Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

genetique 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku vcelku príjemná a hlavne inteligentne nevinná francúzska krimi, na ktorej sa ale vôbec nedalo zasmiať. Je postavená hlavne na netradičnej zápletke, a je akousi predohrou ku klasickým akčným komédiám, ktorých zrod však podnietila americká produkcia. Je tu ale pár príliš naivných častí a jednotlivé celky až príliš okato do seba zapadali. Komika postáv pripomínala pantomimické spracovanie a mne tentokrát nesadla. 60%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Docela temná kriminálka o pátrání po sériovém vrahovi poslanců se střetává s rozvernou romantickou komedií o sbližování jednoho páru středního věku. A moc to nejde dohromady, vlastně vůbec. Hrdinka si odbíhá z vyšetřování řešit soukromé záležitosti, vede ho jen tak mimoděk a nijak ji nevzrušuje, že mrtvol přibývá. Navíc se mrknutím oka mění z poblázněné romantické padesátnice na drsnou komisařku. Přesto nemám srdce dát míň než 4 hvězdičky, protože Girardotová a Noiret jsou úžasní a bez problémů uhrají i značně nepravděpodobný příběh. A jejich jiskření je krásné :-) ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře je něžný film. Přestože v něm teče dost červené tekutiny jak z Argentových giall, je odlehčený vtipným a jemným humorem. Režisér Phillippe de Broca je vždycky zárukou perfektně odvedené práce a jeho filmy mají smysl a srdce. O hudbě Georgese Delerue platí to samé. Annie Girardot a Philippe Noiret alias Věra Galatíková a Čestmír Řanda jsou úžasnou dvojkou. Catherine Alric jakoby vypadla z oka své dabérky Jarmily Švehlové. Tehdejší dabing opět ve vrcholové formě. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku spíše průměrný film se během celého představení rozjede do skvělé detektivky a zároveň romantického příběhu dvou protichůdných duší. Celkem povedený se mi zdál nápad udělat z něžného pohlaví policistku, která ze začátku je obyčejná žena. Pro ztvárnění obou postav byly vybrány legendy Francouzského filmu - můj oblíbenec Philippe Noiret a skvělá Annie Girardot. Právě tito dva herci povýšili tento film na pět hvězdiček. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Často bývám znechucená z protagonistů, uondaná ze stopáže, ubitá ze scénáře, vygumovaná z dialogů, vytočená z režie nebo ospalá z hudby. Tohle je ale první film, kdy jsem byla vyčerpaná z fyzického výkonu hlavní postavy. Kdyby Annie nebyla herečkou, věřím, že by dokázala vyhrát maraton. Na podpatcích. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)
  • Skladba, kterou zpívá sbor v restauraci, je „Agnus Dei“. Přestože zní jako duchovní chorál z 12. století, jedná se o novodobou skladbu autora hudby k filmu Georgese Delerueho. „Agnus Dei“, tedy beránek Boží, je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. (sator)
  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)

Reklama

Reklama