Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zákon není jeho nejlepší přítel. Federální agent Richard Chance občas neváhá porušit zákon, aby dostal členy podsvětí za mříže. Bez výčitek svědomí zneužívá donašečku Ruth, která je zároveň jeho milenkou. Nepolapitelný padělatel peněz Eric Masters jednoho dne zabije Richardova parťáka, který šel po jeho stopě. Richard je od té chvíle posedlý myšlenkou na pomstu. Proto svého nového kolegu Johna Vukoviche přiměje také porušovat zákon. Jejich nejnebezpečnější akcí je nelegální přepadení údajného zločince, od kterého chtějí získat peníze na fingovanou transakci s Mastersem. Zatímco oni riskují stále víc, Masters jim pořád uniká… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si mě hodně získalo už od samotného začátku a do konce vlastně nepustilo. Plný počet nedám, ne vše funguje tak dokonale jak by mohlo, ale nadchlo mě to určitě. Skvěle natočené, s hromadou působivých a nezapomenutelných scén, s dokonalými hereckými výkony (a to nejen u Petersena, který mě zde dost oslovil podobně jako u Červeného draka, ale taky samozřejmě u Dafoa, který zde působí neskutečně slizce, nesympaticky a prostě jako pořádný záporák, takže se mi opět potvrdilo, jak talentovaný herec on je) a zajímavě a překvapivě gradujícím dějem, u kterého jsem některé zvraty skutečně nečekal a to jsem předem tušil, že mě taková překvápka mají čekat. Naprosto mě to uhranulo a po menším zklamání z Na lovu bych skutečně neřekl, že by mě Friedkin mohl takhle oslovit. Holt se tak ale stalo a jestli i jeho úspěšnější díla mají tak působivou a osobitou atmosféru jako tohle, už teď se na ně těším. Silné 4* ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Udělat takovejhle film, kde ani jeden charakter není nijak zvlášť sympatickej (snad kromě policajtovy milenky a informátorky), na to musí mít člověk žaludek. Nevím, jestli bych se chtěl setkat s Friedkinovo démony, soudě podle toho, jak autenticky zachycuje démony svých hrdinů :-). Ale rozhodně umí, existenciálně, religiózně, filosoficky to vždy dává dost námětů k přemejšlení, jenom v tomhle kousku jsou samozřejmě příšerný prvky z 80. let, syntezátorová muzika je jejich nejkřiklavějším příkladem, ale třeba automobilová honička je opět originální a skvělá. A některý scény jsou artefakty samy o sobě (např. pálení obrazu). ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Režisér William Friedkin je znám svým skoro realistickým přístup ke ztvárnění zločinu a jeho praktik. Stejně tak v depresivní kriminálce z L.A., která toto město představí poněkud jinak než známe z pohlednic. Dva sehraní detektivové si odbudou ještě jednu - úspěšnou - akci v hotelu při ochraně prezidenta, aby nastal pro jednoho z nich čas na odchod do penze. A máte pravdu, že jeho sen o rybaření se nenaplní - na vlastní pěst jde prozkoumat jeden tip a v prázdném skladišti ho nečeká nic dobrého. Jeho mladší kolega se rozhodne jít zabijákovi po krku. Využívá služeb holky z peep show, která mu musí kvůli bratrovi - kriminálníkovi být vděčná. Když ale dostane nového parťáka, který chce dodržovat služební postupy, nastane mu problém, jak věci řešit a vyřešit, protože v honbě za cílem ani on sám neváhá využívat taktiku protivníka. V hlavní roli záporáka se představuje Willem Dafoe, detektiva hraje mladičký William L. Petersen, známý ze seriálu Kriminálka Las Vegas. Celý film však nepatří k nejpovedenějším Friedkinovým snímkům - sice obsahuje jednu dvě dobře natočené akce, nečekaný a velice překvapivý závěr, celkově však trpí nedostatkem jakékoliv kladné postavy a až příliš chladného a odsuzujícího pohledu, který takto vyznívá značně jednostranně. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Velkoměstská kriminálka,která má koule! A špinavou atmosféru,která se už dnes nenosí.Všudypřítomný bordel,ulice plné grázlů,smrt číhá za každým rohem a horko a smrad z ulic L.A. přímo cítíte z obrazovky.Možná to není dokonalý film,ale rozhodně je dokonale natočený.Friedkin totiž s tou atmosférou umí skvěle pracovat,zakomponovat do nich zarputilé a rebelanstké hrdiny,kteří dostávají jednu ránu za druhou,ale stejně jdou dál,i když dobře ví,že v tomhle světě ti hodní nevyhrávají.A protivník s tváří Willema Dafoea je zatraceně těžký sousto i pro toho největšího frajera.Do toho vyhrává rockový soundtrack,s násilím si nikdo hlavu nedělá a absolutní nepředvídatelnost,kdy člověk netuší,co se může stát v příští minutě,drží diváka v neustálém napětí.Plus automobilová honička,která své sestře z Francouzské spojky nezůstává absolutně nic dlužná.Nekompromisní lahůdka. 90 % ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Aláh buď pochválen!!!........ Zajímavě řešené úvodní titulky. Červená se zelenou a povedený hudební doprovod, to vše evokuje pocit nebezpečí a zároveň klidu. CITÁT - Jsi na špatném místě a ve špatnou dobu.......... Akční kriminální příběh s několika dobrými hláškami a trochou krve. CITÁT - Vesmírný bláboly nesnáším............ Město, které je od sklepa až po půdu prohnilé jako spadaná rajská jablka. Základem příběhu je padělání peněz a snaha dopadnout jejich "výrobce". CITÁT - Ukradnem pravý prachy a koupíme za ně falešný?.............. Automobilová honička okolo 75 minuty je povedená a napínavá. CITÁT - Hvězdy jsou prý oči Bohů.......... Nadprůměrný snímek u kterého jsem se rozhodně nenudil. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Spisovatel Gerald Petievich, podle jehož románu je natočen tento film, si zahraje malé cameo jako tajný agent. (Terva)
  • 1985 Chevy Impala F41, ktorý Chance (Petersen) použil v slávnej automobilovej naháňačke, patril LAPD. (Real Tom Hardy)
  • Keď Chance (William Petersen) na začiatku filmu skáče z Mosta Vincenta Thomasa, na sekundu je možné v pozadí vidieť loď SS Princess Louise. Tá slúžila už od roku 1921 a potopená bola 5 rokov po filme, 20. júna 1990. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama