Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 22
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 22

Recenze (256)

ilemas 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech i přes spoustu akce jsem to chtěl několikrát vzdát, nebavila mě myšlenka seriálu, vraždy podle románu a spousta hluchých míst. S velkým sebezapřením jsem první řadu dosledoval do konce, který mě dostal a nezbývá nic jiného než zkusit druhou řadu. Něco mi na tomto seriálu ale nesedí, chtělo by to asi lepší zpracování. Násilí ve filmu mě nevadí, ale tady je přímo v hlavní roli až je to účelné, leckdy spíš k smíchu, jak se tvůrci snaží za každou cenu šokovat. Navíc se mi to zdá až moc přehnané, nereálné, spíše trapné. Druhá řada se mi zatím líbí o trochu víc, je tam více akce, dobře natočených pouličních honiček apod. Pomalu tomu přicházím na chuť, uvidíme co přinesou další díly, možná zvednu i hodnocení. Ale začátek mě nudil, neustále flashbacky a seznamování se stále novými psychopaty. Dosti úchylný seriál. Tak jo, po třetí řadě zvedám hodnocení i přes spoustu klišé a nesmyslů. Třetí řada to celé zvedla. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

I am bored with Joe Carroll and Edgar Allan Poe too! Kevin Williamson a nečekaná thrillerová parodie, která ve své první polovině buduje hutnou atmosféru a vpouští na scénu jednu zajímavou postavu za druhou, aby z nich poté, co se těžkopádně překulí do druhé poloviny, udělala karikatury sebe sama, přišla s hrou nazvanou bodněte si do Joe Carrolla, a napětí rozpustila v mlze. Promarněný potenciál, který si druhou sezónu nezaslouží! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vypadá to na poměrně dobře obsazený thrilleroidní seriál s podivnou, zvrhlou a nutno uznat nepravděpodobnou (i když amíci umí být řádní magoři) zápletkou o fanoušcích sériového vraždění (ahoj Dexi ;-) ). Poe je sice trochu okoukaná inspirace, ale pro pilot stačí. Doufám, že Bacon začne víc chlastat, když akční moc nebude, vadné srdce vadí. Purefoy zatím málo mrazivý, ale měl málo prostoru. Uvidíme, zatím jsem docela navnazen, ale běda jestli se to nebude zlepšovat. První řada: Zvrácená hra s divákem a jeho vkusem? První polovina je hloupě rafinovaná a Joe a jeho malá sekta docela baví. Pak se začne hrát na osudové dopsání knihy a celé se to tak nějak začne rozpadat. Co je snaha o klišé románové a klišé sénaristické. Kde je chyba Joea a kde scénáristy? Celé to nepříjemně popírá žánr tím že ho kopíruje. Purefoy v závěru je úplně jiný než ten borec v počátcích, co říká... "ještě je moc brzo na to abych tě zabil". Bacon pak v závěru kardiostimulátor nakardiostimulátor naskakuje do bot Jacka Bauera, aby pak ze sebe nechal v závěru udělat úplného dementa. Ten konec je taková sviňárna na diváka, který chtěl po jedné řadě s touto společností skončit, že nevím co teď. Asi se na tu druhou řadu podívám, aspoň na jeden díl. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Jestliže Skandinávci i Argentinci již dokázali, jak uchopit koncept „s policií si pohrávající sériový vrah“ v seriálové podobě, tak Američané (respektive Williamson) to zatím nedokazují. A čert ví, jestli to v rámci tohoto seriálu vůbec kdy dokáží, když je to vzhledem k pojetí; a ostatně i žánru; až nemístně uhlazené. Vizuálně, charaktery a… A vlastně vším, především však atmosférou. Tuctový průměr, který si hraje na něco čím (zatím) ani zdaleka není. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon, pilot a první díl mě navnadili a budu se každopádně těšit na další pokračování. Joe v pilotním dílu říká Ryanovi:"Mám hodně překvapení, které na tebe čekají", tak uvidím, jestli se mně The Following dostane pod kůži i když o seriálu říkají, že bude patřit mezi nejděsivější. Po prvním dílu to hodnotím slovy, které pronesl Shawn:"Zvládnu mrtvé lidi. Ale když někdo zabije psa šílím." Tak jsem na tebe Ryane, Jamesi, Shawne a Natálie moc zvědavá. - jsem po třetím dílu a i když je mi to moc líto, tak jsem přece jen očekávala něco trochu jiného. O překvapení tam sice nouze není, ale jsou to spíš naprosto nereálný a nevěrohodný šoky, nic víc. Škoda a tolik jsem se těšila. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama