Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragická nehoda ukončila život Luďka Nekudy. Na jeho ostravské začátky i pražskou televizní slávu vzpomínají herci. Luděk Nekuda byl polovinu života spojen s Ostravou. Narodil se tam za války a vystudoval i tamější pedagogickou fakultu. Ještě mu nebylo dvacet, když se stal spoluzakladatelem divadélka malých forem s názvem Pod okapem. Jím prošlo mnoho budoucích kantorů, ale i později známých osobností. Psal divadelní a písničkové texty, zpíval, hrál. Po několika úspěšných letech se „okapáci" rozešli a někteří brzy zamířili do Prahy. Nekuda hostoval v Semaforu, moderoval v rozhlase, se skupinou Rangers – Plavci vystupoval jako muzikant, zpěvák i konferenciér. V roce 1980 se stal dramaturgem Československé televize v hlavní redakci zábavných pořadů. Tam prosadil i svůj autorský projekt Sešlost, na němž spolupracoval s Jiřím Císlerem a mnoha zajímavými hosty. V pouhých pětačtyřiceti letech zemřel, zřejmě na krvácení do mozku po pádu na domovních schodech. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument o Luďku Nekudovi z cyklu Předčasná úmrtí neboli Příběhy slavných. Pár jeho známých vypráví a vzpomíná na dobrosrdečného umělce, který se stal obětí své doby. Klasický, ale dobře udělaný dokument. Hudební režie: Jiří Bura ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument o žonglérovi se slovy sice vyzpovídal celkem málo lidí, ale vlastně jich ani o moc víc povídat nemohl nechat, neboť mnozí spolupracovníci nejnadanějšího učitele už také odešli. Poněkud mi chyběla zmínka o angažmá v Semaforu. ()

helianto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Dobrý večer, v dnešním vydání přinášíme i tyto informace: Dramaturg hlavní redakce zábavných pořadů Československé televize, Luděk Nekuda, autor populární Sešlosti a řady dalších programů, dnes ráno zemřel na následky zranění“. Lapidární zpráva, kterou odvysílaly Televizní noviny dne 10.3.1988. Ten den opustila tento svět velmi zajímavá, a přitom velmi nenápadná osobnost českého divadla a televizní zábavné tvorby. Příjemný vzpomínkový dokument, u nějž jsem měla pocit, že se snaží o určitou rehabilitaci umělce, který se ze satirického kritika režimu přetransformoval až v člena Komunistické strany. „Každý člověk nemůže být hrdina“. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama