Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 1
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (537)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nemožné sa stalo skutočnosťou - Luc Besson sa po pekných pár rokoch akoby zázrakom spamätal a vrátil sa s plnou pompou. Malavita je tak zábavný, brutálny, šialený a vo svojej jednoduchosti geniálny počin, že som mu už s okamžitou platnosťou odpustil všetky zločiny proti ľudstvu a prírode. Adept na guilty pleasure roka. Kurva. 70% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Začátek rychle uvede do děje, střední pasáž je místy až nudná, vyplněná typycky bessonovsky vykalkulovanými scénami, tak aby vždy ve správný čas mohlo dojít k nějaké náhodě. Zachraňuje to efektní závěr a sexy Diana v šatech a s pistolí. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce ** | napětí *| pustil bych si znova *** ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Neříkat kurva? To je tak dobrý slovo, že je někdy kurva dobrý... '' --- Abych plynule navázal na větu De Nira z filmu, kde se ohrazuje proti Tommyho připomínce proč tak často používá slovo kurva. Bohužel já říkám, nebylo to kurva dobrý. A přitom mohlo být. De Niro je takovým archeotypem mafiána díky jeho dřívějším slavným rolím, Tommy je zase klasickým agentem nějaké tajné služby. Dát tyhle dva dohromady k tomu Michelle mi znělo velmi slibně. Navíc příběh o neustále prchajícím mafiánovi, kterej mluvil díky čemuž je zařazen do programu ochrany svědků protože jde po něm celej mafošskej klan... Jenže když ani tato herecká esa nemají co hrát, je to těžké. Při sledování filmu jsem se zasmál opravdu jen jednou a to při oznámení ve filmovém klubu, že ohlašovaný film nedorazil, ale bude se promítat něco jiného ale také z USA.. :-). Film je dobrou oddechovkou, proteče vám před očima jak voda po jarním deštíku a nezbyde nic... Nejzábavnější film sezóny jak píše cervenak? Ani náhodou. Příjemné, ale průměr. A na závěr dodávám, kurva - že jsem se nestal profesorem matematiky! :-) Tři sklenky hnědé vody. * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že sa to nedá pozerať a nedá sa na tom občas pobaviť. Lenže to, čo Mafiánovcov ťahá ku dnu, je tupé, primitívne násilie, ktoré má byť spočiatku vtipné a smerom k záveru už brané smrteľne vážne, čo vôbec neladí s prvou polovicou snímky. Máme si obľúbiť rodinku, ktorá rieši drobné priestupky miestnych tvrdým násilím a zároveň sa očakáva, že sa na týchto scénach budeme aj zabávať. Čaká nás aj rýchlovka slečny, ktorá tu má 17 rokov, čo vlastne len ladí s tuposťou celého projektu. Nakoniec je tak najlepšia a najzábavnejšia scéna filmu De Nirove rozprávanie mafiánskych zážitkov po premietaní Mafiánov. Lenže po ňom nás čakajú jatky s mnohými collateral damages, ktoré mi skrátka do niečoho s prívlastkom komédia/paródia proste nesedia. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přišlo mě, že film měl docela kolísavou úroveň i když to mohlo být zapřičiněno tím, že co dvacet minut byl film přerušen. V kině Lucerna se mně to nestalo poprvé a nevím, zda tam pracují takový amatéři, nebo je tam špatná technika, nebo filmům nepřející vzuch, ale vím, že tohle na zážitku z filmu fakt nepřidá. Film má zpočátku komediální nádech těžící z konfrontace amerického a francouzského způsobu života (likvidace samošky v podání Michelle byla jedinečná ), pak přepíná na drsnějí humor v duchu hesla my jsme mafiáni, kdo je víc, a vše zakončuje poměrně vážně udělané akční finále, které však v sobě nemá žádnou akční scénu, jen bum-bum a pic - pic . Za nejluxusnější považuju scénu kdy Robert s Tommym sedí v kině a uvaděč oznamuje změnu programu a na místo plánovanýho filmu, promítnou film Martina Scorseseho Mafiáni a záběr na Roberta, to bylo fakt výborný, byť je možný, že ne každý divák tenhle fórek pochopí, ale to není má starost. Robert i Mišel jsou v pohodě, hrají tak jak to tenhle film potřebuje, Tommy není příliš výraznej a za zmíňku stojí ještě Dianna Agron a to proto, že by stála nejen za zmíňku, ale i za hřích i když po tý její tenisový hře u rybníka bych asi krapet vahál. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Kniha, podľa ktorej je film natočení sa dočkala i sequelu s názvom "Malavita Again" a vyšla v roku 2008. (belinko)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama