Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kariérní kouč Sven právě prožívá krizi. Pomáhá lidem změnit jejich životy, ale sám je z toho svého už unavený a jeho dosavadní zaměstnání ho přestává bavit. Dává výpověď a rozhodne se uskutečnit svůj velký sen. Chce být volný jako Johan, jeho dávný přítel, dobrodruh a spisovatel, který se díky svým knihám stal národní celebritou. Odlétá do Thajska, kde chce napsat svůj první velký román. (Severský filmový podzim)

(více)

Recenze (50)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já se smál jak čerstvě oprcaná kráva. Ona je to sice klasická romančína velká jak dluhy Řecka, ale vtipná od první do psolední chvíle. Navíc herci jsou sympaťáci a není problém jim jejich postavy věřit. Jo, jo, už je to tak, mluví ze mě pětihvězdičková euforie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenkrát na Phuketu je neuvěřitelně fajnová komedie. Sice je její podstata naprosto klasická a v ničím se neliší od celé řady dalších romantických komedií, ale to zpracování si podle mě pět hvězdiček zaručeně zaslouží. Díky postavám ve filmu, díky hercům, díky atmosféře a díky prostředí. Skvělý film a splnil účel. Zvednul náladu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HLAVNĚ BUĎ SÁM SEBOU, SVENE!...“ /// Sven si uvědomí, že vlastně nežije, sbalí si svejch pět švestek a zdrhá do Thajska, páč dostal pusu od holky… no to je jedno. Nějakej úvod to mít musí, 30 minut je blbejch, naštěstí chladnej sever střídá teplej jih (východ). Jenže příběh je sterilní dál. Chlápek zjišťuje, že opustit starej život je fajn (když si najdeš babu), ale jistota je kulomet (nebo že uhlí je uhlí). Ale co vám mladejm budu já stará osoba povídat. Prostě rom-kom se sympatickou S.Thorson, která potěší už jen tím, že není Made in USA. I když by v ní klidně mohl hrát A.Sandler (a nemusel by se pak stydět). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když u nás vyhrávala ABBA, měl jsem očka jen pro tu brunetku. (tak já ti nevím chlapče…) 2.) Cejtím se nějakej vosamělej. A zranitelnej… 3.) Thx za titule ,,playboxguest“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Bylo by klišovité, kdybych tě políbil? Žalostně." Moc fajn komedie s neodmyslitelně romantickou složkou, na kterou se kdykoliv podívám ještě jednou, když budu mít náladu pod psa. Obzvlášť jsem ocenila, že nebyla prošpikovaná vulgárnostmi a jinými nechutnými explicitními scénami. Jo, přesně takové lidičky jako je milá, sympatická Anya s kouzelnýma kukadlama a roztomile nerozhodného Svena s jeho později phuketským, trochu trhlým bráchou, beru do party. Z fleku bych sbalila kufry a letěla do těch nádherných míst a brouzdala se s nimi po písčitém pobřeží. Ty ostatní akce bych pochopitelně neabsolvovala, ani kdyby mně platili zlatýma cihlama :-) Sice jsem měla pocit, že je tam víc Švédů než domorodců, ale to by byla jen malá vada na kráse. Jen houšť takových prima oddechovek s maximálně příjemnou atmosférou, kde jsem se od začátku tlemila a měla jsem ten stabilní úsměv na rtech až do konce, který jsem pochopitelně předvídala, ale bylo mně to úplně fuk:-) Švédové zaperlili a že tam byl shitový soundtrack, který někoho iritoval mě nechává v naprostém klidu, protože mě do té bezva atmošky naopak sednul jak správně nasazený gaťky:-) Možná to ještě zvednu.....:-) P.S. Moc velký dík za titulky playboxguest:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Toužím po tom, abych nebyl závislý na systému, abych dokázal ledabyle odhodit svou práci a užívat si života na nějaké vyhřáté pláži. Bohužel na to nemám koule a také tak nějak cítím vyživovací povinnost ke svým potomkům, takže mi zbývá jen to, abych se občas zasnil u podobně smýšlejícího snímku. Tenkrát na Phuketu takovým snímkem je, ale určitě bych byl spokojenější, kdyby zasmečoval více povedených nahrávek na skvělou zábavu a kdyby se nekonečně neoddalovala ta chvíle, kdy si Sven s Anjou vymění i něco jiného než tělesné tekutiny. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Sochoking uhodil hřebíček na hlavičku s tím, že Magnusson je švédský Jirka Mádl. Já se od chvíle, co jsem si ten komentář přečetla, prostě neubráním srovnání, kdykoli se na něj podívám, ty ksichty jsou fakt přesný :) Tenkrát na Phuketu je typická letní romkom, se vším, co k žánru patří. Takže tu hlavním hrdinům nechybí ani potrhlí kamarádi, ani drahé polovičky, které mají svým charakterem dávat jasně najevo, jak jsou pro ty dva, co musí skončit spolu, stejně strašně nevhodné. Phuket se od jiných romantických komedií doopravdy liší snad jen znějící švédštinou, jinak je to prostě klasika přes kopírák, ikdyž se sympatickým osazenstvem. Je to tak trochu Sandlerovka (50x a stále... hlavně), v níž chybí drsný a fekální humor, který je nahrazen příležitosným situačním humorem a nějakou tou hláškou (pánovo rozplývání se nad cenou piva, týpek, co vždycky schytá blbýho šéfa, nebo rozjezd vodního skůtru mě i po několikaté hodně baví a takovejch milejch drobností je ve filmu nemálo). Nevím, jak je na reálném Phuketu, z filmu, který se na něm odehrává, každopádně čiší moc příjemná letní atmosféra, kterou by člověk nejraději nasál na vlastní pěst, nejlépe se Susanne Thorson na sousedním lehátku, protože ta ženská, ikdyž umírněná, má charismatu na rozdávání a v jejích očích jsem se málem utopila. Dobrovolně. Jelikož si některé scény a hlášky pouštím opakovaně, zvedám na čtyři. 70% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Švédsky Jirka Mádl v hlavnej úlohe (mám na mysli špeciálne tie idiotské, udivené ksichty, ktoré majú obaja spoločné)! Toto nemalo chybu, drahí priatelia! Po Hanekeho depke Amour, ktorá ma psychicky rozsekala, je toto istá cesta späť do normálu! Parádne prostredie, krásne baby ( hlavná hrdinka by mohla očami roztápať balvany! ), síce shitový soundtrack, ale na to sa vysrať, a George... Uff, zábava nad mieru vyšitá! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Výborná letní komedie od severských přátel, u níž jsem se několikrát od srdce zasmál. Řada povedených vtípků, dobře vykreslených postav a přímořské pohody, až jsem si sám několikrát položil otázku, jestli se na to tady nevykašlu a nepoletím na nějakou dobu do Thajska. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Můj první film na Severskym filmovym podzimu 2012 a zároveň první návštěva kina Atlas. Co se samotného festivalu týká, tak se zdá že bude moc fajn a doufám že mi ten pocit vydrží až do posledního filmu. Co mě trochu zarazilo byl neustálý smích cca 1/2 diváků na jakoukoli (nikoliv nutně vtipnou) hlášku filmu. Už jsem začínal přemýšlet jestli to nejsem já kdo ten film nechápe a moc se nesměje, ale naštěstí asi po 30 minutách je to přešlo. Barevné titulky (pro neslyšící) mi ze začátku trošku dělali problém, ale dá se na ně bez problému zvyknout (spíš by mě asi zajímalo, jestli v kině byl skutečně nějaký neslyšící). Vlastně jsem si uvědomil že je to nejspíš první film na kterém jsem byl v kině a nebyl česky, anglicky, nebo japonsky (a ani normálně jsem moc takových filmů neviděl) a myslím že je to škoda a v tomhle směru bych se měl trochu kulturně obohatit, ať už přes nějaké podobné festivaly, nebo jen návštěvou jiných kin než jsou velký multikina. Abych neměl jen spoustu keců okolo........začátek filmu, teda asi prvních 40 minut (pro ostatní diváky nejvtipnější část filmu) jsem se dost nudil, vypadalo to že se jedná o špatnou romantickou komedii s 1000x ohraným příběhem. Všechno se ale zvrtává když Sven odletí do Thajska. V tu chvílí začíná spousta vtipných a neotřelých hlášek, kterým konečně se i ze mně povedlo vynutit hlasitý smích. Čeho jsem se ale do konce filmu už nezbavil je pocit že se pořád jednalo o ten 1000x ohraný příběh romantické komedie, jehož se opravdu striktně drží. I přesto ale musím říct, že je to z těch 1000 filmů se stejným námětem, jeden z nejlepších. Co mně ale na konci filmu moc potěšilo, byla zdrženlivost diváků v sále až do konce titulků, což se mi nestalo už hodně dlouho......asi chodím do špatných kin. [Severský filmový podzim 2012 - Kino Atlas - 15.11.2012] ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jasně, uznávám, že je to celé taková letní romantická pohodovka, jenže těch okamžiků, kdy jsem měla velmi neodbytný pocit stokrát viděného, bylo na můj vkus až příliš. A na to, že je to snímek ze severu, bych čekala přeci jen trochu propracovanější charaktery. Vím, že je to jen komedie, ale Švédové jsou jinak na psychologii postav machři. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Jak říkával tvůj otec: Vzdej své sny a vzdal jsi svůj život. - Proto se radši zastřelil? - To není pravda. Trefil se omylem." No byla to fajn komedie, ale nepřišla mi zase tak něším vybočující od jiných. Maximálně tak zemí původu a toho, že se přesto odehrává z větší části v teple Thajska. A hlavní hrdina se každopádně vůbec nesnažil permanentně vypadat jako hrozný macho, že? A přitom z toho samozřejmě vycházel jako největší trapák. "Sonja má něco na práci. - (Řítí se na skůtru po hladině a nemůže ho zastavit.) Aaaaaaaaaaaa. - Ne jen poznala nového kamaráda. - Aaaaaa. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já moc na romantické komedie nejsem, obvykle jsou přeslazený, uječený a přepitvořený. Tahle měla milý, laskavý humor, kdy jste si sice netrhali bránici a nestírali smíchy ubrečené oči, ale úsměv vám stabilně nezmizel z tváře. Takový mírný truhlík, dobrák Sven, se v práci naštve a zmizí do Thajska, kde je rozhodnut dopsat knihu.Zná už ze Švédska Gittu, a tak dorazí do bungalovu, na pláži je krámek, v kterém mírně trhlý chlap organizuje sporty všeho druhu, ať se vám to líbí, či ne, a potkává sympaťačku Anyu s očima jako studánky, která se doma rozešla s přítelem a s kamarádkami odjela do Thajska taky. Nádherná příroda, čisté moře, skvělá hudba, slušné hlášky....co si přát na relax víc. Ale že Švédů v Thajsku je:-) :-) Na konci filmu, při scéně s balónkem, jsem se už smála nahlas:-) :-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chtěný humor je samá křeč. 1) Všechny postavy mi jsou nesympatické._____ 2) Občas probleskne něco, co bych asi nazval švédským pokusem o ironii, či tak nějak. Ale i prezentovaný humor je více otravný než vtipný._____ 3) Pomatení tvůrců (či snad jejich sarkasmus?) dokládá i hudební doprovod ve stylu raggae (!). ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Škandinávci vedia prekvapiť...milo, heh. Miestami klišé, ale páčilo sa mi, že to klišé bolo poňaté často freestajlovo, a že možno ani produkcia nevedela, ako to vo finále vypáli:). Nazdar ()

easaque 

všechny recenze uživatele

[[ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]] ve zkratce: tuctová severská romantická komedie, které k třem hvězdičkám pomohla především nostalgie po Thajsku v těchto chladných dnech. Na jedno odpočinkové odpoledne jak stvořená. ()

Nifgai 

všechny recenze uživatele

Mám velmi rada romantické komedie a tahle se vyloženě povedla! Začátek byl sice chvíli nudnější, ale když se pak děj přesunul do Thajska, tak se to pořádně rozjelo. Vtipné a trapné momenty Svena prostě nebrali konce! Film opravdu pobavil a byl dobrým zakončením pracovního dne. Jsem zvědavá na další filmy festivalu! (Severský filmový podzim) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Úplne obyčajná romantická komédia s tradičnou schémou. Jediné, čo ju robí trochu výnimočnou je akurát to prostredie, kam je celý príbeh zasadený - teda na exotický thajský ostrov Phuket. Ale inak nič prevratné alebo neočakávané, práveže naopak. Celé sa to nieslo v duchu bežných klišé. Aspoň že tou scenériou to bolo zaujímavé, no a taktiež niektoré scénky a dialógy boli celkom dobré, že sa na nich dalo aj zasmiať. Ale ako celok sa to nijako obzvlášť nevymyká priemeru romantických komédií. Ale aspoň nejaké oživenie. No a Suanne Thorson celkom zapôsobila, sympatická žena. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Pohodová nálada sálající z téhle romantické komedie je poměrně dost nakažlivá. Nenašla jsem tu sice humor, u kterého bych se válela smíchy, ale potěšila mě absence fekálních a sexistických rádoby vtípků. Navíc mám bezva pocit, že při opakovaném zhlédnutí bych se u některých scén a hlášek bavila ještě podstatně víc. (65%) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Není to špatná komedie i když teda nejvtipnější mi přišlo, že je Phuket plný norských turistů. Nevím jak vy, ale já jsem během cest po světě moc norů nepotkal... ()

Reklama

Reklama