Reklama

Reklama

Epizody(12)

Lidstvo se již po desetiletí nachází v úpadku. Populace klesá a zdroje, včetně potravin, jsou stále vzácnější. Nicméně lidská rasa už má svého nástupce. Jsou jím skřítci (yōsei), bytůstky malého vzrůstu a velké chuti na sladké. Hlavní hrdinka se jako čerstvý pracovník OSN pro zprostředkování vztahů mezi lidmi a skřítky vydává do vesnice, kde žije a pracuje její děda. Jak se brzy ukáže, soužití se skřítky sebou přináší nečekané situace a neobvyklé problémy. (gHost)

(více)

Recenze (8)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Dvěma slovy: geniální záležitost! Tohle není jen absurdní, tohle je prostě neskutečně šílené. Zkrátka velmi originální věc, na kterou se díky pastelovým barvám, sympatickým charakterům a opravdu velmi nečekaným zápletkám skvěle dívá. Je to milé, je to vtipné a optimismus z toho jen sálá. Navíc ono to vypadá jako veselá taškařice pro děti, ale ve spoustě příběhů se skrývá alegorie na různé aspekty společnosti a kulturu, která pobaví a hlavně zaujme. Zkrátka ono je to prostě mnohem víc a věřím, že by to mohlo bavit i náročnější diváky. Příběh není chronologicky řazen a tak je dost možné, že se při sledování prvních dílů budete cítit možná trochu ztraceni, ale na druhou stranu to velmi rychle zaujme. Takže nejen že jsem naprosto spokojený, ale nemám problém si tohle kdykoli pustit znovu, protože jak už píši v úvodu je to prostě geniální záležitost. 9,8/10 ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Společenská satira schovaná za roztomilou animaci, u které mi ale osobně nevyhovuje strašně pomalé tempo a přílišná ukecanost, jenž u mě vyvolávají nudu (už kolikrát jsem se přistihla, že nedávám pozor), což je škoda, protože potenciál tento kousek má. Pravidlo 3 epizod a 5/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Osobne mi toto nesadlo, aj keď je tam veľa veľmi zaujímavých nápadov, ale nepáčilo sa mi rozprávanie príbehu, ktoré išlo do stratena, menilo sa prostredie a síce Jinrui wa Suitai Shimashita má naozaj nejakú výpovednú hodnotu tak bohužiaľ ma v polovici času nudilo a keď sa začalo niečo diať zmenila sa "téma". Toto anime je špeciálne hlavne tým, že je dosť na zamyslenie, ale nie tým klasickým spôsobom tu máš toto zamysli sa, ale všetko prebieha na pozadí, alebo sú to konkrétne témy tých jednotlivých dielov. Dá sa tak isto povedať, že tento počin je akýmsi anime pre intelektuálov, je tam veľa skrytého humoru a veľa aj neskrytého, má totiž obrovský potenciál zaujať...ale? Nakoniec ja toto anime kvitujem aj keď štýl jeho rozprávania ani veľmi nie, je to pre mňa škoda, lebo takéto počiny ma bavia. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mne anime nechává dosti chladným. Kouzlo nepoznaného a něčeho zcela jiného už vyprchalo. Teď s odstupem času, když už pro mě anime není jen tím neznámým artiklem, který pořád něčím překvapoval vidím, že i tady se recykluje ve velkém a zbytek je většinou balast, který člověk vzdá po jedné epizodě. Naštěstí i v tom balastu se někdy najde něco jako Jinrui wa suitai shimashita. Zápletkou těžko uchopitelné (říkal tu někdo Alenka v říši divů?), nechronologicky řazené a správně ujeté – ostatně jako lidstvo samo, to celé zabalené do jednoduché pohádkové animace. Hlavní hrdinka je zajímavá a neskutečně milá osoba (tady nese velkou zásluhu i perfektní seiyuu, ten její hlas ve kterém je směs jisté zvědavosti a zamyšlenosti bych mohl poslouchat pořád). Snesitelný opening, zajímavý ending (v dnešní době úspěch) je už jen taková drbnost. Jinak je zajímavé, že seriál nemá v podstatě začátek ani konec, což bych tentokrát nevnímal jako nedostatek, spíš mě trochu mrzí, že se vlastně divák téměř nic nedozví o světě, ve kterém se seriál odehrává, spíš je tu jen takový nakousnutý a z toho mála co je vidět, je přinejmenším zajímavý. Na seriálovém poli neskutečný úkaz :) ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebolo viá-cej! Anime, ktoré sa na prvý pohľad nemusí zdať ale pod farebným (a vskutku kvalitným) zovňajškom sa skrýva perla. Jej veľkosť však závisí od vašich preferencií, kde nie každá epizóda môže sadnúť. Zato humoru, priam až čierneho sa nebráni. Podáva ho pritom takým spôsobom, akoby sa jednalo o tú najbežnejšiu vec na svete, často v podobe krátkych a nečakaných vsuviek. A najkrajšie sú na tom myšlienkové pochody hlavnej hrdinky, ktoré boria bežný stereotyp. Tentokrát rozhodne správna voľba. A k tomu všetkému opening od nano.RIPE. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Upřímně se ani nedivím tomu, že budu prvním, kdo napíše k Jinrui wa suitai shimashita komentář. Ono totiž popsat tohle anime je celkem tvrdý oříšek. Dvanáct naprosto odlišných epizod, z nichž každá je až po strop naplněna kreativními nápady, humorem (hurá, konečně jednou zase nemusím tohle slůvko vkládat do uvozovek), jež z velké části vyplývá především z fantasticky cynických narážek na realitu, ve vizuálním kabátku, z něhož přímo sálá naprosto kouzelná pohádková atmosféra, navrch výborná hlavní hrdinka, skvělý OP i ED a především ... SKŘÍTKOVÉ! Takže pochopili? Že ne? To je fuk, prostě si to pusťte a zaručeně nebudete litovat. ***** ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Dobre sa to pozerá, absurdný humor môže byť, postavičky sú milé a úvodná pieseň je čistý optimizmus.. to sa jednoducho nedá pretočiť. Škriatkovia pri jej počúvaní museli pribúdať po stovkách :-). Len škoda že to celé nemá nejaký hlavný príbeh, ktorý by to dejovo držal pokope. No originalita neodškriepiteľná, vidieť treba! Špeciál má príchuť hororu... ale tiež takého smiešneho ;-). ()

Danken07 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma to moc nebavilo, ale stačilo pár dielov (od 6 alebo 7 ep) na to aby som si obľúbil toto anime. Pokračovanie by som prijal s radosťou, hlavne aj kvôli zaujímavému svetu tohto anime. Záver: Začiatok je pomalší, a o tomto svete a postavách sa veľa nedozvieme, ale v dalších epizodach napravili tieto chyby. Animácia je skvelá, OP a ED sú taktiež úžasne, ale najlepšiu prácu predviedla seiyu hlavnej hrdinky. 77% ()

Reklama

Reklama