Reklama

Reklama

Lakomec

  • Francie L'Avare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Slavný příběh o chorobné závislosti na penězích, natočený podle Moliérovy divadelní hry, s nejoblíbenějším francouzským komikem v hlavní roli. Starý Harpagon (Louis de Funès) je chamtivý, lakomý a bezcitný. Okrádá služebnictvo a omezuje své děti. Kleantovi vybral bohatou vdovu a Elišce namlouvá starce Anselma. Sám si myslí na krásnou a mladou Marianu. Jednoho dne se mu ale z pokladnice ztratí 30 tisíc dukátů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lakota je jako zhoubná choroba, která člověka pomalu ale jistě stravuje. Postava Harpagona s Funesem získala úplně jiný rozměr. Opět ve své roli exceluje. Viděno s Krampolovým dabingem. Na ten se mi těžko zvyká, protože mám raději hlas Františka Filipovského, ten k Funesovi sedí mnohem lépe. Už jsem slyšela i Funese mluvit hlasem Václava Faltuse a to mi přišlo zajímavé, dokonce bych řekla, že byl lepší než Krampol. Ovšem, František Filipovský je František Filipovský. Ten zůstane nepřekonatelný. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší adaptace tohoto díla. Neskutečně roztahané ale i přesto naprosto přesvědčivé dialogy skvěle vtáhnou do děje a pak už nezbývá nic jiného než sledovat opět geniálního Funése (Krampol je ovšem příšerný!) Vlastně je veliká škoda že to občas až moc smrdí divadlem a levné kulisy někdy strašně bijou do očí ()

Reklama

Pet 510 

všechny recenze uživatele

Dám vám radu. Utíkejte. A utíkejte daleko ať si vás tento film někde nenajde. Pokud jsem to správně pochopila Lakomec má být komedie a když dokoukáte komedii mělo by nastat takovéto ‚příjemno‘ doprovázené úsměvem na tváři. Nedostavilo se. Co je tu špatně? Tak zaprvé, už prostředí kde se lakomec odehrává je nechutně sterilní. Film by měl podle mého mínění vyvolat pocit, že jste tam, že se před vámi odehrává skutečný příběh a když toho není sto dosáhnout pomocí herců a dialogů měl by se aspoň pokusit navodit tento pocit kulisami a rekvizitami. Za druhé, charaktery jednotlivých postav jsou příšerně jednoduché a tím pádem nevěrohodné stejně jako jejich reakce a chování. Za třetí, mluvení na kameru na diváky.Uááááááá. Omlouvám se, ale k tomuto mám opravdu velikou averzi. Jestli by jste náhodou nebyli už tak dost nepohlcení dějem, s radostí přispěchá Funés a jeho hlava v nadživotní velikosti vám oznámí čím se právě jeho postava zaobírá. Za čtvrté, děj je prostě a jednoduše stupidní. Je to do dvou hodin roztahaná slátanina o tom jak si jistý mužík sedí na svojí truhličce a odmítá k ní kohokoli pustit. Poslední scéna z filmu, kdy Funés jde po poušti a táhne za sebou svoji truhlu, která je jeho pokladem, ale především prokletím celý film vystihuje. Abychom si to shrnuli,špatný děj, postavy, prostředí, pocit. Myšlenka možná dobrá, neoriginální, ale vcelku dobrá. Jediné co celý snímek drží nad vodou je samotný Louis de Funés. Podal dobrý herecký výkon, ale ve špatném filmu. Škoda. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl tímto filmem příjemně překvapen a musím říci, že to Louisovi de Funésovi v roli hamižného a lakotného Harpagona velmi slušelo. Krásně si roli užíval, do svého srblictví a laskání s penězi dával tolik lásky, stejně jako nenávisti ke všem lidem, o kterých si myslel, že ho chtějí okrást. A ta nádherná čelenka a paví ocas, když se dvořil Marianně (Anne Caudry), to byla nádhera. Skvěle také zahrál Michel Galabru v roli sluhy a kuchaře Jakuba A Claude Gensac v roli Frosiny, ostatní ale hrají spíše vážněji, zkrátka si to tak neužívají jako Funés. Ale je to zkrátka nádherná komedie, o tom, do jakých krajností může zacházet lakota a touha po majetku. Samozřjmě se závěrem, který otočí vše naruby a skrblík je po zásluze vytrestán. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • V úvodu filmu se během rozhovoru Elišky (Claire Dupray) s Valérem (Hervé Bellon) Valérovi občas pohne paruka. V jednom záběru má ofinu uprostřed, v druhém zase více vpravo. (LaserJet)
  • Gabinova dcera pracovala na filmu jako skriptka. (M.B)

Reklama

Reklama