Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 955)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice divné a odlišné od všeho ostatního, co z produkce Marvel studios doposud vzešlo a zároveň svěží, nové a neokoukané, co snad ani v podobně drahých blockbusterech nemá obdoby...Film byl už od začátku prezentovaný jako taková divná taškařice z vesmíru, která se prostě nemůže brát vážně a myslím, že na způsob zpracování musí zírat snad každý, protože si troufám tvrdit, že nic podobného prostě není. K látce byl taky vpuštěn správný "magor" James Gunn, a jestliže u některých marvelovek autorský styl cítit není, tak u Guardians je naopak cítit takovým způsobem, že prostě zíráte, zíráte a někdy v duchu přihodíte wtf...Je třeba zdůraznit hudební podkres, tradičně výborné obsazení postav, fantastický scénář a hlavně dialogy a především bezkonkurenčně vypiplanou technickou stránku věci (v podstatě je to komplet zelené plátno), přičemž ale Strážci mají vlastní styl a ačkoli precizně míchají space operu jak Star Treku tak i Star Wars, tvůrcům se vlastně povedlo vytvořit velice originální vesmír, doposud odtržený od toho již představeného ve dvou fázích Marvelverse a má ještě hodně hodně co nabídnout. Problém můžeme vidět tak maximálně v propojení oněch, na oko neslučitelných, světů, ale jsem si jist, že mají v Marvelu vše pevně promyšlené a ví, kam se posunout... PS : Potitulková scéna je naprostej luxus!! A ta první taky PPS : Ačkoli jsem před návštěvou vysokého plátna absolvoval 18 hodinový Marvelathon, z filmu jsem byl skutečně unešený, ačkoli trošku vyčerpaný, ovšem musím přiznat, že tentokrát se Marvelu IMAX verze povedla a vůbec poprvé v sérii si za to stojí připlatit. Viděno v kině 4x...100%...[31.7.2014_Cinema City IMAX_Flora] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I am Groot – a to pořádně. Nářky nad tím, že se z Guardians vyklubala „obyčejná“ marvelovka přikládám hlavně vydatné mediální masáži všude kolem, která nás připravila o jakýkoli moment překvapení. Jen těžko si totiž lze představit zvláštnější situaci, než když ústřednímu modročernému záporákovi čelí parta 80s fanouška, nedůvtipného bijce a nevyzpytatelné zelinky s mývalem a stromem v popředí. A že jde zase o honbu za ďábelským kamenem, který může všechno zničit? Aby taky ne, když se všechny týmy, zloduši i artefakty za pár let úspěšně slijí na jednu hromadu v podívané jménem Infinity War. Zatím tu jsou ale Strážci horko těžko jako jednolitá skupinka s neuvěřitelně pozitivním písničkovým soundtrackem, šokujícím způsobem jistou Gunnovou režií a opulentním finále, které i na relativně malém prostoru oslňuje každým novým nápadem. Nad čistokrevně vesmírnými výlety se většinou blahem netetelím, tahle výjimka je proto o to sladší. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Barevný Marvelovský koktejl, který jede na podobně bláznivě vlně jako třeba Thor: Ragnarok. Strážci galaxie jsou vydařeným příspěvkem do subžánru "Marvel on Drugs." Já osobně mám radši vážnější Marvel, ale občas se podívat na nějaký podobný úlet není na škodu. Například po Infinity War to člověku rozhodně zvedne náladu:) Navíc retro soundtrack a výskyt walkmana v blockbusteru to je pro mě jak dělané. Zalíbil se mi Rocket Raccoon, i když jsem nečekala, že tak miloučký mýval bude takový výbušný drsný sprosťák. A samozřejmě Peter Quill je elitní týpek :D "Parta pitomců, co stojej v kroužku.", "Víte, já věřím, že nikdo není stoprocentní pičus." ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jo, nejdřív jsem si myslela, že prostě vypnu a budu si užívat tenhle popcornový film. Dařilo se to, bohužel již v první polovině došel popcorn a já se začala víc soustředit na film. Hudba super, o tom žádná, za ní je také jedna hvězdička. Ta další je za sem tam zdařilý joke, za docela vydařené efekty, které vypadají jako v každém druhém marvelovském filmu nebo filmu od Michala Baye… Bohužel mě to od poloviny začalo nudit, najednou tahle parodie na Star Wars, která si občas hrála na víc než parodii, ztratila to kouzlo, co měla na začátku. Jako bych se najednou probrala z hypnózy. Ačkoliv se neničil New York, ale město, co vypadalo jako zábavní park, tak to z toho čišel ten americký patriotismus a tak, až mě z toho rozbolely zuby. Samozřejmě někomu to nevadí, někdo si to užije a vůbec všechno nej. Jenomže já jsem tak trochu trubka a celou poslední půlhodinu jsem jen protáčela oči v sloup Šla jsem do kina s očekávání, že se budu bavit (ovace na CSFD mě opravdu navnadily), jenomže pak jsem dostala to samé co v jiných marvelovkách nebo jiných amerických filmech, kde se zachraňuje XY (XY = Země, USA, dcera prezidenta, Brouk Pytlík, …), a tak mě to prostě nebavilo. Mozek no. Nechtěl se vypnout a bavit se. Čili máme tu cynického hláškovacího mývala, máme tu prince Drsoně, máme tu „tu z Avaru, jen natřenou na zeleno a ne na modro“, máme tu strom, který má ze všech největší srdce, a máme tu potetovaného typana, co ztratil rodinu, ale našel si kámoše. Máme tu takovou kchůl skvadru, že se zaručeně musíte bavit, jasné!! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Typická zábava pro americký děti. Je to barevný a je to vizuálně nádherný digitální divadlo ve kterým každých patnáct minut slyším kecy o přátelství a rodině. Originalitu každým courem podtrhuje například dvojice strom a mýval, která naprosto vůbec není zkopírovaná z Hvězdných válek, stejně tak jako hlavní hrdina není naprosto vůbec kopie Indiana Jonese a Zoe Zaldana už není modrá protože je totálně originálně zelená, radujme se haleluja. Ze všeho nejvíc se mě líbil ten Ent, ééé teda strom, tvůrci jsou tady přece tak strašně originální, jeho schopnosti a obdivuhodná práce Vin Diesela, který se jeho náročný dialogy musel učit roky, tady je ale nutno poznamenat, že právě to patřilo mezi to opravdu nejvtipnější co film nabízel. Jinak kalkul na pěneženky od začátku do konce. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (154)

  • V čase 1:31:08 môžeme vidieť Lloyd's Building od Richarda Rodgersa z roku 1986 v Londýne. Ide o jednu z najznámejších stavieb slohu High-tech, vyznačujúcu sa nadmerným používaním ocele, betónu a skla. Má obnažené konštrukčné prvky ako napríklad nosníky, stĺpy, piliere alebo trúbky; vďaka čomu pôsobí veľmi členitým dojmom. (Ingtar2)
  • Když Sběratel (Benicio Del Toro) vypráví o původu prastarých mocných artefaktů, lze vidět jednoho z předchozích majitelů Orbu - Esona z prastaré vesmírné rasy Celestialů. (NiaWolf)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama