Reklama

Reklama

Call Girl

  • Švédsko Call Girl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stockholm, konec 70. let. Dokonalá ukázka utopické společnosti. Politická neutralita a atomová energie jdou ruku v ruce s ženskou nezávislostí a sexuální revolucí. Ale pod naleštěným povrchem pulzuje řada dalších tužeb. Na vládní budovu létají kameny a domovy pro mládež se stávají svůdným, třpytivým a špinavým světem sexuálních klubů, striptérských show a diskoték, byty slouží jako nezákonná a výnosná místa pro rande. Call Girl vypráví příběh o tom, jak je mladá Iris vyzdvihnuta ze dna společnosti do bezcitného světa, kde nám moc může zajistit cokoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Film s mojím obľúbeným hercom Davidom Dencikom. Veľa priestoru sa mu nedostalo a znova bol dokaličený maskérmi, ale už som si zvykla, že jeho vzhľad nie je jeho prednosťou, tie sa skrývajú niekde úplne inde. Film rozpráva príbeh o tom, ako to v dnešnom svete funguje či vlastne nefunguje. Príbeh o obetiach systému, ktoré si sami vytvárame nie len na to, aby niečo fungovalo, ale hlavne na to, aby sme vedeli pod nimi veľa skryť a maskovať naše skutočné charaktery. Moc môže všetko, bezmocný veľa šancí nemajú a je úplne jedno akú má táto moc pomenovanie. Stačilo ale mojich filozofických úvah, vráťme sa k filmu. Ten bol typicky severský. Pomalé tempo rozprávania, odstup a chlad. Kto nie je zvyknutý, zrejme spokojný nebude. Ja nemám čo vytknúť. Výborná dráma. Videné v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Malé upřesnění oficiálního textu distributora: Příběh filmu se neodehrává koncem, nýbrž v polovině 70. let, konkrétně v průběhu několika měsíců před švédskými parlamentními volbami 1976. ABBA prudce míří k vrcholu popularity, v jedné ze scén se ve druhém plánu objevuje v televizi se svou Dancing Queen... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Koukám, že ve Švédsku to taky žije. Chvíli politickej thriller, chvíli sociální drama....fakt užasný sledovat jak jsou politici všude stejný zmrdi. Většinu času věnujou těm svejm křivárnám a zbytek času krměj stádo kecama o demokracii. Film působí hodně chladně, což nevadí protože díky tomu máš pocit že sleduješ reálnou událost bez zbytečných filmových příkras, problém je, že tvůrci tomuhle díku nedokázali dát přijatelnou stopáž, což je jediná slabina tohohle bijáku. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Film na mňa pôsobil dosť neosobne a odťažito na to s akým materiálom pracoval - sofistikovaná sieť prostitútok pre majetných a významných zákazníkov (politici, štátnici a iní vysokí hodnostári=potencionálny škandál) a zároveň využívanie nezletilých dievčat práve pre účely prostitúcie. A minutáž bola tiež troška prestrelená. Ale ako hovorím námet bol výborný, aj zasadenie do 70. rokov a ich atmosféra, a super hudba. 70% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Mierne dusné a znepokojivé. Terorizujúce diváka osemdesiatkovým elektronickým soundtrackom (ktorý je niečím medzi brakovým talianskym hororom a Hornerovým Commandom). Film sa rozbehne až v poslednej štrtine, dovtedy je zbytočne zdĺhavý, prostituovanie hlavnej hrdinky ukazuje na zbytočne veľa príkladoch. Atmosférou, herecky a finálnym vyznením ale veľmi dobré. S o 20-30 minút kratšou stopážou by to bolo bomba. A tiež by som pritlačil na pílu v spomínanej dusnote a v sexe. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Představitelce třináctileté Iris Sofii Karemyr bylo při natáčení tohoto snímku sedmnáct let. (Terva)

Související novinky

20. Dny evropského filmu oslaví kulatiny

20. Dny evropského filmu oslaví kulatiny

06.04.2013

V tomto roce vstupují 20. Dny evropského filmu do nové dekády - letos je to 20 let od vzniku filmové přehlídky. Program zahrnuje na 48 filmů z více jak 25 evropských zemí. Praha 11. - 18. 4. / kina… (více)

Reklama

Reklama