchem. Překvapivě sympatický Efron a domestikovaný Rogen rozjíždí zábavnou taškařici, kde je jediným neviňátkem malá holčička, která v závěru navleče Heisenbergovu kombinézu. Strašně roztomilé děcko. ()

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Reklama

Reklama