Reklama

Reklama

Komedie Dobrodružství rabína Jákoba, natočená režisérem Gérardem Ourym, je jedním z mála vynikajících filmů Louise de Funese, který nebyl v našich kinech uveden. Funes si v něm svým typicky žlučovitým způsobem zahrál bohatého francouzského podnikatele, který nemá nic proti cizincům, pokud to nejsou zrovna černoši, Židé nebo Arabové. Nejlépe by asi bylo, aby na světě žili jen samí čistokrevní bílí Francouzi. V nejméně vhodnou chvíli se však dozví, že jeho šofér je Žid a že on sám se zapletl do jakési politicko-teroristické honičky kudrnatých Arabů. Aby unikl svým pronásledovatelům a zachránil si holý život, musí se převléknout za židovského rabína, a sehrát tak hlavní roli na oslavách pařížské židovské obce. A nejen to, musí podstoupit i koupel v kádi plné žvýkačky a sypajících se bonbónů. A tak různé zážitky a dobrodružství postupně otupí hroty jeho „předpojatosti“. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (224)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia plná zámien, nedorozumení a akcie. Až tak, že som v tom všetkom nedokázal rozpoznať niečo skutočne vtipné. Ale možno je to niečím iným. Možno je to tým, že kedysi som sa na Funesovi obalenom v žuvačkovej zelenej farbe s prilepenými žuvačkami na hlave nesmierne smial a dnes už to tak vtipné byť nedokáže. Za prvé som omnoho starší, za druhé kedysi bolo vtipné niečo iné, ako dnes. Neviem. Ale film má perfektnú výpravu, NY, Paríž, vidiek atď. a vražedné tempo. Trochu nasilu pôsobí v tomto chaose mierové posolstvo, ale ono to asi inak nejde a vždy to tak bolo a bude. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-CO JÁ VÍM, KAM ODEŠEL...TAM, NEBO NA DRUHOU STRANU? KDYBYCH MĚLA HLÍDAT KAŽDÉHO... -SPRÁVNĚ. JE TŘEBA HLÍDAT ÚPLNĚ KAŽDÉHO! Režisér Gérard Oury je Žid. V podstatě jenom tohle stačí vědět a v tomhle filmu zjistíte daleko více než byste čekali. Intelektuální terorismus je hnus. SVATÝ ANTONÍČKU, AŤ SEŽENU ODTAHOVACÍ VŮZ, AŤ SI NECHÁM OPRAVIT AUTO, AŤ SEŽENU NOVÉHO ŠOFÉRA, TENTOKRÁT TO BUDE KATOLÍK, SLIBUJU ANTONÍČKU, JAKO JSI TY, JAKO JSEM JÁ, JAKO JE PÁNBŮH... ()

Reklama

janek85 

všechny recenze uživatele

Tady tu této Funesovky jsem byl trochu zklamán. Byl jsem zklamán z toho, že jsem to viděl ve slovenském dabingu, ale to by nevadilo tak moc, ale vadilo mi to, že Funese mluvil jinší dabér, na to já jsem háklivý. Bez Franty Filipovského je Funes trošku slabší v herectví než s Frantou. Samozřejmě je to nejlepší komik, a s Frantou je to ještě lepší komik, ale Funes opět rozprodal svou kvalitu herectví. Zase z něj sršilo vynikající charisma. Tento film na části stejný, od začátku do konce stejný děj, možná scéna ve žvýkačkové továrně byla nejlepší. Tento film byl jednim z nejhorších s Louisem de Funesem. 4* jsem dal Zelňačce, 3* Četníkovi a mimozemšťanům, jinak dávám vždy 5*, ale teď 4*. 76% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá kokotina. Není to vůbec vtipné. Postavy mi dost vadily, abych to napsal slušně. Kdo filmu dá něco jiného než odpad, tak filmům vůbec nerozumí. Během sledování jsem byl dokonce v náladičce, ale film mě o ni dokonale připravil. Skoro tak špatné, jako Lakomec. Nečekal jsem od filmu příliš, ale tohle byl extrém. Jirka Krampol tomu dodal korunu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství rabína Jákoba jsou velmi příjemnou a vtipnou oddechovkou Gérarda Ouryho. Až se to stydím přiznat, ale nejvíc jsem se válel při groteskních scénách v továrně na žvýkačky, kdy se honí zelený a lepkavý pogumovaný Louis de Funès i jeho protivníci, kloužou po kuličkách a vypouštějí bubliny. Rovněž židovský tanec pana Datela - de Funèse coby domnělého rabína Jákoba byl skvělý a vůbec všechny židovské scénky, svatý Antoníček snad odpustí. Trailer: http://www.csfd.cz/film/32066-rabin-jakob/videa/ ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Po nakrúcaní Dobrodružstiev rabína Jakoba dostal Louis de Funès (Victor Pivert) svoj prvý infarkt. (Raccoon.city)
  • Když Datel (Louis de Funès) zdraví židovské rodiny jmény, která čte na vývěsních štítech obchodů, osloví jednu rodinu podle reklamy na džíny levisky jako „Drazí Levisové“. Zakladatel firmy Levi Strauss byl ve skutečnosti Žid. (jan.hryz)
  • Vrtulník v závěrečné scéně není zmiňovaný Aérospatiale Alouette, ale Aérospatiale Gazelle. (gug)

Reklama

Reklama