Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

topi 

všechny recenze uživatele

Pokračování Něžného kuřete, avšak již bez něžnosti a s pořádnou dávkou bláznivých situací a absurdních scén. Mě tenhle přerod z úsměvného jemného melancholického humoru v absolutní crazy komedii tak úplně nesedl a trošku i vadil. Nic na tom ale nemění fakt, ze se jedná o velice zdatnou filmařinu a Phillipe de Broca odvedl práci hodnou svého talentu. Český dabing opět dosahuje toho nejvyššího levelu!! ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Užívam to už 5 rokov, ale zabudol som prečo. Snáď proti skleróze."   Ohromne pohodová komédia s množstvom výborných hlášok a perfektnými hercami v titulných rolách (na mimoriadne charizmatickej dvojici Annie Girardot - Philippe Noiret v podstate stojí celý film). Dej sa odohráva vo veľmi príťažlivom prostredí Grécka, takže o nádherné obrazové výjavy nie je núdza (antické pamiatky, malebné pobrežie, kláštorný komplex Meteora). A v tomto prostredí sa pohybuje veľmi sympatická ústredná štvorica, ktorá preživa dobrodružstvo ako vystrihnuté z Indianu Jonesa: milo sarkastická policajná inšpektorka Lise (Annie Girardot), vždy šarmantný profesor gréčtiny Antoine (Philippe Noiret), trochu streštený archeológ Charles (Francis Perrin) a jeho nebezpečne príťažlivá manželka Agnes (Catherine Alric mi tu vzhľadovo silne pripomína slávnejšiu krásku Catherine Deneuve). Keď ku všetkému prirátam ešte aj výborný český dabing, jedná sa o pre mňa veľmi príjemné prekvapenie (žiaden zo slávnych filmov od Philippe de Brocu takto na mňa nezapôsobil), keď mi počas celého filmu neschádzal úsmev z tváre.   "Drive, one, two, return. To znamená spiatočka." "Go out! To znamená vypadni." ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl podivnou směsí nostalgické romance a drsného krimi filmu v druhém jsem v žánru crazy komedie. Máme tu ukradenou sochu, praštěného komisaře, vraždu, dvojici neustále se hádajících manželů, krásné prosluněné Řecko a spoustu honiček a dobrodružství. Navíc Catherine Alric je opět úžasně sexy jako v prvním díle a některé scény jsou naprosto geniální (rozdíl sádra vs. mramor; závěrečná pointa). Bavilo mě to o fous více než první díl. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná postarší komedie se skvělou dvojkou Girardot & Noiret a s ještě skvělejším Francisem Perrinem. V celku rychlý rozjezd a uvedení do samotného děje, kdo viděl předchozí snímek, na který tento navazoval - Něžné kuře, byl v obraze ještě rychleji. Bohužel v druhé půlce byl děj téměř jasný a i když byl plný dobrých záseků, konec nijak negradoval. Každopádně za podívání to stojí, na dnešní komedie hodně nadprůměr. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Představte si tento záliv a v něm spousta galér a hordy barbarů připluvších z Asie. Ono se to nezdá, ale globalizace plíživě hrozila odjakživa a přesto je zázračnou reinkarnací Něžného kuřete v Torzo Jupitera vzniklé řecké divertimento možná tak trochu pozapomenuté._____ A přitom první arpeggio drknuté do strun kithari doprovodí krásný letecký záběr Akropolis athénské, hned na to se unisono přidají struny buzuki, aby vyloudili tesknou řeckou melodii a duše diváka pookřeje do té správné nálady._____ Středozemská slunečná atmosféra, typický francouzský humor, opravdu skvěle napsané dialogy. To je jeden z těch filmů, který tesá do kamene pojem "Francouzská komedie" a jak odhaduji musí nutně mít mezi znalci status kultovní legendy - taky z toho máte husí kůži? Sáhněte si. 👍 Produkce: Les Films Ariane ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)
  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)
  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)

Reklama

Reklama