Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 955)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Gunn, Nicole Perlman | Hudba: Tyler Bates | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Marvel Studios | Rozpočet: 170 miliónov $ | Tržby: 219,259,442 $ || Po prvom kapitánovi pre mňa najslabšia marvelovka. Absencia pozemného deja mi nedala šancu privlastnenia ktorejkoľvek postavy, takže mi bolo úplne ukradnuté, či sa dožijú konca. Naviac, jak to je štandardom u konkurencie DC Comics, je dopredu jasné, že žiadna postava neumrie, alebo že zázračným spôsobom ožije. Vtipov/gagov je síce veľa, ale ako celok to na mňa pôsobilo ako megalomanistická, gýčovicá digitálna pluvanica bez štipky fungujúcej emócie. Upravujem: Jednoznačne najslabšia novodobá marvelovka od prvého Ironmana... Zas taký šok to zas nebol, trošku som to aj čakal. 60% | Cine-Max Košice, 7.8.2014 | ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO JE ALE PARTIČKA KRETÉNŮ…" /// Největší debilové galaxie v akci. Směsice sci-fi, akce, podivnýho přátelství a (kupodivu) vtipu v nejzábavnější kravině roku, určený nejen přátelům kačera Howarda, ale celý rodině. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak pomocí gravitace zdrhnout z vězení. 2.) (Já) jsem Groot. 3.) Thx za titule ,,fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Humor často velmi nevyvážený, skvělé fóry střídala trochu moc křečovitě chtěná vtipnost. Akce až moc, občas jsem se ztratil a za 20 vteřin byl film uplně jinde. Ale to možná nebude chyba Strážců, ale té blbky, co mi v průběhu celého filmu zase svítila mobilem do ksichtu. Příště už fakt dostane takovou, že se na těch podpatcích ani nepostaví. Velmi dobré 3*. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi 20 minút mi trvalo, kým som sa vôbec chytil. Možno preto, že ten príbeh s verklom, čo môže ničiť celé planéty, už ma fakt zúfalo nebaví. A nebavilo by ma to celé dve hodiny... ale potom sa sympaťáci konečne dajú dokopy a začnú sypať hlášky. A prinajmenšom od úteku z väzenia je to najzábavnejší film roka. Skvostné triky a úplne najparádnejšie finále v histórii Marvelu. We are Groot. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zbystřil jsem hned jakmile jsem se dozvěděl, že takový vysokorozpočťák točí režiśer PG PORN, trailer byl celkem svěží, jako ale vážně jsem nečekal, že týmovka složená z pěti z těch největších kreténů v celý galaxii - hejsek s walkmanem, zelená černoška, pogumovanej Batista, parodie na Stromovouse, a hlavně, ten militantní rambomýval - bude možná nejlepší Marvelovkou do dneška. Vymyká se dosavadní šabloně a... celý film byl super balanc špičkových velikánských digitálních triků/ masek a lehký akční komedie, plus super soundtrack charaktery záporáci, načež ten závěr prostě přesahově dojal. Překvápko. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (154)

  • Jedná se již o třetí film společnosti Marvel Cinematic Universe, kde se herecký představitel hlavního hrdiny jmenuje Chris. Chris Hemsworth se objevil jako Thor, Chris Evans jako Captain America a Chris Pratt jako Star-Lord. (romajz15)
  • Yondu Udonta (Michael Rooker) je příslušník mimozemské rasy známé jako Centaurians, která pochází z planety Centauri-IV (Mléčná dráha). Tito modří humanoidi s červeným „čírem“ (v jejich jazyce se nazývá Tahlei) jsou rozdělení na dvě náboženské sekty – Habaktu (stoupenci Anthose a jeho cesty Circle of Life) a Akuun (ateisté). Yondu chvíli patřil k Habaktu, kteří mají přirozené spojení se svým Světem a jeho faunou a flórou (zvláště jejich šamani-válečníci, kteří pak díky tomuto spojení byli silnější). Tato rasa se objevila poprvé v komiksu „Marvel Super-Heroes Vol 1 #18“ od Arnolda Drakea z roku 1969, stejně jako celý tým Strážců Galaxie. (3T)
  • Drax (Dave Bautista) se v jedné scéně podiví tomu, kde se Groot (Vin Diesel) naučil vytvářet světlušky. Jedná se o vtipnou narážku na fakt, že v komiksu tuto schopnost Groot nemá. (HellFire)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama