Reklama

Reklama

Sedm dní pro Slunečnici a její štěňata

(festivalový název)
  • Japonsko Himawari to koinu no nanokakan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režijní debut slavné japonské scénáristky otevírá z nezvyklé perspektivy pohled na fenomén japonských psích útulků, které v krutě koncentrované podobě odrážejí mnohá specifika japonské společnosti. Bývalý ošetřovatel v ZOO je nucen přijmout místo v městské „stanici pro ochranu zdraví", která má v popisu práce likvidaci toulavých psů. Může jediný člověk zvrátit běh nelítostné mašinerie? Dokáží se děti, vychované k lásce ke zvířatům, smířit s tím, že je jejich otec zabíjí? (Eiga-sai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

PP66 

všechny recenze uživatele

No, jsem rozpačitej, utahaný to bylo, Japonci brečeli, oko se mi zalesklo, ale celkovej dojem průměrnej. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý a povedený film. Člověk si ale na začátku musí zvyknout na netradiční zpracování a trochu jinou mentalitu postav. Na druhou stranu je to ale velmi dojemný příběh, které člověka do konce nenechá v nejistotě jak to celé skončí. ()

Reklama

Steffa. 

všechny recenze uživatele

Film na mě byl doslova přeslazený. Na začátku vidíme psa, který přijde o páníčka a cestou zažívá mnohé krušné chvíle (jeden muž se ho pokouší bít lopatou, z čehož pramení i fenčin strach z předmětů podobného tvaru a materiálu, na což jsme ve filmu mnohokrát upozorňování flashbacky), než se dostane právě do útulku ke Kanzakimu. Dále je celý film o tom, že se Kanzaki tuto fenku se štěňaty pokouší zachránit, neboť to slíbil své dceři po tom, co se dozvěděla, jakou práci je vlastně její otec nucen dělat. Ačkoli se film zabývá vážným tématem a je dokonce natočen podle skutečné události, působil na mne spíše jako líbivý příběh pro děti plný psíků a holčiček v růžových oblečcích, kteří se uráží na své tatínky, když se jim něco nelíbí. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem si u Slunečnice zabulel. Slečna o dvě sedačky vedle promáčela několik kapesníků, po mé druhé ruce nenechal film chladné japonského kluka a jeho otce. Přeci jen je tu dost dojemných scén se čtyřnohými kamarády a je to pěkně natočené. A já mám pro tento typ filmů slabost. Ale nelze přehlížet fakt, že ve filmu se zbytečně moralizuje, je až únavně natahovaný a některé situace působí znatelně vykonstruovaně (závěr v psím útulku). ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama