Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 21
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 21

Recenze (256)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vypadá to na poměrně dobře obsazený thrilleroidní seriál s podivnou, zvrhlou a nutno uznat nepravděpodobnou (i když amíci umí být řádní magoři) zápletkou o fanoušcích sériového vraždění (ahoj Dexi ;-) ). Poe je sice trochu okoukaná inspirace, ale pro pilot stačí. Doufám, že Bacon začne víc chlastat, když akční moc nebude, vadné srdce vadí. Purefoy zatím málo mrazivý, ale měl málo prostoru. Uvidíme, zatím jsem docela navnazen, ale běda jestli se to nebude zlepšovat. První řada: Zvrácená hra s divákem a jeho vkusem? První polovina je hloupě rafinovaná a Joe a jeho malá sekta docela baví. Pak se začne hrát na osudové dopsání knihy a celé se to tak nějak začne rozpadat. Co je snaha o klišé románové a klišé sénaristické. Kde je chyba Joea a kde scénáristy? Celé to nepříjemně popírá žánr tím že ho kopíruje. Purefoy v závěru je úplně jiný než ten borec v počátcích, co říká... "ještě je moc brzo na to abych tě zabil". Bacon pak v závěru kardiostimulátor nakardiostimulátor naskakuje do bot Jacka Bauera, aby pak ze sebe nechal v závěru udělat úplného dementa. Ten konec je taková sviňárna na diváka, který chtěl po jedné řadě s touto společností skončit, že nevím co teď. Asi se na tu druhou řadu podívám, aspoň na jeden díl. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Seriál,který ve mně vzbudil rozporuplné pocity.Základní myšlenka je perfektní a v první i druhé řadě slušně zpracovaná,hlavní zápornou postavu hraje James Purefoy,což byla skvělá volba,obsazení Kevina Bacona je dalším kladem,ale proč dělá scénář první řady z každého agenta FBI nebo policisty inteligencí neobdařeného jedince,to mi není jasné.Dalším problémem byly pro mě neustálé flashbacky,po čase už jsem měl dojem,že uvidím,jak si agent Hardy připravuje v roce 1986 toast.Druhá řada mi připadala vyváženější,jen kdyby nebylo toho naprosto nešťastně vyřešeného závěru.Třetí řada už byla zklamáním,připadalo mi,jako kdyby vzali scénáristé to nejlepší z první a druhé série a k tomu přidali všechno,co je napadlo,hustota sériových vrahů na hektar tady byla opravdu enormní,stejně tak se zvýšilo i množství dojemných klišoidních rozhovorů a prohlášení.Po druhé řadě bych dal seriálu 4*,ale třetí mě naštvala tak,že jsem chtěl udělit jen dvě,nechal jsem si čas na vychladnutí,přičetl jsem dobře budované napětí a tohle je výsledek. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Psáno po 13. episodě. Teoreticky to prostě nemá chybu - kult maniaků, vraždících ve stylu E.A.Poe, citujícími z jeho knih, a sami tvořícími propracovaný nový příběh dle zvráceného scénáře. S dobrými herci v hlavních rolích... Bohužel, je to napsaný tak hrozně blbě, že lákavá forma nemůže přebýt trapný obsah. Do historie nepochybně vstoupí především díky nejblbějším jednotkám FBI a SWAT v dějinách, opakovaně kupícím amatérské chyby nepopsatelných rozměrů, jen aby mohli kultisti dále unikat. A ne, nikomu nežeru, že to je záměr, jen se prostě tvůrci nechtěli (nebo neuměli) vypořádat s tím, aby to probíhalo uvěřitelně... Škoda, jedno z největších zklamání letošní seriálové sezony. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Jestliže Skandinávci i Argentinci již dokázali, jak uchopit koncept „s policií si pohrávající sériový vrah“ v seriálové podobě, tak Američané (respektive Williamson) to zatím nedokazují. A čert ví, jestli to v rámci tohoto seriálu vůbec kdy dokáží, když je to vzhledem k pojetí; a ostatně i žánru; až nemístně uhlazené. Vizuálně, charaktery a… A vlastně vším, především však atmosférou. Tuctový průměr, který si hraje na něco čím (zatím) ani zdaleka není. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70% To je snad nejbrutálnější seriál, jaký jsem kdy viděl! První řada má hodně rychlý styl vyprávění. A má hodně zápletek. Oceňuji, že se nebojí sáhnout na život hlavním postavám. Na můj vkus je to ale moc přehnané, spoléhá to v mnoha případech na štěstí a není to postavené do reálného prostředí, kde by to fakt takto mohlo fungovat. Ale zaháčkovat to umí, drží to v napětí celých patnáct dílů. 2. série - 50% Po první sérii mám pocit, že si tvůrci ukousli až moc velké sousto. Opět chtějí šokovat počtem mrtvých a brutalitou. To funguje jako v první sérii, ale příběhová linka je fakt pořádný úlet. Noví stoupenci mě nebavili, přišlo mi to už moc přes čáru. Naštěstí to vypadá, že třetí série bude opět zcela jiná a snad lepší...3. série - 60% Po fiasku v podobě druhé série se konečně vracíme do starých kolejích. Líbí se mi hra s několika záporáky najednou. Hlavně Theo, toho jsem si fakt oblíbil. Dá se říci, že celých 14 dílů funguje dobře, i když kvalit první řady nedosahují. Pak ale přišlo finále a poslední díl to všechno zabil. Proč se prostě nedrží rozjetého standardu od první řady, ale vymýšlí blbosti? ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama