Reklama

Reklama

Projekt centrifugace mozku

(festivalový název)
  • Německo Centrifuge Brain Project, The (více)
Krátkometrážní / Komedie / Fantasy / Mysteriózní
Německo, 2011, 7 min

Režie:

Till Nowak

Scénář:

Till Nowak

Hrají:

Leslie Barany

Obsahy(1)

Již od 70. let 20. století provádějí vědci experimenty na prapodivných atrakcích v zábavních parcích, aby zjistili, jak ovlivňují lidský mozek. Brilantní fiktivní dokument o tom, jak se dospělí kluci snaží hledat štěstí trochu zmateným způsobem. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (18)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ono napsat nějaký poznatek z právě zhlédnutého, vědeckého, krátkometrážního dokumentu není jen tak, přátelé! Člověk musí zvládnout hned několik tělesných projevů najednou. U mě to bylo náročnější. Při představě, že bych se stala pokusným králíkem takového prenatálního zážitku zvaného Sedmikráska nebo parotlakového katapultu, se ve mě vystřídaly pocity jak dětského nadšení, tak i nevolnosti. Takže, abych totok byla schopna ohodnotit, musela jsem hlavně potlačit zvracení a ještě se přestat pořád smát. Tyhle dvě věci rozhodně nejde dělat najednou! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Divácky vděčný pseudodokument o vědeckém výzkumu atrakcí zábavních parků nejvíce pobaví originálně vymyšlenými atrakcemi, z nichž většina odporuje fyzikálním zákonům. Film přesně tak krátký, jak má být! ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší technickou propracovanost, i tak mě ale centrifugace nezklamala. Působí dokonale autenticky a kdybych před projekcí nečetl anotaci, byl bych na to klidně i skočil. Takhle jsem na film ale od začátku nahlížel jinak. Chválím závěrečné titulky - na nich se někdo hezky vyřádil. 8/10 [KVIFF 2013] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který je podaný jako skutečný výzkum, který by měl lidstvu pomoct. Není to až tak vtipné, ale sází to hlavně na to, že v sobě má celá myšlenka pořádnou dávku absurdity. V tomhle směru je to dobré, přesto ve filmu nevidím nic výjimečného. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Cimrmanovsky zapálený Dr. Laslowicz zasvětil celý svůj život výzkumu centrifug a zábavných monstr atrakcí. A rozhodně to nebyl život ztracený či neplodný, byť se pár slepých uliček také našlo. Čtyři hvězdičky. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Jaka blbost :D ale asi do polky som veril ze to je real dokument. Inak co mi udrelo do oci je, ako skvele hraje typek toho vedca... Pekne zaverecne titulky tiez! ()

Zed70 

všechny recenze uživatele

Myslím že jsem film viděl už někdy předtím na internetu, ale bavil jsem se úplně stejně jak poprvé. ()

cajda 

všechny recenze uživatele

“Some of the results were little too extreme to be published…” Čtrnáctihodinová jízda na soustavě ruských kol sahajících někam nad oblaka je asi to nejnormálnější, co se vám podaří vidět. Tomuto typu fiktivního dokumentu krátká stopáž vyloženě sedne a koncentrace nemá šanci polevit. Ve chvíli, kdy skvělé nápady dojdou, film prostě skončí. Kéž by to tak bylo vždycky. ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Kdepak labutě .. Vtipný a hravě originální kraťas. Jeden z nejlepších co jsem letos viděl ve Varech. A dost možná jeden z nej za poslední dobu vůbec. Rozhodně se u toho dost řežu, a to i teď, po opakované "projekci" po pár měsících. Link ke shlédnutí: [MFFKV13] [90%] ()

Chandra 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju tyhle seriózně se tvářící mystifikace. Dr. Laslowicz představuje svůj výzkum a jeho dílčí úspěchy i neúspěchy s takovým zaujetím pro věc, že začnete uvažovat, jestli svůj postoj, kerý by se dal shrnout slovy "na to bych v životě nevlezla", přece jen nepřehodnotíte - zvlášť jestli je to opravdu tak osvobozující... Mimochodem, závěrečné titulky se opravdu povedly. ()

Reklama

Reklama