Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bella Fontanges je tanečnicí a hvězdou pařížského uměleckého světa. Její sláva ale doznívá a Bella proto hledá nový smysl života v obnově vztahu se svým manželem Georgesem. Z něj se v tu chvíli stanou dvě osobnosti – dobrý Georges a zlý „rytíř noci“. Bella se snaží jeho proměnu pochopit a vinu hledá u sebe...
Film RYTÍŘ NOCI (Le chevalier de la nuit) vznikl podle námětu a scénáře slavného spisovatele Jeana Anouilha, režie se ujal Robert Darène. Hvězdou filmu byla významná francouzská herečka Renée Saint-Cyr, menší roli si zahrál i sám režisér, v nevelké úloze se tu objevil i Louis de Funès. Film vznikal převážně ve studiích od května do července 1953 a premiéru měl 5. února 1954. Renée Saint-Cyr se podílela i na produkci filmu a její syn, později slavný filmař Georges Lautner, byl asistentem režie. (argenson)

(více)

Recenze (1)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo velmi dobře, skoro jako horor. Pak ovšem přišla nuda. Dlouhá baletní scéna, víceméně taktéž dlouhé a nudné scény, takže hrozilo usnutí. Začínal jsem mít potíže se soustředěním, ale nakonec mi to bylo stejně jedno. Díval jsem se až do konce jen z povinnosti. Jasně že jsem občas použil rychloposun. Pan Funes se zde zjevil nějak před padesátou minutou jen na chvíli a moc prostoru tu neměl. Bohužel musím dát nulu. Nebylo to nic pro mne. ()

Reklama

Reklama