Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování úspěšné francouzské komedie Prohnilí. I tentokrát budeme svědky originálních metod stárnoucího komisaře s řadou mistrovsky vypointovaných komediálních situací. Policejní komisař René (Philippe Noiret) a jeho kolega (Thierry Lhermitte) neplní sice své povinnosti striktně podle zákona, ale zato mají ve svém okrsku klid. Až do chvíle, kdy se na scéně objeví dávná komisařova přítelkyně. Její pomsta způsobí, že vyjdou najevo všechny podvůdky, úplatky a vůbec všechny nepolicejní metody, kterými naše dvojice dokázala vytvořit z policie a pařížského podsvětí vcelku harmonický svět. Jmenování nového komisaře způsobí v podsvětí zmatek, už nejde jen o „přátelské“ protislužby, teď už je to hrubé vydírání podsvětí policií. A tak není divu, že po řadě napínavých, ale především vtipných zápletek se nakonec vše dostává do starých dobrých „prohnilých“ kolejí. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Sice mělo pokračování víc akčnější a napínavější záplektu, ale pořád se mi zdálo o něco slabší než první díl. Ústřední dvojici to opět na place klapalo, ale chybělo víc povedenejch hlášek a gagů spolu s pohodovější atmosférou. Dvojka prostě nic novýho nepřinesla a svym způsobem i zvážněla, což by tolik nevadilo, kdyby se její kvalita dala plně srovnat s jedničkou. Pořád ale v rámci žánru lehčí nadprůměr, tři silnější hvězdy. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tato série Prohnilých filmů mi do teď unikala. Hodně lidí tady píše, že jednička je lepší, ale já jedničku neviděl, takže nemůžu srovnávat. Tohle je slušná zábava, akorát mi tam moc neseděla jakási vážnější melancholická pasáž z venkova uprostřed filmu. Po návratu do Paříže se to zase rozjede. 70% ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Ke mě se dostal tenhle snímek náhodou, bez toho aniž bych viděl první díl a nemohu je tak porovnávat mezi sebou. Tady mi ale přišlo, že se vlastně nemám na co koukat. Podobných kriminálek je dnes spousty a nepřišel jsem na nic mimořádného, co bych zde pochválil. Dle mého názoru průměrný krimi film s pár dobrými hláškami a sem tam se dá i zasmát. "Dej jim tam lokální anestezii!" ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

I dvojka Prohnilých má své kouzlo, jen se mi zdáli mnohem smutnější a ne tak vtipní, jako první film. Mimo to moc mě mrzelo, že nebylo vysvětleno, jak je možné, že byli opět policajti a bez peněz, když konec jedničky směřoval úplně jinak. Přesto jsou Prohnilý proti prohnilým skvělou podívanou, která má spousto toho dobrého od svého předchůdce. ()

Numerobis 

všechny recenze uživatele

Skvělý film (oprostím se prosím určování žánrů), který v mých očí sráží skoro nulová návaznost na první díl a pak taky zápletka(y), kdy pořád někdo s někým "vyjebává". Né, že by člověk snad nerad viděl, jak naši malí zkorumpovaní policajti zase všechno přežijí a ještě si přitom nakapsují...ale méně je prostě někdy více. Nelekejte se prosím, nejsou to výtky, které by snad film činily nekoukatelným. To hodnocení je snad výmluvné ... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nasledovných parížskych lokalitách: Dupleix Metro Station, Boulevard de Grenelle, Rue du Chevalier de la Barre 28, Rue du Calvaire 4 a Place de la Chapelle 22. (dyfur)

Reklama

Reklama