Reklama

Reklama

Nařčení

Trailer

Zaměstnankyně fast-foodové restaurace Becky je v práci a snaží se zvládnout další náročnou směnu, když tu zavolá muž, který se představí jako policista a chce mluvit s její manažerkou Sandrou. Podle něj Becky okradla jednoho zákazníka... Becky a Sandra nejsou zrovna kamarádky. Sandra je manažerka fast-foodové restaurace ve středních letech a teenagerka Becky je pokladní, která vážně potřebuje práci. Jednoho velice rušného dne (příliš mnoho hostů a příliš málo slaniny) zavolá policista, který obviní Becky, že ukradla zákazníkovi nějaké peníze z peněženky, což ona vehementně odmítá. Sandra, pod vlivem své manažerské zodpovědnosti, zadrží Becky v souladu s policistovým rozkazem. Rozjíždí se noční můra, kde se stírají hranice legality a rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (93)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hodně nepříjemný film. Krutý vtip, který se stal dalším "Experimentem". Krásná ukázka toho, že lidi si od autorit nechají líbit vše (a vlastně nad tím ani moc nepřemýšlejí). Argumenty místních "kritiků" o mizerném scénáři a nepravděpodobném chování postav celkem rychle smete ze stolu fakt, že tohle je podle pravdivých událostí. 6.5/10 ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Podle toho, co jsem o tom četla, Compliance skutečně popisuje události krok po kroku v přesném sledu, v jakém se staly. Jedná se o nádhernou ukázku manipulace. Pachatel na druhém konci telefonu má vždy na všechno odpověď, a když nemá odpověď nadhodí otázku. Nenápadně a vzápětí se chytí odpovědi, přičemž vsugeruje oběti, že vše, co mu bylo sděleno, již věděl sám předem. A když přeci jen něco hapruje, sebejistotou a samozřejmostí, s jakou svůj výklad událostí podává, překonává každou vlnu slabého odporu. Ano, manažerka restaurace je bezduchá kráva a na závěr nám to opět krásně dokazuje. Ano, oběť je natolik vystrašená, že se neodváží říci ne a celému ponižování zabránit. Ano, moc autority a ovládání manipulace dokáží divy. Nevěříte? Poukazovat na nacismus si nechám od cesty a raději vás odkážu na Milgramovy experimenty. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Must-see. Je jasné, že tenhle film bude rozdělovat diváky na dva tábory stejně jako Srpski film nebo Martyrs. To kladné přijetí od amerických kritiků a diváků není náhodné. Oni svým postavám totiž rozumějí. Tvrdit, že by se to nikdy nemohlo stát, je zaslepené. My jsme nejvychcanější národ na světě, zatímco Američané jsou důvěřiví, poslušní a naprosto věří tomu, co dělají. To my nemáme šanci nikdy pochopit. Jedno krásné pořekadlo praví: "Podle sebe soudím tebe.". Že, grizly007? Compliance je výborný film. Řemeslně i herecky bravurní. Psycho teror ve stylu Telefonní budky situovaný do fiktivního amerického fast foodu. Znepokojivý a perverzní. Nenechte si to ujít a jděte do toho s čistou hlavou. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, že všichni ti operátoři a obchodníci přes telefon, kteří-pomocí verbálních fintiček-lámou slabší nebo nepozornější jedince ke koupi nesmyslů, jsou vlastně normální zmrdi, kteří zaslouží do jednoho nakopat řiť........ Rozjela se tu docela hezká přestřelka ohledně údajné nesmyslnosti a neuvěřitelnosti v chování postav..Tak, abych taky něco přidal. =Myslím, že tady má na konečný výsledek vliv několik faktorů 1.Léta zkušeností a míra zmrdství onoho"vtipálka", který rozpohyboval naprosto absurdní kolotoč za pomoci hodně sprosté psychologické magie, těžíci z bodu 2. Americký sociální imprint v podobě až nesmyslného respektu k"autoritám",zvláště pak k policii(a vlastně všech obrannoochranných složek bdících nad pořádkem, bezpečím a řádem). 3.Nepodceňoval bych ani fakt, že se to odehrálo v takovém prostředí jako Mekáč, kde hlavně manažérka musela myslet na 1000 jiných věcí a pod vším tim stresem a tlakem si prostě nespojila 1+1..Na nějákém jinén pracovišti, kde se dloubou v nose a mají čas si všechno hezky promyslet, by boreček asi pohořel(viz ten děda na konci, který byl vlastně celou dobu mimo a jen si vklídku dojel pro svůj mléčnej šejk). 4. Nakonec to celé bude z jisté části viset na povaze a charakteru obětí. V tomhle případě šlo o ďábelský koktejl zodpovědné(a připosrané) snaživky snaživé, trošku jednodušší pipinky, těžkého flagmatika a přiopilého burana................. Hodnotit odpadama a jedohvězdama na základě toho, že se nejsem schopen vyrovnat s absurditou nějáké situace( když jí vidím) je přinejmenším nesmyslné................. Ale tak-třeba jsou i ty autentické záběry z mekáče jen promyšlenou reklamní fintou, která má lépe prodat film a my jim to jako ovce žereme, protože to přece bylo v televizi :D ....Pevně doufám, že takový gigant jako Mekáč by nedovolil takhle zneužívat svou značku...doufám :D............"Hmm-Dobrýden, u telefónu zástupce společnosti Oprcámtědoanálu, máte čas na krátký monitorovaný rozhovor ohledně vaších financí?" ......"NE!"...."Áhá-takže je vám jedno, že můžete ušetřit až.."."ANO Nazdar!"...Hmm-Tak přeji hezký život a pěkný zbytek dne...." DOPRDELE TO JSOU KUNDY!! ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Úchylná makulatúra, pri ktorej ostáva rozum stáť. A najzaujímavejšie je to, že tento film napísal sám život, teda bol natočený podľa skutočných udalostí. Také čosi sa naozaj môže stať iba v Amerike. Nečudo. Pričasté návštevy fastfúdov, lacný olej a umelé dochucovadlá masívne poškodzujú ľudský mozog. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je založen na skutečných událostech, které se odehrály před několika lety v síti McDonalds. Video z bezpečnostních kamer později uniklo na internet. (Dlee)

Reklama

Reklama