Reklama

Reklama

Norbert Charolais (L. de Funès) je poněkud despotickým šéfem cestovní kanceláře, ve které pracuje i jeho budoucí zeť, ambiciózní Paul Martin (J.‑C. Brialy). Tomu se pranic nezamlouvá pozice řadového zaměstnance a dělá si zálusk na post nastávajícího tchána, který se chystá do důchodu. Neuplyne snad den, aby úslužně neleštil kliky jeho kanceláře. Jenže odchod do penze se nakonec odkládá na neurčito, a tak Paulovi nezbývá, než se o svoji kariéru postarat poněkud svérázným způsobem. Někdy je totiž třeba jít doslova přes mrtvoly…
V jedné z rolí této komedie uvidíte i Alaina Delona, jehož první a poslední setkání s Louisem de Funèsem před kamerou bezesporu patří k zajímavým kuriozitám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

To je věc, tenhle film. Z celé faltusovské série je asi nejvíc mimo a navíc Funés nemá úplně tolik prostoru, kolik by si zasloužil. Ovšem i přes všechny zápory mě tahle komedie skutečně velmi mile překvapila. Samozřejmě se s ohledem na dobu vzniku nedají čekat žádné velké zázraky, ale tenhle film je skutečně lepší než třeba Filutové. Zápletka je opravdu celkem fajnová, scéna s utíkající rosničkou výborná a super jsou i některé hlášky. Jak už jsem říkal, Funés by si zasloužil víc prostoru, ale kupodivu to "docela" funguje i bez něj, což je vidět hlavně na konci, kdy je Funés po smrti, to totiž nabere celkem rychlé a vtipné tempo. Ano, Funés umřel už po hodině a posledních dvacet pět minut tam vůbec není. Faltus se snaží, ale v ostatních filmech je lepší. Takže si to shrňme: film dobře funguje, Funes předvádá svá později tak typická gesta. dabing uspokojivý, Funés umře. Naprosto skvělý byl pak Alain Delon na konci, to byl jeden z nejhezčích konců filmu, jaké jsem kdy viděl. Mě se to líbilo. 70%. A mimochodem, fajn byl i Bertrand. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

To, že je film napěchován herci zvučných jmen, že má námět, z nějž by mohla být jiskrná komedie, neznamená, že tomu tak skutečně je. Funes nemá prostor, aby rozehrál to, co uměl nejlépe. Brialy je sice bravurní slizký řiťolez, ale Serrault má pidi roli, o Delonových pár vteřinách před kamerou se netřeba zmiňovat. Celkový dojem je spíše smutný, nezábavná komedie, která dostala poslední ránu z milosti českým "dabingem". ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Největší prdel je bezkonkurečně ten dabing. Funesovu sekretářku tady totiž mluví nějakej starej chlap, což byla docela síla, než jsem se vždycky zorientoval, kdo to ve filmu vlastně mluví, byla scéna pryč. Další sranda je, že Vladimír Brabec namluvil všechny generální ředitele čili totální maglajs. Samozřejmě vidět všechny ty herecké hvězdy mladý, byl pro mě zážitek. Nejvíc mě sejmul Michel Serrault jako samolibej fašistickej fízl, prej "seřaďte se ke zdi a ruce na hlavu, rychle nebo zastřelím náhodně vybraných 10 lidí." Celkově mě to, ale tolik nevzalo, přece jen, když se jedná o pracovní kariréru čekal bych větší lízaní prdele svýmu šéfovi, tak jako jsem to jednou zažil v práci já. Jeden magor, aby si vylízal povýšení, hlídkoval v okně a zapisoval si naše pozdní příchody či dřívější odchody a pak s nima běžel za šéfovou. Nebo nám špicloval mejla a hledal pravopisné chyby, aby mohl práskat. Nejlegračnější bylo, že ho skutečně šéfová povýšila a zbytek firmy dal ještě ten den výpověď, vid Mirečku - lizačí nadřízených prdelí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No film to nijak spatnej neni, jen to desne srazi dabing. Je sice fajn, ze tu je Faltus, kterej napodobuje Filipovskyho, co ale fajn neni, ze mu to vubec nejde. Funes tu je sice ve vedlejsi roli, ale i tak ma par rozcilovacich scenek a kuli naprosto mdlymu dabingu je proste takovej nenapadnej. Film se v podstate rozjede az nekdy po hodine deje, coz je bohuzel v momente, kdy Funes zmizi z obrazu. Nastesti je Brialy docela sympatak. Ale celkove se u toho da stravit vicemene prijemna hodinka a pul a s prihlednutim k roku vzniku to i dnes dokaze trochu pobavit. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Ten dubbing je opravdu příšernost, přiznávám, i když asi by si každý z prvu řekl, že je to tím, že Louie mluví někdo jiný než Filipovský, avšak ten problém je úplně někde jinde. Brabec prostě namluví každého vždycky dobře, v Muži z Hong Kongu dokonce mluvil mladého Bebela a nevadilo to. Problémem možná je, že na tento snímek vzali celkem výrazné hlasy známých českých dabérů a už nepřemýšleli nad tím, jestli se k hercům hodí. Co se týče samotného snímku, řadil bych ho mezi průměr, rozhodně neurazí, ale nečekejte nic převratného. Jednu raritku jsem tu čekal, ale bohužel jsem se nedočkal - vidět Delona vedle Funése, nebudu vás napínat, bohužel tito dva vedle sebe vůbec nevystoupí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Jediný film, kde se spolu setkali před stejnou filmovou kamerou herci Louis de Funès a Alain Delon. (Kulihrášek)

Reklama

Reklama