Reklama

Reklama

Call Girl

  • Švédsko Call Girl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stockholm, konec 70. let. Dokonalá ukázka utopické společnosti. Politická neutralita a atomová energie jdou ruku v ruce s ženskou nezávislostí a sexuální revolucí. Ale pod naleštěným povrchem pulzuje řada dalších tužeb. Na vládní budovu létají kameny a domovy pro mládež se stávají svůdným, třpytivým a špinavým světem sexuálních klubů, striptérských show a diskoték, byty slouží jako nezákonná a výnosná místa pro rande. Call Girl vypráví příběh o tom, jak je mladá Iris vyzdvihnuta ze dna společnosti do bezcitného světa, kde nám moc může zajistit cokoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

POMO 

všechny recenze uživatele

Mierne dusné a znepokojivé. Terorizujúce diváka osemdesiatkovým elektronickým soundtrackom (ktorý je niečím medzi brakovým talianskym hororom a Hornerovým Commandom). Film sa rozbehne až v poslednej štrtine, dovtedy je zbytočne zdĺhavý, prostituovanie hlavnej hrdinky ukazuje na zbytočne veľa príkladoch. Atmosférou, herecky a finálnym vyznením ale veľmi dobré. S o 20-30 minút kratšou stopážou by to bolo bomba. A tiež by som pritlačil na pílu v spomínanej dusnote a v sexe. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Koukám, že ve Švédsku to taky žije. Chvíli politickej thriller, chvíli sociální drama....fakt užasný sledovat jak jsou politici všude stejný zmrdi. Většinu času věnujou těm svejm křivárnám a zbytek času krměj stádo kecama o demokracii. Film působí hodně chladně, což nevadí protože díky tomu máš pocit že sleduješ reálnou událost bez zbytečných filmových příkras, problém je, že tvůrci tomuhle díku nedokázali dát přijatelnou stopáž, což je jediná slabina tohohle bijáku. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Švédský zástupce na Oscary 2012 -- Tak doufám, že za 20 let vznikne u nás podobně odvážnej biják o aféře Nečas - Nagyová a spol. Chci tam kozy, fet a sex nezletilých. A dostane to Oscara třeba. Esteticky okouzlující, Hoyte van Hoytema zase kouzlí a jsem zvědavej na jeho spolupráci s Nolanem. Ale jinak je to přeci jen moc řídké na 140 minut. Pokud takhle dlouhé, tak by to mělo být osobnější. 7/10 P.S. Pořád jsem čekal, jestli někde zazní ABBA. Dočkal jsem se :) ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Zajímavé s ohledem na švédské reálie. Pro neŠvéda ovšem poněkud nepřehledné. Policistů příliš mnoho, zapletených politiků také. Mohli toho vystřihnout více než onu inkriminovanou scénu ve finském apartmá. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Z atraktívnej a stále aktuálnej témy dokázali tvorcovia vytĺcť iba priemerný film, ktorého najväčším nedostatkom je jeho dĺžka. Pritom tých 140 minút si nevynútil košatý dej, ktorý nebolo možné skrátiť, ale nezmyselné opakovanie rovnakých sekvencií, ako keby tvorcovia neverili divákovi, že ideu dokáže pochopiť hneď na prvý krát, Film je o hre, ktorá sa hrá už veľmi dlho a ktorá funguje bez ohľadu na krajinu a jej zriadenie. Z času na čas sa vyskytnú nejaké poruchy vo fungovaní, niekto sa pokúša vniesť do nej princípy ako napr. "padni, komu padni" a vtedy sa ukáže, že túto hru hrajú vplyvní a mocní, pre ktorých nie je problém obstarať si rýchle a účinné odstránenie rušivých vplyvov, aby všetko mohlo fungovať ako doteraz. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Film s mojím obľúbeným hercom Davidom Dencikom. Veľa priestoru sa mu nedostalo a znova bol dokaličený maskérmi, ale už som si zvykla, že jeho vzhľad nie je jeho prednosťou, tie sa skrývajú niekde úplne inde. Film rozpráva príbeh o tom, ako to v dnešnom svete funguje či vlastne nefunguje. Príbeh o obetiach systému, ktoré si sami vytvárame nie len na to, aby niečo fungovalo, ale hlavne na to, aby sme vedeli pod nimi veľa skryť a maskovať naše skutočné charaktery. Moc môže všetko, bezmocný veľa šancí nemajú a je úplne jedno akú má táto moc pomenovanie. Stačilo ale mojich filozofických úvah, vráťme sa k filmu. Ten bol typicky severský. Pomalé tempo rozprávania, odstup a chlad. Kto nie je zvyknutý, zrejme spokojný nebude. Ja nemám čo vytknúť. Výborná dráma. Videné v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

To byla hrozná nuda a blbost, že já se na to nevykašlu. Děvčata jako prodejny materiál v hodně špatné době, hrozný příběh, nezáživný nudný. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Vynikající téma zasazené do atraktivní doby, utopené ve filmařské nemohoucnosti. Film vůbec neví, co se snaží sdělit a výsledné vyznění má jen krůček k tomu, že prostituce je vlastně bezva, jen kdyby ta politika nebyla takové svinstvo. Mám pocit, že režisér natočil desítky hodin materiálu, se kterými si vůbec nevěděl rady (ostatně, gros jeho tvorby jsou seriály) a nebohý střihač se pak nepříliš obratně snažil vyrobit z toho cosi, co by dávalo alespoň elementární smysl. Ono je to těžké - musím-li být za každou cenu liberální a tolerantní (a v tom jsou Skandinávci obzvláště vyhrocení), mohu být těžko zároveň autenticky kritický. Jedna hvězda za téma, jedna za obstojné herectví (zejména představitelka hlavní role hraje dokonale...pokud to tedy hraje). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Opět další severské naprosto zdrcující drama. Příběh politického skandálu 70. let a pohled těch, co na něj doplatili. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tenhle snímek se mi líbil. Ne tím, co zobrazuje, ale tím, jak je to zobrazeno. Ten retro nádech je nádherný a je do dopilováno tím, jak jsou všichni oblečeni, jaké to má místy nadpozemské tempo. To sedí dokonale. Chlapi jsou tu skutečně hnusní, některé ženy neméně, ale ani oběti zde nejsou skutečnými oběti. I takhle vypadala 70. léta. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Zdĺhavé a v porovnaní s americkými thrilermi na podobnú tému nudné. Priznávam, že toto rozhodne nie je moja šálka čaju. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Film na mňa pôsobil dosť neosobne a odťažito na to s akým materiálom pracoval - sofistikovaná sieť prostitútok pre majetných a významných zákazníkov (politici, štátnici a iní vysokí hodnostári=potencionálny škandál) a zároveň využívanie nezletilých dievčat práve pre účely prostitúcie. A minutáž bola tiež troška prestrelená. Ale ako hovorím námet bol výborný, aj zasadenie do 70. rokov a ich atmosféra, a super hudba. 70% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu že to tak bylo!Záběry jakoby autentické.Kdy občané ani netušili jaká politická špína klokotá pod povrchem z pozlátka a slibů.Dopadlo to tak,jako to dopadnout muselo.Tvůrci nic nevnucovali,je na divákovi jak si to přebere.Skvělé vykreslení té doby kdy se příběh odehrává.Muselo být pracné sehnat rekvizity,auta, kostýmy.maskéři též odvedli dobrou práci.Skvělá kamera a režie.Upozaděná hudba: v té době moderní světové šlágry. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Malé upřesnění oficiálního textu distributora: Příběh filmu se neodehrává koncem, nýbrž v polovině 70. let, konkrétně v průběhu několika měsíců před švédskými parlamentními volbami 1976. ABBA prudce míří k vrcholu popularity, v jedné ze scén se ve druhém plánu objevuje v televizi se svou Dancing Queen... ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Call Girl se rozjizdi jako osobni film, ve kterem se stretnou zazrany vysetrovatel, dve naivni holky a chobotnice z ministerstva vnitra. Je to cele chytre napsane, ma to atmosferu 70. let i Stockholmu, ktera by se dala krajet a na to jak je to dlouhe to slape paradne. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Je zaujimave sledovat film o detskych prostitutkach v krajine, ktora je tak trochu zaslubenou zemou, kde vsetko funguje a ceny su vysoke. Akosi necakate, ze nazriete az tak hlboko pod povrch a uplne strhnete masku pokryteckej spolocnosti 70. rokov. Napriek tomu film ostava tak trochu ako krajina povodu - chladnym a bez emocii. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Výborný severský thriller s kriminální zápletkou, fungující především jako reflexe dobové - a možná částečně i dnešní - švédské společnosti. Dekadence znázorněná ve filmu působí trochu přehnaně, hrdinka filmu je celou dobu velmi uzavřená, že se dost obtížně určuje její charakter a osobnost. To jsou ale jediné výtky, které mám. Uvěřitelnou a depresivní notu filmu navíc podtrhuje finále, které se tam víc než hodí. ()

Crysis52 

všechny recenze uživatele

Film s tiaživou atmosférou ktorý sa rozbieha vcelku dlho a zo začiatku možno príde nudný ale pokiaľ to dokážete prekusnúť tak sa to vyplatí. Funguje aj ako odraz dnešnej spoločnosti a ukazuje čo dokáže moc. Herecky zvládnuté tiež veľmi dobre a ku koncu už poriadne naberá na obrátkach. PS: Ja osobne by som vystrihol pár scén s obnaženými už ,,postaršími'' ženami. ()

Související novinky

20. Dny evropského filmu oslaví kulatiny

20. Dny evropského filmu oslaví kulatiny

06.04.2013

V tomto roce vstupují 20. Dny evropského filmu do nové dekády - letos je to 20 let od vzniku filmové přehlídky. Program zahrnuje na 48 filmů z více jak 25 evropských zemí. Praha 11. - 18. 4. / kina… (více)

Reklama

Reklama