Reklama

Reklama

Dva studenti střední školy, Dean a Emma, uvízli na tropickém ostrově. Aby přežili, musí se spoléhat jeden na druhého. Zatímco poznávají sami sebe a zároveň i jeden druhého, vzplane mezi nimi láska. Dva spolužáci – premiantka Emma a flákač Dean - jedou společně s dalšími studenty lodí na školní výlet do Trinidadu. Přestože mají pramálo společného, ocitnou se oba na divoké party na palubě. Během zákroku policie přepadne Emma do moře a Dean ji přes palubu skočí zachránit. Dvojice pak na bezmotorovém člunu pádluje tak dlouho, než narazí na opuštěný ostrov. Zatímco je zoufale hledají rodiče, Emma s Deanem se ve snaze přežít spoléhají jeden na druhého. Čím více času spolu tráví, tím jsou si také bližší. Navzdory rozdílným povahám mezi nimi vzplane láska. Jak se však dny na ostrově mění v týdny a týdny v měsíce, začínají Emma s Deanem pochybovat o možné záchraně. Co když v Modré laguně zůstanou až do smrti? (HBO Europe)

(více)

Recenze (77)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production companies: PeaceOut Productions, Silver Screen Pictures, Sony Pictures Television, Storyline Entertainment // ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matt Heller, Heather Rutman | Distribúcia: Lifetime Network | Štúdio: Sony Pictures Tekevisions || Vyretušovaná kopírka originálu do dobovky. Ešte aj tak celkom dobré na jedno videnie, nebyť silných nelogickostí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dialog po sexu. On se ptá: „Proč brečíš!“ – Ona zasněně reaguje: „Bylo to nádherný!“ Síla původního filmu z dob, kdy tahle ucha ještě nebyla na světě (1980), byla v tom, že ti dva u tichomořského ostrova ztroskotali coby děti a vším, co je čekalo, se museli prokousat, včetně toho, že se jejich těla měnila. Být v pubertě, asi bych snil o tom ztroskotat s podobnou kočkou někde mimo civilizaci, nicméně tihle dva stále vypadají jak z katalogu, napětí je nulové, atmosféra ještě slabší. Konflikty jsou umělé, na sílu vyvolané, nikam nesměřují a za pár desítek vteřin se prostě samy vyřeší. Omluva Brooke i Mille za kritiku předchozích kousků, tohle je vyložený (a zcela zbytečný) průšvih. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Původní Modrou lagunu jsem během svého dětství viděl opravdu mnohokrát, a tak jsem byl zvědavý na novou a modernější verzi. Z napínavého a místy strašidelného originálu (v dětství jsem to alespoň tak vnímal) se stala v této nové úpravě neškodná teenage romance, kdy dva středoškoláci ztroskotají na ostrově, v podstatě je tam nic neohrožuje, a za pár měsíců jsou zachráněni. Navíc oba jsou celou dobu krásně upravení, mají pořád učesané vlasy, on není vůbec zarostlý vousama, a k tomu se občas oba chovají zcela nepochopitelně. Je evidentní, že se s původním filmem to mnoho společného nemá, ale jako romance dvou teenagerů z opuštěného ostrova to i docela funguje a je to snadno stravitelná jednohubka. Kdo nečeká žádné zázraky a chce se odreagovat, ten bude asi spokojený. Já film vnímám jako lehce průměrný, a proto mu uděluji tři hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co se dá hodnotit kladně, je sličná Indiana Evans. Ani ona, její půvaby a půvaby malebného ostrova neudrží diváckou pozornost. Už v polovině je film na vypnutí. Téměř nic v něm není scenáristicky ani režijně zvládnuté. Dvojka ztroskotaných středoškoláků se zpočátku nemusí, pak by si vyšukali duši. Fauna na ostrově představuje různorodou směs, kde se vzala, tu se vzala puma, která zde vůbec neměla co dělat. Scénář má ta nejblbější klišé, ani jej nenapadne se jim, byť jen malinko, vyhnout. Celé je to hodně televizně pojato. Kamera neumí využít krásy ostrova naplno, víc si všímá hlavní představitelky. Málem bych zapomněl na zdroj jejího potěšení, je jím Brenton Thwaites, zde ještě před všemi rolemi v Pirátech, Bozích Egypta a dalších. S erotikou je to velice bídné, ta snad není ani soft. Tohle pokračování se jen připláclo ke značce Modrá laguna. Kdyby se film jmenoval třeba Omladina v říji, bylo by to jedno. Zůstává ovšem v platnosti, že jde o hluboce dementní film, ničím zajímavý. Dá se jen litovat, že Indiana se vykvajzla na herectví. 3/10 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Čo by som tak ku tomuto povedala ... Indianu poznám zo seriálu H2O, ktorý u nás v obývačke voľakedy dávno frčal, od vtedy naozaj opeknela. Brenton nech už nehrá v takýchto filmoch. To je tak asi všetko, vydržala som to pozerať do konca. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Staré" Modré laguny si už vybavuji jen mlhavě a zajímalo mě, proč je toto na ČSFD tak zle hodnocené. Upřímně, kdyby to nezprznili umělými květinami, záběry na člunu viditelně pod reflektorem, nelogickým černým jaguárem a úplně přebytečnou opicí, dal bych o hvězdu víc. Emma vypadá použitelně a Dean asi také, což ale nemohu plně posoudit, neboť nejsem holka. Zlý není ani určitý konflikt v prioritách, SPOILERY - doopravdy jsou lidé, kteří by na opuštěném ostrově a s partnerem opačného pohlaví po boku dokázali žít docela spokojeně a na druhé straně jsou i lidé, kteří teprve, když jsou donuceni, pustí z hlavy klišé a po návratu do nich za dvě sekundy sklouznou zpátky (dokud byli na ostrově, říkal jsem si, že první, co po návratu udělají, bude hledání společného bydlení a ono houby). Kritizuji však povrchnost, přizpůsobenou jednoduchému divákovi. Také jsem nedávno sledoval dvě řady Alone, což je naprosto reálný pohled na přežití v divočině a říkal si, že by oba hrdinové, přestože ostrov byl tropický, měli dlouhodobě problém získat jen z ovoce dostatek tuků, bílkovin a zaručeně by ztráceli na váze i kondici - zvlášť, když souložili jako králíci (místo pokusů zabít ryby klackem se mohli pokusit udělat vrše, což je vůbec nenapadlo). Scházelo mi tam, jestli třeba snědli toho jaguára a rozbíjeli kosti, aby se dostali k morku - to bych ale asi od survival filmu pro teenagery chtěl moc. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ani po druhém zhlédnutí nemůžu dát víc. A proč? Protože námět na film super, prostředí filmu bomba ale přezívání na banánech jako vážně? O to by ani tak moc nešlo ale Dee vlasatej namachrovaný opičák který vůbec nevěděl v čem asi hraje a Ema na to že je pěkná to svojema kecama kazila kde se dalo ale totálně a pak trochu lásky a romantiky trapas na plné čáře což je škoda u všech lagun protože s filmem by se dalo dobře pohrát. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Docela velká sračka. Modrou Lagunu z 1980 mám rád a na tohle jsem byl zvědavej... bohužel se jedná o příšernou pýčovinu, která má s romantikou společný asi tolik co důchodce s mocí nad svým svěračem. Fakt je to hrozný, modeloj na ostrově nerostou vousy, žije tam s něma vopice a puma, no prostě je to úlet jako prase. Ač pod svou tvrdou slupkou romantik, tohle bylo utrpení :) 2/10 ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Vizuálne samozrejme pekné, farebné, aj na hlavnú predstaviteľku sa dobre pozerá (ešte lepšie ako na Brooke a Millu, len škoda, že nám neukáže to, čo ukázali ony). Inak je to ale hrozná kravina, v ktorej nedáva zmysel asi nič. Dokonca to, že hlavný mužný predstaviteľ je aj po toľkých týždňoch na ostrove hladko oholený si všimla aj jeho filmová partnerka. :-) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to takové roztomilé, barevné, romantické a sluníčkové a prostě pokud nenahodím drsnou pózu filmového kritika, který by si o podobné "braky" ani kolo neopřel, můžu říct, že se člověk u toho příjemně odreaguje. Jenže! Ignorace elementární logiky je občas fakt otravná, dialogy také nejsou zrovna ničím převratným a tvůrci jakoby dělali ústupky v ději, i když se místy snažili (úplně zbytečně) naznačovat něco jiného (panter, zvracení). Nebyl jsem si jist, jestli se tím snažili odkazovat na původní Lagunu, která byla o poznání tragičtější a strašidelnější (naposled jsem ji viděl jako děcko) a nebo ji jen (s)prostě vykradli a děj ne zcela šikovně vyladili pro současné publikum (dokonalost™). No, ten film fakt moc dobrej není, ale hraje tam Indiana Evans (mimochodem typově ne úplně nepodobná Brooke Shields), což akorát na ty dvě hvězdy stačí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Že se k té Modré laguně ještě někdo vrací. Jako je hezké, že to daly do současného hávu, že tam daly větší rámcový příběh a lidé se zde soustředí na pátrání po dvou mladých lidech, kteří se ztratili na moři. Průběh na ostrově je už jen čistě romantický a jde o to, jestli se najdou. Prostě nudná romance bez onoho naivně erotického náboje. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že HBO vyprodukovalo čosi tak scenáristicky povrchné. Jediné pozitívum je príjemné obsadenie, ale takého kvalitného producenta ako je HBO, to je nehodné. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Celovečerní reklama na Barbie a Kena od Mattela, která si vychcaně ukradla název a námět původního filmu. Dean prcá Emmu na ostrově, ale ani nepozná, že ji odpanil, Barbínka mu to musí říct na férovku, protože holobrádek má tak malýho čůráka, že panenskou blánu asi necítil. Jsou si tak blízcí, že spolu vymrdávají až do doby, kdy jsou z ostrova šoustání zachráněni, ale světe div se, v civilizaci americké high school už Barbie s holobrádkem prcat nechce a nevšímá si jej. Holobrádek tak zdrceně cedí zuby a nechápe, kam se láska k píchání vytratila. Naštěstí kunda začne zanedlouho svrbět a Holobrádek se dočká vlhkého objetí na maturiťáku za doprovodu smáčejícího chcance plnýho mrdky. A to je všechno, pohádky je konec, dobrou moč. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Původní snímek z roku 1980 jsem neviděla, takže nemůžu porovnávat. Nevím nakolik je příběh přejatý a nakolik upravený, ale to co se nedá zpochybnit je skvělý námět. Je obrovská škoda (a teď nechci aby to působilo ironicky, jen je to tak prostě...:D) že se tvůrcům nepodařilo z toho vytěžit víc. celá ta obálka teen romantického filmu působí nehorázně uměle, jak už to většinou bývá. Na opuštěném ostrově to působí ještě trochu víc nepatřičně a nereálně(je-li to vůbec možné) než v těch městských slaďárnách. Raději pomlčím o logických nejasnostech v dějové linii a dialozích na úrovni telenovely (a to ještě celkem špatné), ale nemůžu si odpustit říct, že kdyby se tohohle námětu jednou chopil někdo, kdo by se pokusil vytvořit normální realisticky pojatý film, mohla by to být hodně slušná podívaná silná jak po emocionální, tak i dějové stránce. Pak už jen zbývá zeptat se, kolikrát jste zabili pumu holýma rukama....A jestli ani jednou, tak se můžete něčemu přiučit...(nebo právě že ne). S hodnocením váhám mezi jednou a dvěma hvězdičkami. ()

Reklama

Reklama