Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 6
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (1 955)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

(1001) Vážně je tahle přeplácaná (a ničím výjimečná) kombinace dětinského humoru a "brutálního" násilí ten film, ze kterého si všichni předloni sedali na zadek? Pročpak to asi kolektiv amerických kritiků zařadil na seznam filmů, které musí lidé vidět, než umřou? Ze všech komixových filmů a sci-fi filmů a ukecaných filmů a vůbec ze všech filmů na světě, proč zrovna tenhle, god damn it?! A také musím na všechny časy prohlásit, že mě zcela míjí kouzlo Chrise Pratta. Celkem souhlasím s názorem, že film působí jako dělaný pro lidi, kteří nejsou schopní udržet něco v pozornosti déle než dvě vteřiny. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Děj filmu se veze na vlně tradičního komiksového klišé. Takže tu máme zavilého záporáka, který chce vyhladit galaxii a máme tu partu gerojů, kteří se mu v tom snaží zabránit. Jenže všudypřítomný sebeshazovačný humor posouvá tuhle báchorku o level zábavnosti výše, stejně jako parta sympatických hrdinů, kteří každý z nich nabrali kýbl charismatu navíc a jejich osudy vás zajímají. James Gunn dobře zužitkoval své tromácké začátky, takže ty nahláškované bizarní a ještě bizarnější postavičky ukočíroval s přehledem a humor nepůsobí trapně a křečovitě. A řekněte sami, lze nemilovat film, ve kterém hlavní hrdina pro záchranu svého milovaného prehistorického walkmana je ochoten nasadit holý život? Sám jsem kdysi, před dlouhými lety, coby chudý student koupil za poslední našetřené peníze svého prvního walkmana a byl šťastný jako blecha, takže pocitům Chrise Pratta dobře rozumím :o) A nemusel to být nutně dárek od mámy. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo to robíš?“ – „Bombu.“ – „Tu???“ – „Chcel som ju potom dať do krabice.“ – „A to ako pomôže???“ Nádhera, parádna sebranka stroskotancov, ktorí sa musia najskôr naučiť držať pokope a kryť si chrbát, aby za niečo stáli. Všetci sú báječní (najviac asi Michael Rooker?), množstvo scén je skrátka fenomenálnych a je tam plno ikonických záberov (Racoon stojaci na Grootovi a s revom páliaci z rotačáku). Množstvo scén je úžasných a pôvabných. Hoci sa to s trikmi občas preháňa a nie zakaždým sú také kvalitné, ako mali a mohli byť, je vám to fuk, pretože po vizuálnej stránke je to proste jedna veľká žranica (dizajn lodí, miest, planét...) a postavy sú ozaj veľmi sympatické a životné, áno vrátane hovoriaceho stromu a medvedíka čistotného. Parádny je tiež bombový retro soundtrack a absurdné, pomilovaniahodné hlášky („Existoval raz muž menom Kevin Bacon.“, „Je to imbecil.“, „Už ma nikdy nevolaj lingvista.“) Cinemax Trenčín 2014 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// This was Groot. Vlastně, bylo to moc Groot. Po čím dál nudnějších zářezech si Marvel konečně připisuje film, na jehož pokračování se opravdu těším a který si velmi rád ještě mockrát zopakuji. Postavy plnokrevné, dobře zahrané i nadabované, sympatické obsazení, dojemná hudba, sice lehce slabší příběh ale dorovnávají to ty dobře načasované zvraty a film graduje naprosto bez problému, takže tady prostě není moc co vytknout. Hlavním tahákem ale samozřejmě byla chemie mezi Strážci, humor a hlášky - první dvě fungují na jedničku, u hlášek jsem měl dojem, jakoby občas nedopadaly úplně tak, jak si někdo přál. Naštěstí to byla jen tak setina mého celkového dojmu a můžu tedy říct, s klidným pocitem v hlavě, že Guardians of the Galaxy jsou zkrátka awesome. Ke Star Wars to má daleko, jako letní comicsový blockbuster zastupující tu lehčí půlku žánru to ale vítězí na téměřplné čáře. 8/10 ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Gunn zase dokázal, že to dokáže ! Dejte tomu borci něco už z premisy ujetého a úspěch se dostaví hned při prvním promítání. Svět Guardians je sci-fi realm velice podobný Mass Effectu (Citadela, anyone ?) .... a když už tu povídám o jedné videohře, na kterou jsem si během promítání vzpomněl, tak ještě zmíním scénu, kdy se Guardiani dostanou do SPOILER neproniknutelné komnaty Ronana, SPOILER ihned jsem si vzpomněl na závěrečný showdown s Darth Nihilem ... a kdo ne, tak hru buďto nehrál anebo ju nedohrál a je sračka :) Guardiani jsou jednoznačně nejlepší Marvelovka zatím ... jedná se o perfektní symbiozu totální nahláškované zábavy s více než sympatickymi hlavními hrdiny a parádně našlapané akce ! V tomto případě by vás to při nakoukávání "doma v tém klídečku" opravdu hodně bolelo v řiti, že jste to neviděli v kině. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (155)

  • Když je ve vězení na Xandaru představován Peter J. Quill (Chris Pratt), je u něj uveden alias „Space Lord“, nikoliv Star-Lord nebo Star-Prince, jak byl nazván jedním ze členů ochranky. (Karlosik_4)
  • Ve filmu se poprvé v celém MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje čtvrtý z Kamenů nekonečna – Power Gem (Kámen síly). Jako první se ke kameni dostává Peter Quill (Chris Pratt) alias Star-Lord, který ho nachází na mrtvé planetě Morag. (Nevka)
  • Sběratel (Benicio Del Toro) ve filmu sídlí na vesmírné stanici Knowhere. V komiksu šlo o základnu Strážců galaxie. (HellFire)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama