Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 1
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (537)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už len prítomnosť De Nira robí z tohto filmu aspoň priemerný kúsok, keďže už len jeho mimika stačí na to, aby som filmu uveril to, čo chce prezentovať. Zrejme to bola snaha o mafiánsku komédiu. Len ju vôbec nemuseli vôbec situovať do Francuzska, pretože zázračne tam nielen všetci a ochotne hovoria anglicky, ale všetci aj zázračne žijú americkým štýlom života a jedia burákové maslo. Ale inak sú Mafiánovci imbecilnou groteskou, ktorú treba brať s nadhľadom a potom nebude vadiť. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Goodfamilias. Vadila mi ta žánrová roztěkanost, kdy se střídá rozjuchané, ale po čase otravné řešení triviálních problémů po brooklynsku s rádoby hlubokým bilancováním gangsterské kariéry, aby na samý závěr Luc (zas úplně jinak) potahal svůj akční šourek. Strhávat z Bobbyho nálepku špagetového mobstera je stejně zbytečné, jako chtít po současném Bessonovi, aby natočil film, který nepohřbíte v betonu paměti do dvaceti minut.. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná zábava. Spôsob, akým Mafiánovci riešili svoje problémy s okolím bol síce netradičný, ale o to viac účinnejší. Niektorí ľudia by si také jednanie zaslúžili aj v reále, určite by bol väčší poriadok a aj tí najväčší krikľúni by hneď zaliezli :). To bolo asi na filme to najzaujímavejšie, ale tiahlo sa to snáď celým filmom, takže humorných scénok je naozaj dosť. Keď k tomu prirátame hláškujúceho De Nira tak nie je čo riešiť. U mňa spokojnosť. Film ako stvorený na relax, pohodu a pobavenie. 75/100 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mafiánovi jsou skvělá černá komedie. Pro každého něco, postupně si to sbírá všechny ty odkazy na Neuplatné Mafiány se Zjizvenou tváří, kteří slouží Kmotrovi a samozřejmě vládnou Casinu. Místní filmový klub v tom francouzském vidlákově zdobí plakáty na klasiky Jacquese Tatiho (koho jiného) a i ten Giovanni Manzoni se skvěle vyzná v americké kinematografii a bezpečně ví o Sinatrovi v Some Came Running. Jeho drahá polovička pak trénuje francouzštinu na dabovaném Dallasu, což je taky skvělé řešení. Michelle Pfeiffer měla ostatně pravdu, než si nechat ujít další společné scény s Robertem De Nirem, jako v Hvězdném prachu a v Šťastném Novém roce, tak to raději nic - nebo rovnou postelové scény. Chemii mají mezi sebou bezchybnou a stejně tak fantasticky fungují i jejich potomci - hvězdička Glee Dianna Agron (sladká miss America) a John D'Leo (podnikavý chlapec, který si je vědomý toho, že kariéra jeho otce na hraně zákona začala už ve 13 a jemu už je 14). Upřímně doufám, že další Pfeiffer filmy na sebe nebudou nechávat tak dlouho čekat, protože její kouzlo nestárne. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kdy ještě bude možnost vidět ve filmu, jak legenda mafiánských filmů, Robert DeNiro, vypráví skutečné zákulisí - reálný podklad (přitom ale opět fiktivní) filmu Mafiáni, kde vlastně sám Robert DeNiro hrál? To je jedním slovem dokonalé. Vtipné a také geniálně vymyšlené. Ale teď k The Family obecně. Je to ryzí mafiánský film, přitom zcela jiný. Nedrží se klasických schémat a syžetů. Je odlehčený, komediální, budete ho ale stejně brát vážně. Vlastně, co si budeme povídat, vy budete fandit zasrané mafiánské kryse, která akorát nabonzovala svou "rodinu" v Brooklinu či kde. Takovým antihrdinou je tedy DeNiro se svou vykutálenou rodinou, kterou byste za sousedy nechtěli mít, ale hned si je zamilujete, o to se s vámi vsadím. Luc Besson po sérii méně zdařilých snímků, přišel s něčím, co připomene jeho dávné úspěchy s Leonem či Pátým elementem. Ukáže, jak krásně vypadá film ze severní Francie, z malého městečka, kde do jednoho byste chtěli v poklidu dožít. Tento snímek se zkrátka do srdce zaryje i když ucítíte, že mohl být o kousek ještě lepší. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Členové ochranky programu na ochranu svědků jsou ve filmu agenti FBI. Ve skutečnosti tuto pravomoc v USA má pouze federální policejní služba U.S. Marshalls Service. (vojacekr)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama