Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Kanalizato 

všechny recenze uživatele

Genialni. Vtipne, vkusne, svizne, a tech hlasek... "Zensky patrej k vareckam a mrtvoly k ledu!" "Tady mate policejniho inspektora, je zarucene pravy, za par dni se zotavi a muze vam treba past kozy." "Musime vyslechnout kravy, nekdo ukradl vlak." "Vsemu uz rozumim, jen mi prosim vysvetlete, proc jste me vyhodila z toho vlaku?" atd :-) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilé pokračování snímku Něžné kuře bych zařadila mezi dobrodružné komedie s kriminální zápletkou, aneb když se novomanželé Lemercierovi na svatební cestě v Řecku dostanou do potíží (krádež torza, vražda, křivé obvinění, poté útěk a pronásledování zločince). Oba filmové páry se mi líbily a bavily mě. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se podívat na něco oddechového, veselého, přitom ne úplně hloupého, něco s vtipnými dialogy, komickými gesty, přitom ne úplně poťouchlého. Myslel jsem si, že by to mohl být právě tento film. A možná to byl, jenom jsem se zněj nedokázal radovat - i když na Meteorách jsem také chvilku pobyl. Myslím ale, ze znám důvod, proč mi veselohry (komedie, ne tak grotesky) prostě už nesednou: Vychoval jsem s péčí a radostí tři děti, přitom mi každé z nich přineslo takovou zábavu, legraci a komiku (o poučení už vůbec nemluvím), že se s tím film nemůže v tomto směru vůbec a nikdy měřit. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře na tripu (po Řecku). Jak se DeBrocca v jedničce zklidnil, a sympaticky se přiblížil směrem k realitě, v tomto sequelu se naopak znovu utrhl že řetězu, a přeřadil na svůj nejvyšší crazy stupeň. Včetně tradiční akrobatické honičky po střechách, nebo jízdy Renaultu po schodišti a letu na laně pod vrtulníkem. Opravdu je mezi oběma filmy velký rozdíl v celkovém pojetí, až ve všech těch eskapádách šlechta francouzské kinematografie Annie a Phillipe trochu zapadá, a ač si čas udělala i ta sexbomba s husí kůží z minula, ty směšné postavičky by vlastně mohl hrát prakticky kdokoliv. Zřejmě vidět to v té správné době a rozšafné náladě, hodnotil bych výš. Škoda, že nakonec nedošlo na třetí díl, což by mohla být klidně krvavá kriminálka s názvem Drsné kuře. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Ukradli torzo Jupitera (alias Afrodité) je opět velmi vtipná, ale ne už tak napínavá komedie, která ale bohužel asi moc brzy vyložila karty na stůl a potom to už byla jen hra na kočku a myš, ale tedy pořáádně vtipná! Byť je tohle dle našeho o něco málo horší než jednička, tak stále velmi kvalitní a inteligentní komedie, kde to hezky tahají Annie Girardotová a Philippe Noiret. Zkrátka a dobře opět komedie, u které se rozhodně nebudete nudit! 80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)

Reklama

Reklama