Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 2
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (537)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, chvíli mi trvalo rozmyslet se mezi třema a čtyřma, ale nakonec se přece jen přikláním ke čtverce pro Bessona.Jedná se o áčkově obsazenou (černou) gansta komedii s až stupidně jednoduchým příběhem. De Niro je mafiánskej boss, kterej je čerstvě uklizenej americkou ochranou svědků do Francie, aby si zde žil nový, spořádaný život. Vše se točí okolo lásky Frantíků k Amíkům a kontrování bývalých amerických mafošů, kteří se samozřejmě s nikým moc neserou. Další částí příběhu je potom i stopování famílije nájemnými vrahy , kteří jim mají samozřejmě ustřelit prdel, takže se dá počítat i s nějakou tou akcí. Ostatně to by ani nebyl Besson. Ten film není rozhodně žádný zázrak, ale když nebudete mít přehnaná očekávání, tak se u něj bez problémů pobavit dá. 70% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mám rád všechno, co se snaží odlišit. Mimochodem, tohle jsem se musel naučit, abych dokázal žít sám se sebou. Ale i s rodinkou Mafiánových se mi ty necelé dvě hodinky žilo náramně! Jako celek možná nepůsobí dojmem našlapaného hrudníku Pauly Patton, ale když jsem posbíral všechny maličkosti, dalo mi to na pořádnou náruč zábavy. Robin už sice pomaličku šlape vodu, jenže má kolem sebe spoustu spoluhráčů, kteří to vynahradí. Třeba taková Dianka kdyby mě pozvala na tenis, zavolal bych asi nejdřív Djokovičovi, jestli by mě nenaučil obranu... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mafiánovi jsou další z řady těch příjemných, ale ne nijak výrazných filmů, co si Luc Besson sám napsal a pro tentokrát i zrežíroval. Kromě toho, že je celá rodinka mafiánů dost v pohodě a francouzští balíci následovně dostávají vcelku poctivou sodu, se ve filmu vlastně nic zásadnějšího neděje. I tahle idylka jedné odklizené rodiny ale musí bezpodmínečně končit a tak vše uzavírá jedna poctivá střelba v ulicích malého francouzského městečka. De Niro jako obvykle boží, zbytek klasika. Neurazí, ale ani nenadchne. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozkošná rodinná taškařice. Robert de Niro a Michelle Pfeiffer byli pro mne pozvánkou do žánru, který navštěvuju jen občas a současný americký komediální mainstream dokonce jen zřídka. Tato návštěva se rozhodně podařila a já se nechal bavit tu jemnějším, tu i kapku drsnějším černým humorem, potvrdil si, že Pfeifferové to sekne i s šedesátkou na krku a že De Niro je pořád ten samej "drsoň". Vysloveně vtipných scén sice bylo pohříchu málo a v závěru se nabízel mnohem větší odvaz, na druhou stranu nemají Mafiánovi ani výraznější hluchá místa a jsou jednoduše příjemnou neambiciózní oddechovkou. Tak i za vynikajicí "piknik s tenisovou raketou" a ty pořád stejné a dlouhé nohy modrooké Michelle, čtyři zářivé hvězdy. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ, CO SE S TVOJÍ RODINOU STANE, KDYŽ VÁS NAJDOU…“ /// Ani komedie, ani thriller. Prostě více času spíš drama, který vyloudí místy úsměv, než aby to byla prdel, kterou jsem v příběhu o rodince, která je ztělesněním zla a jejíž prdel zachraňuje program na ochranu svědků tak nějak čekal. Navíc ten úvodní ,,drajf“ dost navnadil, a o to víc pak to obyčejný vyprávění mrzí. Není to žádnej propadák… jen jsem prostě čekal víc. A to snad kurva můžu …aha, tak soráč. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Malavita“, kterou v roce 2004 napsal Tonino Benacquista jsem nečetl. 2.) Zjistím, že zdrhat před mafií může bejt i zábava. 3.) Thx za titule ,,sa20sena“ a ,,matus alem“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Giovanni Manzoni sleduje americký film Mafiáni (1990), v ktorom hlavnú úlohu stvárnil samotný predstaviteľ Robert De Niro. (XsApollo)
  • Natáčelo se v Paříži, New Yorku a Normandii. (M.B)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama