Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 955)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Osud Galaxie je nyní ve správných rukou, tlapkách a větvích. Od teď už nejsme všichni Gogo, ale Groot.. Rychlokvasící Star Wars nadnášené glancem, lehkostí a hravostí připomínající to nejlepší z Bessonova Pátého elementu - koule na noze v podobě uspěchané expozice a tradičně chaotické akce jsou jen zanedbatelnou zátěží. Přesto potenciál stát se legendou nevidím, na to je partička kolem Hana Sola s walkmanem ještě příliš sešněrovaná v korzetu zvyklostí a zákonitostí marveláckého vesmíru. Ani nechci domýšlet, jak by dopadlo, kdyby se mýval Rocket, Tony Stark a Míra Kalousek setkali v Otázkách Václava Moravce.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 4,080 // Otvárací Víkend v USA: $94,320,883 // Ďalší luxusný blockbuster s ohromným zmyslom pre humor a úžasnou audio-vizualizáciou, pri ktorej sa človek jednoducho nemôže nudiť. 10 rokov trvalo, kým James Gunn opäť ukázal, že mu réžia nieje tak cudzia.... 100% ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ten film je v každém jednotlivém detailu dokonalý. Vrhli nás do svého univerza než bys řekl turboblaster, ukázali sympatické postavy, originální, vtipné... Je to napínavé, nenudí, nápadité a vlastně i docela humorné. Přesto jsem jaksi nedošel k nirváně - a to tenhle žánr miluji ze všeho nejvíce. První dojem z filmu (ještě to radši prubnu jednou na BR) byl zkrátka slabý. Všichni tam byli vyzrálí, do jednoho přes třicet let, nikde žádný ušatý juvenil, žádný ušatý homoupír, žádný ušatý panic, ale přesto byl snímek pro děcka, pro mládež - ať nežeru. Šmankote a to mi dost vadilo. Záporák, ten s tím špenátem na ksichtě, byl trapný debil, další záporák Benicio Del Toro byl jedno velké WTF apod. Vím, že to měla být komedie, takové veselé dobrodružství z vesmíru, bez vážnosti, ale ani to nemůžu říct. Že bych se jako chichotal až do konce... ne, ne, kdepak. Chybělo tomu jisté mysterium, hloubka, drsné hlášky, drsnost, všude samá drsnost, zápach, chlast, bitky, krev a tři prdele pořádného chlapského humoru. Zbylo jen hebké pozlátko, které asi zaujme jen a pouze ty juvenily. Ostatně osazenstvo kina a upoutávka na Pošťák Pet: The Movie mi mohlo být dobrou nápovědou. Zas jsem si připadal jak Kulínský na generálce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se tesil fakt maximalne a i kdyz mi to uplne neutrhlo koule, je to skvela, zabavna jizda. Je videt, jak se tvurci strasne snazili odlisit od jinejch komiksovejch filmu a nedelat z hlavni particky typicky kladase a hrdiny, ale zaroven tam chteli narvat klasicky superhrdinsky proslovy a sceny. Vysledek nastesti dopad nadocekavani dobre, takze ackoliv dojde na uz nespocetnekrat provareny sceny, nikdy nechybi nejaka hlaska, ktera by pocitani hrdinu krapet schodila a odlehcila situaci. Tady prekvapive vitezi Rocket, jakozto nejnahlaskovanejsi clen tymu a doved bych si vcelku dobre predstavit film pouze s nim a Grootem. Ostatni sice nejsou spatny, ale nejak extremne se neprojevi, i kdyz samozrejme kazdej dostane nejakej svuj prostor. Jinak pribeh neni z nejkomplikovanejsich a stejne tak zaporak nevzbuzuje takovou hruzu, jak se asi tvurci snazili, ale nejak zvlast to ani nevadi, protoze je tu spousta akce i foru a ty dve hodiny neni sebemensi chvilka na nudu. Navic tu jsou dokonaly triky a skvela hudba. Takze ja jsem spokojenej a netrpelive vyhlizim druhej dil. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Klasický Marvel. Nikoho neurazí, slušně pobaví a technicky opět absolutní špička. Jelikož se ale jedná o studio, jenž Vám přineslo sračky ála Neuvěřitelný Hulk, Thor: Temný Svět, poslední dva Iron Mani či spoustu lehce nadprůměrných komiksáren (osobně za jediný opravdu vynikající film z jejich dílny považuji Captain America: Winter Soldier), tak i Strážci Galaxie mají typické neduhy s tím vším spojené. V první řadě záporák stojí za starou bačkoru, zlámanou grešli, starou beru... zkrátka je na dvě věci. Scénář také není zrovna kdovíjaké posvícení. Příběh působí spíše jak pilot nadějně vyhlížejícího seriálu, než silně si za svým stojící celek. V porovnání kupříkladu se Star Wars, kde člověk hltá každičký záběr a dialog, vyšumí Gunnova blockbusterová prvotina jaksi do prázdna. Ano, minimálně ústřední parta (čti: šílený mýval a empatický strom) je super, humor je povětšinou zvládnut také na jedničku a akce je více než dostačující... Přesto po odchodu ze sálu jsem neměl ani sebemenší pocit, že bych právě viděl něco jedinečného, co by mi vzalo vítr z plachet a já na to musel jít znovu a znovu, dokud mi peněženka nevyhlásí bankrot. Chybí tu nezapomenutelná scéna, kulervoucí moment, masakrální hláška, silný hudební motiv... A ať se snaží tvůrci sebevíc, tak prostě ten hřebík na hlavičku neuhodí a neuhodí. Strážci Galaxie jsou zkrátka „jen” další fajn filmek od Marvelu snažící se tvářit, že toho dává hodně, ale ve skutečnosti se jedná jen o dobře financovanou jistotu, která se opět bojí udělat ten jeden krok do neznáma a buď skončit v propadlišti dějiny nebo konečně stvořit něco opravdu pamětihodného, na co budou současná generace se slzou v oku vzpomínat a co ty nadcházející budou s nadšením objevovat. Tak snad (či zase) příště. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (154)

  • Ve scéně na Kdovíkde (Knowhere), kdy Taneleer Tivan alias Sběratel (Benicio Del Toro) ukazuje Strážcům hologram kamenů nekonečna, je možné si všimnout, že Groot sahá na Teserakt, který se objevil ve filmech Kapitán Amerika - První Avenger (2011), Thor (2011), Avengers (2012), Thor: Ragnarok (2017), Avengers: Infinity War (2018), Avengers: Endgame (2019) a seriálu Loki (od r. 2021). Samotný Teserakt je jeden ze 6 kamenů nekonečna, které odrážejí samotnou podstatu vesmíru. Teserakt (kámen prostoru) ovládá prostor a hmotu, Agamottovo oko (kámen času) ovládá čas, Aether (kámen reality) ovládá realitu, Svítící část Lokiho žezla (kámen mysli) ovládá mysl všech živých tvorů, Orb (kámen moci) poskytne uživateli nadpřirozenou sílu, Kámen duše umožní propojení se všemi dušemi ve vesmíru. (GejmronCZ)
  • Když je ve vězení na Xandaru představován Peter J. Quill (Chris Pratt), je u něj uveden alias „Space Lord“, nikoliv Star-Lord nebo Star-Prince, jak byl nazván jedním ze členů ochranky. (Karlosik_4)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 333,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 773,4 mil. (NIRO)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama