Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební skladatel Pierre Cousin (Louis de Funès) chce skoncovat se svým životem a zkouší to mnoha způsoby – spolyká jed, pustí si plyn, chce skočit z mostu, ale jeho záměry selžou. Naopak zachrání život mladé zpěvačce Caroline Clement (Noëlle Adam), která skočila do řeky. Stává se z něj hrdina a policie ho chce vyznamenat medailí. Novinář (Christian Duvalleix) a jeho fotograf (Louis Massis), kteří se o události na policejní stanici dozvědí, se za ním vydají domů. Pierre, ve své snaze zbavit se života, vyhledá nájemného vraha, ale ani tento pokus nevychází. Portýrem je vtažen do nočního podniku „La belle vie“, kde mu Juliette (Nadine Tallier) představí korsického gangstera Angela (Christian Méry), jenže i ten odmítá Pierra zabít. Zde potkává pokladníka Amédéa (Jacques Jouanneau), který vyjde Pierrovi vstříc a slíbí mu, že ho zbaví jeho problému, za což inkasuje 30 000 franků. O zachránci a zpěvačce se píše na titulních stránkách novin a stávají se slavnými. Novinář s fotografem nakonec Pierra najdou a přivádějí na večírek, kde Caroline zpívá jeho píseň. Zde se seznamuje s hudebním vydavatelem Ferdinandem Bouthlillierem (Léo Campion). Pierre dostává za své písně zaplaceno, uzavírá smlouvu a jeho kariéra hudebního skladatele je nastartována. S Caroline zkouší novou skladbu a zamiluje se do ní. Zpanikaří, když zjistí, že jej doma hledal Amédé, utíká z domova a omylem se dostává do psychiatrické léčebny, kde mu nikdo nevěří, že je slavný skladatel. Po propuštění odchází ke Caroline, které se svěří, že jej pronásledují tři zločinci a jeho život je vážně ohrožen. Společně podnikají kroky k Pierrově záchraně. (George.Camel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, že nakoukám nějaké ty méně známé Funesovky a začal jsem tímto filmem, u kterého by možná bylo lepší, kdyby ho přeložili jako JAKO CHLUP V POLÉVCE. Tahle komedie skvěle zapadá k těm, které nadaboval Faltus a kdyby se samozřejmě něco takového stalo, jen bych to přivítal. A taky jsem si konečně užil pravý Funésův hlas, který jsem díky FF dabingu nikdy neposlouchal víc než čtvrt minuty. Ale k filmu - Louis, který ještě vůbec není podobný nikomu ze svých pozdějších rolí, tady hraje neúspěšného hudebního skladatele, který chce spáchat sebevraždu, jenomže mu to nikdy nevyjde a tak si najme vraha. Zápletka je to dobrá, i obsazení je dobré, prvních dvacet minut naprosto bravurních a až do první hodiny filmu báječně nastartované tempo nepolevuje, jen poslední slabá čtvrhodinka už je přece jenom trochu moc. Jinak ale jde o bezvadnou komedii, občas jsem se fakt řezal - báječné scény na stanici, s Amédéem a hlavně ta první 45-ti minutovka, to fakt stojí za to. Herci jsou už jen ozdobou na dortu a Louis tomu fakt hodně přidává na kvalitě. Jedna z jeho prvních hlavních rolí dopadla bezvadně. Příjemná oddechovka za 80% se slabším koncem. Fanouškům doporučuju. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že s tímhle Louis de Funès díru do světa neudělal. Mdlá, neskutečně dlouhá komedie (zdejší obsah celkem detailně popisuje, co se ve filmu během téměř dvou! hodin odehrává) o neúspěšném hudebníkovi, jenž je víceméně v pozici scénáristy a sám si píše svůj vlastní příběh. Jakmile se ale věci dají do pohybu, už je nemá pod kontrolou a tím mají vznikat napínavé a vtipné situace. Nápad jistě dobrý, provedení nebylo (úplně) dobré. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je docela zvláštní vidět Funése ve filmech z časů, kdy to ještě nebyl ten rtuťovitej mužíček, jak ho všichni známe a máme ho kvůli těm rolím rádi. On tady hraje takovýho roztržitýho nešiku, kterej má ovšem z prdele kliku, takže ze všech problémů nakonec vybruslí. Trochu se to podobá postavám, se kterejma později v 70. letech udělal díru do světa Pierre Richard. Jinak film je už dost nahlodán zubem času, takže některý scény a situace, který tehdy patrně byly považovány za humorný, už dneska humorný nejsou ani po flašce vodky a krabičce Zoloftu. Jestli ale máte Funése aspoň trochu rádi, tak vás film asi nezklame. Zejména jeho sebevražedný pokusy na začátku jsou výborný. Později film trochu ztrácí dech... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Scénář k této prostinké komedii patrně značně zaspal svoji dobu, být natočen o čtvrt století dříve, asi by patřil k běžnému průměru. Takto se jedná o uboze trapnou zápletku, které k životu nepomůže ani Funèsova přítomnost. A jak mě dokázal Funès přesvědčit ve svých filmových začátcích v charakterních rolích a výborně pobavit v následných komediích, zde mi i on připadal poněkud trapný. Jedna hvězdička za hudbu a jedna z úcty k první hlavní roli velkého mistra komedie. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Prostinká  nízkorozpočtové lidové komedie,  ve které které byl do  hlavní role obsazen ještě neznámý figurkář Louis de Funés. Za svůj výkon dostal jakousi Cenu smíchu ale diváci si ho moc nevšimli. Film má zpočátku dost grotestní nádech, což u snímku z roku 1956 už je trochu iritující. Funés to ovšem zachraňuje, protože groteska mu sedí. Tady nehraje cholerika ale i tak v něm už vidím tu budoucí hvězdu. Předvádí výbronou mimiku, skvěle se hýbe a tak dále. Začínal jako hráč na piano v barech, což tady využil. Film se po grotestním začátku celkem rozjede a začne být poměrně zábavný. Různé pasáže mě docela bavily (Funés shánějící vraha, Funés v blázinci.) a místy to mělo i takový správný crazy nádech. Pak zase spadneme do grotesky ale jenom na chvilku na konci. A objevovat tyhle polozapomenuté věci z padesátek mě baví a je to zábavá. Smolař mě o tom jenom přesvědčil a vlastně s ním byl pěkný večer. Tři a půl, ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • První film, kde hrál Louis de Funès hlavní roli. Dostal za ni vůbec první ocenění - Velkou cenu smíchu (1957). (andi666)

Reklama

Reklama